Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cât de mare trebuie să fie o ”pensie minimă decentă” în România? Răspunsul și promisiunile ministrului Muncii, Marius Budăi

Publicat

Ministrul Muncii, Marius Budăi, recunoaște că pensiile normale din România sunt mult prea mici. Acesta consideră că o pensie decentă ar trebui să ajungă la 2.500 de lei. Valoarea pensiei medii din România a ajuns la 1.771 de lei în ianuarie 2022. Atenție, este vorba despre un calcul în care intră și pensiile speciale. 

„O pensie decentă ar trebui să existe probabil, să fie undeva 2.500 de lei pensia minimă şi de acolo în sus să putem discuta de alt sistem de pensii, dar asta se va putea rezolva când vom implementa noua lege a pensiilor.

ână atunci, sigur că ne gândim ce mai putem să facem până la sfârşit de an pentru că inflaţia în Europa şi în lume are un avans considerabil.

PENSII 2022: Ce tip de concediu este luat în calcul ca vechime în muncă, pentru pensie

„Căutăm soluţii pentru a putea majora din acest an. Nu vreau să dau nici o speranţă pe care ulterior Guvernul nu o poată îndeplini.

Pensiile au fost majorate anul acesta cu 10% şi cele minime cu 25%. Nu este suficient. Suntem conştienţi că nu este suficient. Nici nu le lăudăm cu faptul că le-am majorat.

Suntem conştienţi că necesităţile sunt mari şi că problemele în acestă perioadă sunt mult accentuate faţă de cum erau înainte de apariţia acestor crize, vorbim de criza pandemică, de criza preţurilor la energie, la alimente şi iată acum a mai venit şi acest război nedrept şi ne îndreptăm spre o altă criză”, a precizat ministrul Muncii, la România TV.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax