Connect with us
Advertisement

Eveniment

Câte ”E-uri” și alți aditivi alimentari sunt într-o ciorbă de fasole cu afumătură în restaurantele tradiționale. Studiu InfoCons

Publicat

Ciorba de fasole cu afumătură ce se comercializează în restaurantele cu specific românesc, duce de cele mai multe ori cu gândul la un produs tradițional, natural.

Însă, InfoCons a realizat un studiu cu privire la ingredientele și valorile nutriționale pe ciorbe de fasole cu afumătură ce se comercializează în restaurante. 

Conform datelor existente în meniurile fizice din restaurantele ce au făcut obiectul studiului sau pe site-urile acestora de unde consumatorii pot comanda online produsele situația este următoarea: Gramajul pe porţie de ciorbă de fasole cu afumătură variază între 100 şi 500 de grame.

  • Valoarea calorică raportată la 100 grame este cuprinsă între 43.22 kcal și 273.31 kcal , media fiind de 77.59 kcal
  • Cantitate de sare raportată la 100 de grame de ciorbă de fasole cu afumătură variază între 0.59 grame – 3.44 grame
  • Cantitate de zahăr raportată la 100 de grame de ciorbă de fasole cu afumătură variază între 0.89 grame – 4.66 grame
  • Numărul de aditivi alimentari variază între 1 – 14 , însă media numericului aditivilor alimentari ( E-uri ) este de 7

Ce aditivi alimentari și E-uri se regăsesc în ciroba de fasole cu afumătură

Aditivi frecvent întâlniți:

  • polifosfati (E452)
  • extract de drojdie (E626)
  • caragenan (E407)
  • nitrit de sodiu (E250)
  • clorura de potasiu (E508)
  • matodextrina
  • trifosfati (E451)
  • polifosfati (E452)
  • ascorbat de sodiu (E301)
  • acid ascorbic (E300)
  • eritrobat de sodiu (E316)
  • monoglutamat de sodiu (E624)
  • lactat de potasiu (E326)
  • inozinat disodic (E631)
  • guanilat disodic (E627)
  • dextroza
  • iodat de potasiu
  • ferocianura de potasiu (E536)
  • dioxid de sulf (E220)
  • citrati de sodiu (E331)
  • lactat de sodiu (E325)
  • guma xantan (E415)
  • clorura de calciu
  • acid citric (E330)
  • acetati de sodiu (E262)

Studiul s-a efectuat pe un număr de 27 de preparate, susțin cei de la InfoCons.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Rrr

    duminică, 05.01.2025 at 16:44

    de fapt gustul vine de la e-uri, nu de la fasolea propriuzisa, patronii si sefii de restaurant/bucatarii mint cu nerusinare. se mai mira ca nu au clienti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement