Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Cât se muncește în România în raport cu alte țări. Raport surprinzător la nivel european: săracii lucrează mai mult. HARTĂ

Cât se muncește în România

Publicat

Cât se muncește în România în raport cu alte țări, aflăm dintr-un raport surprinzător realizat la nivel european. O altă concluzie este aceea că săracii muncesc mai mult decât bogații. 

Țările mai puțin bogate din Europa (în funcție de PIB-ul pe cap de locuitor) tind să aibă săptămâni de lucru mai lungi, arată o analiză a platformei Visual Capitalist.

Persoanele din Turcia, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Grecia și România lucrează în medie peste 40 de ore pe săptămână la locul lor de muncă principal, precizează Economedia, care citează analiza amintită.

Citește și: Salariu la stat vs salariu la privat: ce diferențe sunt între cele două sectoare. Discrepanțe și în privința avantajelor

În schimb, cei din Țările de Jos lucrează în medie doar 32 de ore pe săptămână.

Cât se muncește în România în raport cu alte țări

Un grafic realizat cu voronoiapp.com prezintă numărul mediu de ore lucrate săptămânal în Europa, bazat pe datele Eurostat privind forța de muncă (2023).

Contrar miturilor, românii muncesc mult. Numărul de ore mediu per angajat român depășește semnificativ numărul de ore muncit de un german, spre exemplu.

La o diferență de 6 ore pe săptămână rezultă că un muncitor român lucrează lunar cu 3 zile mai mult decât unul din Germania, Austria sau Norvegia.

Aceasta se referă la persoanele angajate cu vârsta cuprinsă între 20 și 64 de ani care au o „ocupație principală” și include munca cu normă întreagă și cu fracțiune de normă.

Cât se muncește în România: Pe primul loc se află Turcia, cu 44 de ore, urmează Serbia (42), Bosnia și Herțegovina (41) și Grecia și România, cu 40 de ore pe săptămână fiecare.

Olandezii, germanii și danezii lucrează cel mai mic număr de ore. De aici concluzia că oamenii din țările cu un PIB mai mic, muncesc mai mult decât cei din țările cu venituri mai mari.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gelu stoian

    sâmbătă, 17.08.2024 at 10:15

    Ufff ! Eu credeam ca Romania este, castigatoarea medaliei de Aur-pe primul loc din Europa !! Suntem, insa, chiar pe locul cinci, tot printre ” performerele Europei ” !!! Munca multa, plata putina ( la privat , caci Guvernul Marcel Ciolanu, isi plateste Apropiatii ( SRI, Ministrii, Secretarii lor de stat, etc, REGESTE !!!!!! ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate