Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cât mai costă analizele medicale la cerere la Spitalul Județean Alba? Vezi prețurile aprobate în CJ

Publicat

laborator analize medicale

Cât mai costă analizele medicale la cererea pacientului, la Spitalul Județean de Urgență Alba? Această întrebare preocupă un număr mare de cetățeni, care au nevoie de aceste servicii medicale, pentru diverse scopuri. O fișă medicală pentru obținerea permisului de conducere costă 15 lei/examen, fișa pentru obținerea permisului de port armă costă 15 lei/examen, iar un certificat medical prenupțial costă 25 de lei, în total (din care examenul V.D.R.L costă 5 lei, examenul psihologic costă 10 lei, iar taxa de eliberare a certificatului este de 10 lei). Prețul examenului clinic general pe aparate și sisteme, împreună cu încheierea fișei de aptitudini este de 15 lei, același examen, pentru persoane juridice (cu mai mult de 10 angajați) costă 10 lei. Examenul psihologic, la recomandarea medicului de medicina muncii costă 25 lei, iar examenele medicale pentru eliberarea certificatului prenupțial pentru străini costă 100 lei.

Spitalul Județean de Urgență Alba a solicitat Consiliului Județean aprobarea modificării unor tarife pentru serviciile medicale paraclinice la solicitarea pacienților. De exemplu, un examen histopatologic – citodiagnostic spermogramă costă 40 lei. Prețul unei consultații medicale la cerere este de 30 lei, însă, din aceasta se va elimina mențiunea „inclusiv pentru angajare”.

Modificările pentru care conducerea spitalului a solicitat aprobare Consiliului Județean vizează următoarele aspecte: din fișa medicală pentru angajare și control periodic se elimină examenul radiologic torace și organe ale toracelui, cu prețul de 25 lei, cât și examinările recomandate de medicul de medicina muncii, care costă fiecare 10 lei, și se înlocuiesc cu examenul clinic general pe aparate și sisteme, care, împreună cu încheierea fișei de aptitudini vor costa 15 lei pentru persoane fizice și 10 lei pentru persoane juridice cu mai mult de 10 angajați. De asemenea, se elimină taxa de eliberare a fișei medicale, care costă 10 lei.

Taxa de căsătorie pentru străini (100 lei) se elimină și se înlocuiește cu examene medicale aferente certificatului prenupțial, care costă, în total, 100 lei.

Vedeți aici lista completă a prețurilor analizelor și serviciilor medicale efectuate la cerere de Spitalul Județean de Urgență Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax