Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce a pățit un bărbat care pretindea că are pile la Poliția din Alba Iulia și la un deputat, pentru a ”rezolva” un permis auto

Publicat

bani

Un bărbat de 61 de ani, care a fost prins în flagrant în timp ce primea bani pentru a ”rezolva” un permis de conducere și care se lăuda că are relații la Poliția din Alba Iulia și are pile la un deputat, și-a primit pedeapsa din partea judecătorilor de la Tribunalul Alba.

C. Costică din Deva a fost acuzat că a primit de la un șofer cu permisul suspendat suma totală de 570 lei și 100 euro, în perioada 27 decembrie 2018 – 8 ianuarie 2019, lăsând să creadă că are influență asupra unor polițiști, în sensul că îi poate determina pe aceștia să îi restituie bărbatului mai repede permisul suspendat.

Potrivit procurorilor care au anchetat cazul, prima dată, Costică a primit de la șofer și de la concubina acestuia suma de 470 de lei, iar după le-a mai cerut încă 100 de euro și bani pentru a merge de la Deva la Alba Iulia să le ”rezolve” problema.

Când și-au dat seama că au fost trași pe sfoară, șoferul și iubita acestuia au depus la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba un denunț pe numele bărbatului.

CITEȘTE ȘI: FLAGRANT DE MITĂ la Alba Iulia. Bărbat prins în timp ce primea bani pentru a ”rezolva” un permis auto suspendat

În data de 8 ianuarie ofițerii DGA au organizat un flagrant în care Costică ”a primit suma de 100 euro și 100 de lei de la martorul B. T. V., totodată asigurându-l că va primi permisul de conducere într-un termen scurt , întrucât cunoaște un deputat și persoane „ de la poliție”, fără a nominaliza vreo persoană”. 

Pentru faptele sale, bărbatul a fost condamnat la un an și 4 luni de închisoare cu amânare, pentru trafic de influență. În urma deciziei de la Tribunalul Alba a fost formulat un apel și dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia care va oferi sentința finală.

Detalii din rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba

”S-a reținut că la data de 26.12.2018, numitul B., în timp ce se deplasa cu autoturismul pe raza municipiului Alba Iulia, a fost oprit de către organele de poliție și, în urma verificărilor efectuate i-a fost reținut permisul de conducere, iar dreptul de conducere i-a fost suspendat pe o perioadă de 90 zile fiindu-i aplicată o amendă contravențională, întrucât consumase băuturi alcoolice.

De precizat este faptul că numitul B. este angajat în calitatea de șofer, astfel că interdicția de mai conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile l-ar fi putut afecta la locul de muncă.

Urmare a acestui fapt, concubina lui B., numita Z. a luat legătura telefonic cu o inculpatul C.C.pentru a găsi o modalitate de a recupera permisul de conducere, iar acesta i-a spus că prin relațiile pe care le are la Poliția din Alba Iulia, i se va restitui permisul de conducere într-un timp mai scurt și ar fi necesar să-i dea suma de 200 euro.

La data de 27.12.2018, Z. s-a întâlnit cu inculpatul C. C. în Alba Iulia, căruia i-a dat suma de 470 lei pentru a ” rezolva” această problemă. De precizat că anterior, cei doi s-au deplasat la o casă de amanet din Alba Iulia, iar Z.M. a amanetat un inel contra sumei de 375 de lei, pentru a face rost de banii solicitați de către inculpatul C.C..

Ulterior, inculpatul C. C. a discutat telefonic cu numitul B., căruia i-a  precizat din nou că are cunoștințe printre funcționarii din poliție și îi poate determina să-i restituie permisul de conducere. L a data de 6.01.2019 și la data de 7.01.2019, C.C. i-a solicitat telefonic suma de 100 euro și cheltuielile de transport pentru a se deplasa din Deva la Alba Iulia în data de 8.01.2019 cu scopul de a interveni pe lângă organele de poliție în vederea restituirii permisului de conducere.

Realizând ce s-a întâmplat, la data de 8.01.2019 numiții B. și Z. au formulat un denunț penal consemnat prin procesul – verbal din data de 8.01.2019 de către organele de cercetare penală,  prin care au adus la cunoștința acestora cele menționate mai sus.

La data de 8.01.2019 a fost constatată infracțiunea flagrantă de către organele de cercetare penală din cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Alba, inculpatul C. C. fiind surprins în momentul în care a  primit suma de 100 euro și 100 de lei de la martorul B., totodată asigurându-l că va primi permisul de conducere într-un termen scurt , întrucât cunoaște un deputat și persoane „ de la poliție”, fără a  nominaliza vreo persoană. Acest e aspecte au fost interceptate audio-video, în temeiul ordonanței provizorii din data de 8.01.2019, confirmată ulterior de către judecătorul de drepturi și libertăți”, se arată în rechizitorul întocmit de către procurori.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax