Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Câți șoferi au fost surprinși cu telefonul la ureche, în timp ce conduceau, într-o singură zi, pe străzile din Alba Iulia

Publicat

Sistemul de monitorizare video aflat în dotarea Poliției Locale a municipiului Alba Iulia poate identifica multiple elemente, acțiuni sau gesturi ale participanților la trafic sau a persoanelor de pe stradă. 

Spre exemplu, printr-o simplă selecție, sistemul poate identifica cu ajutorul camerelor video șoferii care vorbesc la telefon în trafic. La sfârșitul lunii trecute, polițiștii locali au realizat un expermiment. 

Au setat camerele de supraveghere de zona IPEC, Kaufland și Podul Mureș să identifice șoferii care vorbeau la telefon în timp ce conduceau.

Timp de o zi, sistemul a adunat date din zonele selectate și a oferit un rezultat: în data de 31 august 2022, în zonele mai sus menționate sistemul a identificat 549 de șoferi care vorbeau la telefon în timp ce conduceau.

168 au fost identificați în zona IPEC, 180 în zona Kaufland și 201 la Podul Mureș.

Cei 549 de participanți la trafic au fost identificați cu un sistem inteligent la care sunt conectate 73 de camere video dintre care 60 sunt fixe și 13 sunt camere rotative.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Cum funcționează sistemul de supraveghere video al Poliției Locale Alba Iulia: Recunoaște culoarea și marca unei mașini

De la un birou, în timp, real, polițiștii locali de serviciu pot vedea ce se întâmplă pe camerele respective.

Momentan 73 de camere video sunt puține și nu acoperă decât câteva zone ale orașului. Sunt montate camere video la mai multe parcuri de joacă din oraș, la toate ieșirile și intrările din oraș, în zone în care se depozita ilegal gunoiul, pe o parte din Parcul Unirii și în alte câteva puncte din oraș.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Mircea

    sâmbătă, 10.09.2022 at 08:52

    Asa, si?
    Astia doar constata si dau din umeri, am intrebat politistii de la locala, de ce sunt parcate masini pe trotuar in tot orasul, intre blocuri, fara sa plateasca, au dat din umeri!
    Amendati ma, ridicati masinile, altii au 2-3,sa parcheze in locuri de parcare, nu pe trotuare!!!
    Ati prins cu telefonul, ok, dati amenzi?

  2. Cityman

    duminică, 11.09.2022 at 12:17

    Unde sa parcheze ba inteligentule??? In parcarile sub si supraterane?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax