Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cât va costa complexul de locuințe sociale și modernizarea talciocului din cartierul Gheorghe Șincai la Alba Iulia

Publicat

Investiția pentru modernizarea cartierului Gheorghe Șincai (Lumea Nouă) din Alba Iulia, ce cuprinde construirea a două blocuri de locuințe sociale, modernizarea talciocului și centru multifuncțional de recreere, intră din nou în atenția consilierilor locali.

În ședința de vineri, 26 februarie, consilierii locali din Alba Iulia au de aprobat cuplarea unor obiective de construit și corelarea valorilor aprobate anterior.

Vezi și FOTO: Cum va arăta noul talcioc din Alba Iulia. Proiectarea unui centru multifuncțional și a unor locuințe sociale, la licitație

Cele două blocuri de locuințe sociale vor avea fiecare trei niveluri (parter și două etaje), cu suprafață utilă de 1.143,58 mp. Fiecare va costa 5.921.598,99 lei (inclusiv TVA), din care lucrări de construcții-montaj 4.330.425,47 lei cu TVA.

Vor fi asigurate un 42 de apartamente, cu 1, 2 și 3 camere care vor putea găzdui aproximativ 130 persoane.

Termenul de realizare a fiecărei dintre cele două investiții este de 20 de luni, din care 14 luni pentru construire.

Finanțarea se va asigura prin POR 2014-2020.

Proiectul ”Ansamblu Urban cu Spații Socio-Culturale, Educative și de Locuit, Cartier Gheorghe Șincai” cuprinde proiectele ”Construire ansamblu de locuințe sociale 2 tronsoane ”1 tronson de tip B1 și un tronson aferent zonei Z3, cartier Gheorghe Șincai, Municipiul Alba Iulia” – etapa I, II și III și ”Construire ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere cartier Gheorghe Șincai, Municipiul Alba Iulia” – etapa 1 și 2.

Obiectivul de investiții include și modernizarea pieței talcioc, construirea unui centru multifuncțional (sală de spectacole, sală de activități, sală pentru întâlniri comunitare), spații publice urbane, zone pentru sport, zone de joacă pentru copii, spații verzi.

Studiile de fezabilitate pentru construirea ansamblului urban și a locuințelor sociale în cartierul Gheorghe Șincai au fost contractate în octombrie 2019, respectiv octombrie 2020.

Pentru modernizarea spațiului public urban – talcioc (960 mp), realizarea terenului de minifotbal (1125 mp), spațiului de joacă pentru copii situat în apropierea blocului nr. 2 (100 mp), amenajări trotuare, alte suprafețe pietonale, tramă stradală și spații verzi se estimează un cost de 16.320.210,38 lei (inclusive TVA), din care construcții-montaj 11.768 398,39 lei (inclusiv TVA).

Pentru amenajarea unor străzi și alei din zonă, trei locuri de joacă și alte spații verzi, investiția este estimată la 7.812.316,68 lei (inclusivTVA), din care construcții-montaj 7.077.094,71 lei

Termenul de finalizare este 48 de luni, din care 28 de luni execuție.

Cum motivează Primăria necesitatea acestor investiții

”Zona de investiție, în suprafață de 45.933 mp, se află în intravilanul Municipiului Alba Iulia, dezvoltarea întregii zone fiind de mare viitor.

Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială în Zona Urbană Marginalizată cartier Lumea Nouă (Gheorghe Șincai) Alba Iulia, alături de îmbunătățirea calității vieții, creșterea coeziunii sociale, îmbunătățirea mediului de viață și creșterea economică în teritoriul ZUM prin crearea și dezvoltarea infrastructurii specifice în teritoriul vizat, privind accesul nediscriminatoriu la condiții decente de locuire, servicii medico-sociale de calitate, un învățământ de calitate, ocupare, utilități de bază, servicii social-cultural-recreaționale, sportive etc, un mediu de viață /înconjurător (peisaj urban) civilizat.

Prin valorificarea zonei, amenajarea, dotarea cu elemente specifice și crearea de facilități pentru locuitorii din ZUM se vor crea premisele unui trai decent, acces nediscriminatoriu pentru cetățenii acestui cartier la serviciile oferite de administrația publică locală și alte instituții publice, permițând totodată organizarea unor tipuri variate de evenimente publice,culturale, educative, sociale, expresie a mecanismului DLRC (dezvoltare locală în răspunderea comunității), favorizate de noile dotări și echipări ale zonei”, se arată în documentația de proiect.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax