Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cazuri sociale, operate la Opticline de doctorul Teodor Holhoș (P)


Publicat

opticline

Clinica Opticline – Dr. Teodor Holhoș se adresează tuturor celor care suferă de afecțiuni oculare, și au nevoie de intervenție chirurgicală sau tratament adecvat.

Din dorința de a oferi pacienților cele mai bune servicii medicale, clinica beneficiază de cele mai performante aparate și specializare continuă pentru echipă.

Operațiile de înlocuire cristalin, cele de cataractă, operațiile laser, pentru reducerea dioptriilor și operațiile de retină sunt cele mai frecvente solicitări, numărul pacienților cu diferite afecțiuni oftalmologice fiind destul de mare.

Clinica Opticline a avut până în prezent peste 37.000 pacienți, și peste 7.000 intervenții chirurgicale. Rețeaua Opticline este prezentă cu clinici de specialitate în Alba Iulia, Turda și Mediaș.

Încă de la deschidere, dr. Holhoș și-a dorit să poată ajunge la pacienții care au nevoie de talentul și specializarea lui, și astfel, nu de puține ori, a ajutat pacienți care au fost în imposibilitate de plată, dar pentru care operația de înlocuire cristalin sau operația de retină ar fi însemnat diferența dintre a avea cum să se întrețină sau nu.

Ori de câte ori au existat pacienți care ar fi putut duce o viață decentă după o operație de cataractă, spre exemplu, clinica Opticline – Dr. Teodor Holhoș, a încercat să ajute, alături de partenerii furnizori de cristaline, pentru a veni în sprijinul cazurilor sociale.

De curând, a fost operat la clinica Opticline un pacient în vârstă de 70 de ani, care locuiește singur și nu are posibilități financiare, și căruia dr. Holhoș a reușit să îi ofere gratuit operația de cataractă pentru al doilea ochi.

De asemenea, s-a putut oferi gratuit o operație unei tinere paciente care a suferit pierderea vederii unui ochi, în urma unui accident casnic.

Pacienta provine dintr-un centru de plasament, și este mama unei fetițe de doar 3 ani. Un alt pacient, provenind de la un centru pentru vârstnici, suferind de cataractă, a fost operat gratuit chiar zilele acestea, iar după Paște este programată operația unui domn, care suferă de cataractă traumatică. Operația îl va ajuta să obțină un loc de muncă.

De multe ori, astfel de cazuri ajută nu doar persoana respectivă, ci întreaga familie, care se bazează pe un potențial venit, imposibil de obținut fără posibilitatea vederii.

Dr. Holhoș a fost întotdeauna alături de pacienții care au avut probleme, alături de comunitatea din care face parte și a transmis întregii echipe dorința de a ajuta cazurile de acest gen.

Unele dintre operațiile cel mai des realizate de către dr. Teodor Holhoș sunt operațiile de înlocuire cristalin, unde prețurile variază în funcție de cristalin (monofocal, bifocal sau multifocal). Variantele cele mai accesibile au prețuri chiar mai mici decât în sistemul public de sănătate, începând de la 1000 lei/ochi.

Pentru pacienții cu o situație materială precară, care depind de vedere pentru a se descurca, clinica Opticline a reușit să ofere gratis aceste intervenții. Dorința de a sprijini comunitatea și pacienții în nevoie este parte din valorile Opticline.

Rețeaua Opticline Dr. Teodor Holhoș a fost înființată în anul 2011, având până în prezent 3 clinici în Alba Iulia, Turda și Medias, și 10 cabinete de optică medicală, în 4 județe.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Untold și Neversea ar putea avea loc înainte sau după 1 august. Anunțul premierului Cîțu

Publicat

Premierul Florin Cîţu a declarat joi, 6 mai, la Constanţa, că evenimentele mari, cum ar fi Untold sau Neversea vor putea fi organizate la sfârșitul verii.

„Eu aşa sper şi aşa vreau, dar nu cred că pot să aibă loc de la 1 iunie.

Putem să vorbim de o fază ulterioară.

Eu cred că, atunci când vorbim de aceste evenimente mari, va trebui să ne gândim că nu se vor întâmpla de la 1 iunie, ele vor avea loc mai aproape de 1 august sau după 1 august”, a transmis Florin Cîţu.

De asemenea, premierul României a mai precizat că o decizie privind organizarea de nunţi şi botezuri va fi luată vineri.

„Este o propunere pe care am făcut-o pentru comitetul interministerial, va fi discutată mâine, am anunţat-o şi astăzi aici pe litoral pentru evenimentele private.

Vedem după discuţiile cu INPS şi Ministerul Sănătăţii cum va arăta forma finală, dar este ceea ce eu propun”, a mai spus acesta.

Nunțile, ceremoniile de botez și petrecerile private se vor relua „când ne vom vaccina”, după cum a transmis șeful Guvernului.

Florin Cîţu a mai afirmat că, în cel mai bun caz, acest lucru se va întâmpla după 1 iunie, data pe care a propus-o premierul pentru atingerea pragului de 5 milioane de persoane vaccinate.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Trupa Skepsis participă la Festivalul Internațional de Teatru online EUROPAFEST, cu un spectacol filmat la Alba Iulia

Publicat

Compania de teatru SKEPSIS din Alba Iulia participă la festivalul Internațional de Teatru online EUROPAFEST, organizat la Stuttgart, Germania, în perioada 03-10 Mai 2021.

În contextul epidemiei, în care deplasările internaționale sunt restricționate și viața socială și culturală suferă pretutindeni, teatrul THAG (Stuttgart, Germania) dorește să dea un semnal pozitiv și să celebreze Ziua Europei organizând online Festivalul Internațional de Teatru EUROPAFEST, la care participă 9 grupuri și companii de teatru din Germania, România, Estonia, Croația și Ungaria.

„Împreună suntem puternici! Se consideră că data de 09 Mai 1950 marchează nașterea Uniunii Europene, fiind celebrată anual ca Ziua Europei.

Prin festivalul EUROPAFESTIVAL, dorim să omagiem această zi alături de prieteni, colegi de breaslă și parteneri din țări membre ale Uniunii Europene alcătuind împreună un program intercultural și internațional divers: proiecții video ale spectacolelor înscrise, rememorări ale miturilor și istoriilor europene, video conferințe, discuții online pe tema artei și culturii în contextul prezent al unei Europe nevoite să înfrunte epidemia.

Prin acest festival afirmăm un crez – împreună, relaționând, putem reîncepe construirea unui viitor comun” – Christian Frank (Organizator).

Spectacol filmat pe scena Casei de Cultură a Studenților

Grupul Skepsis reprezintă Alba Iulia și România în festival cu spectacolul ”Îi cunoașteți?” după un text de Eugen Ionescu, filmat pe scena Casei de Cultură a Studenților Alba Iulia – un spectacol scurt dar care surprinde ceva esențial din vremurile pe care le trăim acum.

Două personaje, o întâlnire cotidiană obișnuită care se transformă într-o experiență intensă. Un spectacol despre imposibilitatea cuvintelor de a reda emoțiile noastre profunde, despre dificultatea de a crea legături autentice cu ceilalți, despre dezumanizarea individului prin izolare și însingurare. Spectacolul este difuzat pe platforma organizatorului în perioada desfășurării festivalului.

”Cu toate că teatrul își pierde mult din impact în mediul online, fiind o artă care presupune un contact direct și o legătură vie cu publicul, am decis să răspundem invitației colegilor noștri în dorința de a susține efortul lor de a menține pulsul vieții culturale în contextul actual, împărtășind speranța lor de mai bine.

Am ales un spectacol scurt și l-am înregistrat în limba engleză special pentru accest eveniment și pentru se plia cel mai bine pe ideea difuzării online.” – Viorel Cioflică (Coordonator – Grupul Skepsis)

Festivalul implică deasemenea schimb de experiență între participanți și promovarea culturii de proveniență a grupurilor.

Participanții își prezintă orașul de origine prin materiale foto video și sunt implicați în dezbateri online pe tema concepției și performanței artistice și a provocărilor pe care arta și cultura din diverse părți ale Europei trebuie să le depășească pentru a trece cu bine peste perioada nefastă din ultumul an.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Restricții ridicate de CJSU Alba în două localități din județ, după ce incidența COVID a scăzut. Ce măsuri mai sunt în vigoare

Publicat

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba a decis joi ridicarea restricțiilor stabilite anterior pentru comunele Ocoliș și Ponor, unde nu mai sunt cazuri COVID noi, raportate în ultimele 14 zile.

Hotărârea CJSU intră în vigoare de vineri, 7 mai, ora 00.00.

HOTĂRÂREA nr. 131 din 06.05.2021 privind stabilirea unor măsuri de limitare și prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2 pe raza comunelor Ocoliş şi Ponor

HOTĂRÂREA NR. 131 – CJSU ALBA

Art. 1 Se constată rata de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS–CoV-2, la data de 06.05.2021, pentru fiecare unitate administrativ-teritorială de pe raza județului Alba, conform Anexei la prezenta hotărâre.

Anexa_Hotărârea nr. 131 din 06.05.2021

Art. 2 La nivelul comunelor Ocoliş şi Ponor, unde s-a înregistrat un trend descrescător de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, rata de incidență fiind de 0 cazuri la 1000 de locuitori, începând cu data de 07.05.2021, ora 00.00, încetează aplicarea măsurilor stabilite pentru diminuarea riscului, prin Hotărârea C.J.S.U. Alba nr. 112 din 22.04.2021 şi Hotărârea C.J.S.U. Alba nr. 114 din 23.04.2021.

În toate localitățile se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20.00-05.00 pentru deplasarea și participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

Pentru deplasarea la centrele de vaccinare sau cabinete medicale, motivul menționat pe declarația pe proprie răspundere va fi „deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente”.

Măsurile stabilite prin prezenta hotărâre se completează cu măsurile cu caracter general stabilite prin H.G. nr. 432/2021 (n.r. – rămân în vigoare restricțiile din starea de alertă, inclusiv cele privind deplasarea în afara locuințelor doar până la ora 22.00, iar ulterior doar din motive justificate).

Hotărârile adoptate de CJSU Alba până la data adoptării prezentei hotărâri își mențin aplicabilitatea în măsura în care prevederile acestora nu contravin măsurilor stabilite în prezenta hotărâre.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia a găsit arhitect șef pentru oraș: Singurul candidat a trecut de proba scrisă, din două încercări

Publicat

Alba Iulia va avea un nou arhitect șef după ce timp de mai multe luni postul a rămas vacant după ieșirea la pensie a lui Hedviga Călin. 

Primăria a încercat între timp să găsească un înlocuitor, însă la primul concurs singurul candidat înscris nu a reușit să ia nota minimă la proba scrisă. 

La următorul concurs organizat de primărie s-a înscris același candidat: Alexandru-Ioan Damian. Proba scrisă a avut loc joi, 6 mai 2021 și a început de la ora 12.00, iar singurul candidat, Alexandru Ioan Damian, a reușit să obțină un punctaj de 71.80, fiind declarat admis.

Următorul pas în constituie interviul, dar de cele mai multe ori acesta este pur formal.

Care au fost cerințele pentru postul de arhitect șef

Studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă de arhitect diplomat sau urbanist diplomat, arhitect sau urbanist absolvent cu licență și master, or studii post universitare în domeniul urbanismului și amenajării teritoriului.

Studii universitare de master în domeniul administrației publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcției publice.

Atestat Registrul Urbaniștilor din România.

Vechimea în specialitatea studiilor 7 ani.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate