Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cât timp petrec românii în fața ecranului de laptop sau telefon, în anul pandemiei. Serviciile video streaming câștigă teren

Publicat

Pandemia și timpul petrecut mai mult acasă față de alte perioade nu a crescut perioada petrecută, în medie, în fața calculatorului sau telefonului, arată un studiu recent.

Românii au stat în medie patru ore pe zi în fața unui calculator sau a unei tablete, potrivit unui studiu Global Media Intelligence.

În ciuda pandemiei și a distanțării sociale, s-a înregistrat o scădere cu 20 de minute față de anul trecut.

Timpul alocat telefoanelor inteligente este de aproximativ 3 ore și jumătate, cu 15 minute mai puțin decât anul trecut, iar rețelelor sociale le acordăm în jur de 2 ore și 20 de minute zilnic, potrivit studiului.

În privința device-urilor preferate de români, pe primul loc se află smartphone-ul. Aproape toți cei cu acces la internet au un telefon inteligent, iar 86% dintre ei au un laptop sau un desktop.

Numărul posesorilor de tabletă este însă în scădere față de anul trecut, de la 45%, la 41%. Tinerii sunt cei care au renunțat preponderent la acest tip de device. În schimb s-a înregistrat o creștere de 5 puncte procentuale în rândul celor care dețin un televizor inteligent, românii depășindu-i pe polonezi la această categorie.

Smartwatch-urile sau electrocasnicele inteligente nu sunt însă la fel de căutate, nici măcar în cazul gospodăriilor cu venituri ridicate.

Devin însă din ce în ce mai populare serviciile de video streaming.

sursă: digi24ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax