Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Câți bani plătește Alba Mall pentru terenul primit de la Primăria Alba Iulia. Centrul comercial se EXTINDE cu 3000 de metri

Publicat

Alba Mall se va extinde cu peste 3.000 de metri pătrați și a cerut renegocierea contractului de asociere pe care îl are cu Primăria Alba Iulia. 

Până acum, firma care administrează complexul comercial plătea administrației locale minim 2.000 de euro pe lună, adică 24.000 de euro pe an sau 1% din profit, dacă asta ar fi însemnat mai mulți bani decât suma minimă, ceea ce nu este cazul.

Proiectul de hotărâre și contractul de asociere din 2005 între Alba Mall SRL și Primăria Alba Iulia poate fi consultat AICI.

Cifra de afaceri a SC Alba Mall SRL a fost în anul 2019 de 12.179.419 de lei, iar profitul aferent aceluiași an a fost de 4.395.362 de lei. În aceste condiții, 1% din profit, adică 43.953 de lei, reprezintă o sumă mai mică decât cea asumată de firmă în contractul de asociere cu primăria.

Odată cu intenția de a crește suprafața construită cu 3.192 de metri pătrați, SC Alba Mall SRL a cerut și modificarea sumei, oferindu-se să plătească proporțional suma minimă de 28.472 de euro.

În acest fel, firma obține aceeași înțelegere din contractul inițial, la același preț. Renegocierea contractului se află pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Local Alba Iulia.

În plus, firma mai plătește anual aproximativ 350.000 de lei impozit pe clădiri.

Extinderea se va face spre partea de nord, iar suprafața construită a Alba Mall va ajunge de la 17.132 de metri pătrați, cât este în prezent, la 20.324.

Asociații actuali ai SC Alba Mall SRL: 

1 MATEIU DORIN MIREL asociat 80 % – omul de afaceri care a înființat compania ”Elit”, aflată între cei mai mari procesatori de carne din România.

2 VUȘCAN VOICU asociat 20 %

Societatea a fost fondată de arhitectul Ioan Străjan (20 %), Dorin Mateiu (40 %) și Dorel Cristian Tamaș  (40 %), dar pe parcurs acționarii s-au schimbat.

Ultimul dintre ei, Dorel Tamaș, a fost condamnat definitiv în 2015, de Înalta Curte de Casație și Justiție la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul ”Continental”, în care a fost acuzat de procurorii DNA că a vândut clădirea fostului hotel Continental din Cluj-Napoca, producând un prejudiciu de 2 milioane de euro unei societăţi comerciale.

Omul de afaceri Dorel Tamaș este urmărit internațional.

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat în urmă cu doi ani extinderea centrului comercial Alba Mall, amenajarea unui sens giratoriu şi creşterea numărului de locuri de parcare în această locaţie.

Sursă foto: Alba Mall – website

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 20.08.2020 at 22:30

    Pai din ce se arata mai sus rezulta „”Elit” este stapanul 100% al Mallului. Si cate mai sunt in Alba IUlia de tipul asta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax