Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cât mai ține vremea caldă: Temperaturi de plus 20 de grade în februarie. Precizările Elenei Mateescu, șefa ANM

Publicat

Cât mai ține vremea caldă: Vremea nefiresc de caldă pentru data din calendar va mai ține cel puțin până la finalul acestei săptămâni. Vom avea maxime de 20-21 de grade, inclusiv în București, spune Elena Mateescu, directorul ANM. 

„Într-adevăr, consemnăm, începând din 5 februarie, recorduri ale valorilor zilnice, atât la nivelul temperaturilor minime, cât și maxime.

De pildă, ieri, 122 de stații meteorologice din cele 168 aflate în rețeaua națională de specialitate au înregistrat cele mai ridicate valori ale temperaturilor maxime pentru o zi de 6 februarie,

La două stații acestea sunt considerate chiar recordul lunare, cu 22,6°C la Drăgășani și 21,7°C la Stolnici, iar în această dimineață 62 de stații meteorologice, din nou, temperaturi minime zilnice, cele mai ridicate pentru dimineață de 7 februarie.

Citește și Vremea în ALBA, 5 – 11 februarie 2024: Temperaturi de până la 15 grade, în mai multe zone. Prognoza meteo pe localități

Același ecart îl vom consemna și în zilele următoare astăzi 20° la Mangalia, 19° la Calafat, București, Afumaţi și Medgidia.

Și vorbim, până la sfârșitul acestei săptămâni, de valori care nu vor va fi diferențiate de la o zi la alta semnificativ, pentru că vom conta pe un ecart între opt până la 19-20°C în continuare, în sudul Olteniei, în Muntenia, chiar și în partea de sud-est a țării, în Dobrogea, duminică 21° C, cu maximă, inclusiv în Capitală, de 20-21° „, a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3 CNN.

Spre a doua parte a lunii, temperaturile vor scădea simțitor.

O puternică perturbare a Vortexului Polar este prognozată pentru mijlocul lunii februarie. Aceasta va aduce temperaturi cu minus în toată emisfera nordică.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax