Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Câți bunici are România și care este pensia lor medie. Date publicate de Casa Națională de Pensii

Publicat

Datele publicate de Casa Națională de Pnsii arată că în România, în luna iulie, erau aproape 4,8 milioane de pensionari. Raportat la aceeași perioadă, pensia medie a fost de 1773 de lei.

Din totalul acestora, peste 3,8 milioane s-au pensionat la limita de vârstă, pensia medie fiind de 1930 de lei, iar în jur de 93.000 au obținut pensie anticipată parțială.

Instituția precizează de asemenea că peste 710.000 de pensionari aveau perioade lucrate în agricultură, ei primind în luna iulie 508 lei.

De pensia de invaliditate au beneficiat peste 400.000 de persoane, valoarea fiind de 792 de lei, potrivit Radio România Actualități.

În prezent, în țară sunt peste 200.000 de pensii speciale. Este vorba în principal despre militari, polițiști, foști angajați ai serviciilor secrete (mulți chiar din fosta Securitate), magistrați și alte categorii.

Citește și: România nesimțirii: 357.000 de lei pe an, cea mai mare pensie din Parlament. Ce miză ascunde discuția despre pensiile speciale

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax