Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cât poate rezista coronavirusul în straturile interne ale măștilor de protecție. Studiu

Publicat

Pe lângă faptul că rezistă la temperaturi scăzute și în medii umede, coronavirusul poate fi depistat în straturile interne ale măștilor de protecție până la 4 zile, arată un studiu al Institutului Superior al Sănătății din Italia.

„În țesutul măștii particule virale infectate au fost detectate până la 24 de ore după contaminare, în timp ce în stratul interior al măștilor chirurgicale chiar și 4 zile mai târziu”, arată studiul publicat de presa italiană și citat de Mediafax, potrivit digi24.ro.

Vezi și Modificări în regulile de purtare a măștilor de protecție. Ce a rămas obligatoriu și care sunt excepțiile

Specialiștii spun că „măștile lavabile trebuie folosite o singură dată și apoi puse imediat în mașina de spălat, fără a le așeza pe mobilier. Cele de unică folosință trebuie aruncate imediat după utilizare. În ambele cazuri, acestea ar trebui să fie atinse numai pe partea elastică, iar înainte de a le scoate și după aceea mâinile trebuie spălate. În cele din urmă, măștile nu se aruncă pe jos: riscul de infecție este minim, dar impactul asupra mediului este ridicat”, arată studiul.

Potrivit epidemiologului Paolo D’Ancona, faptul că SARS-CoV-2 supraviețuiește nu înseamnă că transmite boala: dacă există puține particule virale, riscul de infectare este mai redus.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax