Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Cazul BERBECEANU: Propunerea DIICOT de prelungire a mandatului de arestare se judecă la Curtea de Apel Bucureşti

Publicat

Pe rolul Curţii de Apel Bucureşti a fost programată, luni, judecarea propunerii procurorilor DIICOT privind prelungirea mandatului de arestare preventivă pe numele comisarului şef Traian Berbeceanu, fostul şef al BCCO Alba Iulia. Şedinţa trebuia să aibă loc de la ora 15.00. Poliţistul este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracţional acuzat de evaziune fiscală, respectiv comerţ ilegal cu produse petroliere. Berbeceanu susține că este nevinovat și consideră că este victima  jocurilor de interese dintre anumiți procurori de la DIICOT Alba, patroni influenți ai unor firme cercetate pentru diverse infracțiuni și politicieni.

UPDATE3, ora 16.30: Şedinţa de judecare a dosarului s-a terminat, iar cauza a rămas în pronunţare. Şedinţa a fost secretă, în camera de consiliu.

UPDATE 2: Cauza privind soţii Biriescu a fost disjunsă, astfel că propunerea privind prelungirea mandatelor de arestare ale celor doi a fost judecată marţi dimineaţa la Tribunalul Bucureşti. Instanţa a decis că aceşti doi inculpaţi rămân după gratii încă 30 de zile. La Curtea de Apel Bucureşti a rămas dosarul lui Berbeceanu.

UPDATE1: Şedinţa începe de la ora 14.00.

UPDATE: Şedinţa a fost amânată pentru marţi, de la ora 13.00.

Mandatul de arestare preventivă pe numele comisarului expiră în 22 noiembrie. Traian Berbeceanu se află în arest preventiv din 24 octombrie, prin decizie a Curţii de Apel Alba Iulia, confirmată în 30 octombrie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Alături de el, au mai fost arestaţi preventiv şi Titus Gabriel şi Anişoara Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupului infracţional specializat în comerţ ilegal cu produse petroliere, tot pentru 29 de zile.

Vineri, Curtea de Apel Alba Iulia a îndreptat o eroare materială la hotărârea de arestare preventivă a comisarului Traian Berbeceanu din 24 octombrie, în sensul că data de expirare a mandatului de arest a fost schimbată din 20 noiembrie în 22 noiembrie, fiind trecută greşit. Pentru Gabriel şi Anişoara Biriescu, ceilalţi doi inculpaţi din dosar, mandatele expiră în 21 noiembrie, orele 21.00 şi 23.00. Şedinţa de vineri a fost secretă, în camera de consiliu, fără citarea părţilor.

Într-un mesaj pe facebook, soţia lui Berbeceanu a precizat că avocaţii săi au fost anunţaţi de instanţă astăzi, la ora 13.00, privind faptul că şedinţa este programată la ora 15.00, în condiţiile în care aceştia se află la Deva. În această situaţie, se întreabă „Cine poate ajunge din Deva la Bucureşti în două ore?”. Astfel, dacă avocaţii lui Berbeceanu nu au cum să ajungă în timp util la Bucureşti, i se va propune un avocat din oficiu.  Ședința a fost amânată pentru marți, 19.11.2013,  ora 13.

Citeşte şi MOTIVAREA arestării preventive în cazul BERBECEANU. Vezi de ce a considerat instanţa că şeful BCCO Alba Iulia trebuie ţinut după gratii

Berbeceanu a fost mutat din arestul IPJ Alba la Bucureşti, după ce structura centrală a DIICOT a preluat cercetările în acest caz, de la 1 noiembrie. Berbeceanu se consideră însă nevinovat, iar la Alba Iulia şi în ţară au avut loc mai multe manifestaţii de susţinere a acestuia la care au participat prieteni şi apropiaţi ai familiei, dar şi persoane fără vreo legătură cu comisarul.

Mai multe documente cu dezvăluiri publicate pe pagina ”Respect, Traian Berbeceanu” scot în evidență mai multe aspecte care îi susțin teoria. Respect , Traian Berbeceanu a adunat de două săptămâni peste 19.000 de susținători. Aceștia militează pentru cercetarea în libertate a comisarului.

Citeşte şi Manifestație pentru cercetarea în libertate a comisarului șef Traian Berbeceanu la Alba Iulia

De asemenea, Berbeceanu a fost audiat în calitate de denunţător la DNA Bucureşti. În luna iulie 2013, acesta a înaintat un raport către IGPR în care a semnalat deficienţe majore şi ilegalităţi în colaborarea cu DIICOT, raport care a ajuns ulterior la DNA.

Din arestul poliției, comisarul a transmis o nouă scrisoare:

„Gânduri de prizonier nevinovat”

”Zile și nopți la rând stau cu ochii priponiți în tavanul celulei în care m-au închis. Minutele se scurg al naibii de greu… Mă gândesc la familia mea, la soția mea minunată și la băiețelul meu deosebit; mă gândesc la părinții mei bolnavi și bătrâni, la fratele meu plecat de ani mulți în altă țară; mă gândesc la socrii mei, la nepoțeii mei, la verișorii, unchii și mătușile mele; mă gândesc la prietenii mei excepționali! De fiecare dintre ei îmi este tare dor!

Foarte mult mă gândesc și la cea de-a doua mea familie, la colegii mei din BCCO Alba Iulia! Alături de aceștia am trăit clipe minunate, satisfacții deosebite, dar și dezamăgiri profunde. Alături de echipa mea am simțit de foarte multe ori gustul plăcut al victoriei, dar și amărăciunea câte unei nerealizări

Am fost un colectiv unit, oameni pentru care sacrificiile de orice fel nu contau… Adevărați polițiști ai Poliției Naționale!… sunt profesioniști cinstiți, demni, voluntari!

Mă gândesc la fiecare dintre ei, la clipele deosebite petrecute împreună… mă gândesc cu mare drag, cu bucurie… cu mândrie nemărginită! Fiecare dintre ei și-a câștigat pe veci un loc în mintea și sufletul meu.

Toate aceste gânduri mă încarcă pozitiv, îmi dau putere și mă fac să îl rog zilnic pe Dumnezeu să-I ocrotească, să-I țină sănătoși și uniți!
Toate acestea mă fac să lupt cu oricine și orice până la ultima fărâmă de energie, pentru ca niciodată altul să nu pățească ca mine.

Dar, de fiecare dată, gândurile îmi sunt tulburate de amintirea celor 3-4 care au ales să trădeze echipa. Acei 3-4 care nu s-au remarcat prin nimic pozitiv, care au fost mereu „târâți înainte” de performanțele echipei, de munca celor mulți… acei 3-4 care pângăresc cu atingerea lor tot ce-i bun, care infectează cu respirația lor atmosfera minunată din rândul echipei… acei 3-4 care, datorită incompetenței profesionale, complexelor de inferioritate în fața performanței, caracterelor meschine au ales să fabrice probe mincinoase, să pactizeze cu infractorii, să tăinuiască mârșăvii…
Iar pentru cei 3-4 mai am un singur ordin: „MARȘ AFARĂ!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pingback: Procurorul şef DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan a cerut “apărarea reputaţiei” la CSM, după scrisoarea lui Berbeceanu | Alba24

  2. Pingback: Comisarul Traian Berbeceanu rămâne în arest. Curtea de Apel Bucureşti a admis propunerea DIICOT | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax