Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Câte persoane mai sunt în carantină, în județul Alba. AMENZI de peste 80.000 lei și acțiuni cu sprijinul Armatei

Publicat

În judeţul Alba, sâmbătă, se aflau în carantină 111 de persoane, iar 273 de persoane erau izolate la domiciliu. Până acum au ieşit 654 persoane din carantină şi 4.377 persoane din izolare la domiciliu, transmite Instituția Prefectului Alba.

Potrivit sursei citate, polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

Citește și A patra zi consecutivă fără niciun caz nou de coronavirus în județul Alba. 78 de persoane vindecate. Date DSP Alba, 25 aprilie

În ultimele 24 de ore, 278 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 244 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Au fost verificate 770 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență. În urma activităților, au fost identificate 116 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 84.000 lei.

Au fost organizate două acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 181 de autovehicule și 374 de persoane.

Între orele 14.00 – 16.00, la Aiud a fost organizată o acțiune punctuală pentru menținerea siguranței publice si respectarea restricțiilor impuse de starea de urgență. Au fost controlate 209 persoane și 93 de autovehicule și au fost verificate 15 persoane aflate în izolare. La acțiune, alături de polițiștii au participat jandarmi, polițiști locali și angajați MApN.

La Cugir, pe durata a 4 ore au fost verificate 52 de persoane aflate în izolare la domiciliu, au fost controlate 34 de autovehicule și legitimate 78 de persoane. Au fost constatate 22 de abateri de natura contravențională, din care 17 la ordonanțele militare, în contextul stării de urgență. Acțiunea de la Cugir a fost organizată de Serviciul de Ordine Publica din I.P.J. Alba, iar la aceasta au participat polițiști de ordine publica, rutieră, acțiuni speciale, jandarmi și polițiști locali.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă să desfășoare misiuni în contextul răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfășurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanțelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliția pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 125 de jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 13.000 de lei. Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare cu privire la circulația persoanelor. În data de 24 aprilie, jandarmii au fost angrenați în peste 90 de misiuni desfășurate în contextul pandemiei, dintre care 14 au reprezentat misiuni executate pentru însoțirea convoaielor care tranzitează județul Alba.

Prefectul Nicolae Albu face un apel către locuitorii județului să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea bolii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate