Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cătălin Drulă: Lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, deschis de 1 Decembrie. Cum a ajuns să dureze proiectul 7 ani în loc de 2

Publicat

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, spune că lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, între Alba Iulia și Aiud, va fi inaugurat de 1 Decembrie.

„Sebeș – Turda, lotul 2, se finalizează în sfârșit anul acesta. Înțeleg că 1 decembrie ar fi data de inaugurare, ceea ce înseamnă că vom autostrada completă, sunt cei 29 de kilometri care lipsesc.

Este un contract semnat în 2014 sau 2015. Pe repede înainte, a fost o idee de-a lui Ponta, cred, în 2013, hai să facem o autostradă între Sebeș – Turda, să ne legăm și noi numele de un proiect. Au scos un studiu slăbuț la licitație, actualizat în trei luni de la drum expres la autostradă. O parte din întârzieri sunt consecința acestui fapt.

Vezi și A10 Sebeș -Turda: Șapte ani pentru 70 de kilometri. România deschide de Ziua Națională prima autostradă terminată după Revoluție

De ce ajunge să dureze 7 ani în loc de 2? Odată pentru că lansezi o licitație pe o documentație proastă unde nu apar problemele din teren, nu apare că o bretea trece printr-o groapă de gunoi, nu ai făcut exproprieri, nu ai avize de relocări de utilități, adică nu e nimic pregătit. Apoi constructorul intră în teren și începe să dea cu capul de ele și să se lovească de birocrație. Suprapus peste un management al proiectului în perioada guvernărilor PSD 2017 – 2019 și peste problemele financiare ale firmei grecești care lucrează acolo, ajungi să dureze un proiect 7 ani în loc de 2”, a spus Cătălin Drulă la Europa FM.

Darea în trafic a lotului 2 va permite circulaţia pe autostradă de la Sibiu la Cluj-Napoca şi eliminarea ambuteiajelor care se formează pe DN 1 între Alba Iulia și Aiud.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeş – Turda a fost semnat în 2014 pentru 550 de milioane de lei şi avea termen iniţial de finalizare 2016.

Luna trecută, CNAIR a raportat un stadiu fizic de execuţie de 90% a segmentului de autostradă și a estimat pentru aprilie 2022 recepţia la terminarea lucrărilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax