Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce a pățit un bărbat care pretindea că are pile la Poliția din Alba Iulia și la un deputat, pentru a ”rezolva” un permis auto


Publicat

bani

Un bărbat de 61 de ani, care a fost prins în flagrant în timp ce primea bani pentru a ”rezolva” un permis de conducere și care se lăuda că are relații la Poliția din Alba Iulia și are pile la un deputat, și-a primit pedeapsa din partea judecătorilor de la Tribunalul Alba.

C. Costică din Deva a fost acuzat că a primit de la un șofer cu permisul suspendat suma totală de 570 lei și 100 euro, în perioada 27 decembrie 2018 – 8 ianuarie 2019, lăsând să creadă că are influență asupra unor polițiști, în sensul că îi poate determina pe aceștia să îi restituie bărbatului mai repede permisul suspendat.

Potrivit procurorilor care au anchetat cazul, prima dată, Costică a primit de la șofer și de la concubina acestuia suma de 470 de lei, iar după le-a mai cerut încă 100 de euro și bani pentru a merge de la Deva la Alba Iulia să le ”rezolve” problema.

Când și-au dat seama că au fost trași pe sfoară, șoferul și iubita acestuia au depus la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba un denunț pe numele bărbatului.

CITEȘTE ȘI: FLAGRANT DE MITĂ la Alba Iulia. Bărbat prins în timp ce primea bani pentru a ”rezolva” un permis auto suspendat

În data de 8 ianuarie ofițerii DGA au organizat un flagrant în care Costică ”a primit suma de 100 euro și 100 de lei de la martorul B. T. V., totodată asigurându-l că va primi permisul de conducere într-un termen scurt , întrucât cunoaște un deputat și persoane „ de la poliție”, fără a nominaliza vreo persoană”. 

Pentru faptele sale, bărbatul a fost condamnat la un an și 4 luni de închisoare cu amânare, pentru trafic de influență. În urma deciziei de la Tribunalul Alba a fost formulat un apel și dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia care va oferi sentința finală.

Detalii din rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba

”S-a reținut că la data de 26.12.2018, numitul B., în timp ce se deplasa cu autoturismul pe raza municipiului Alba Iulia, a fost oprit de către organele de poliție și, în urma verificărilor efectuate i-a fost reținut permisul de conducere, iar dreptul de conducere i-a fost suspendat pe o perioadă de 90 zile fiindu-i aplicată o amendă contravențională, întrucât consumase băuturi alcoolice.

De precizat este faptul că numitul B. este angajat în calitatea de șofer, astfel că interdicția de mai conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile l-ar fi putut afecta la locul de muncă.

Urmare a acestui fapt, concubina lui B., numita Z. a luat legătura telefonic cu o inculpatul C.C.pentru a găsi o modalitate de a recupera permisul de conducere, iar acesta i-a spus că prin relațiile pe care le are la Poliția din Alba Iulia, i se va restitui permisul de conducere într-un timp mai scurt și ar fi necesar să-i dea suma de 200 euro.

La data de 27.12.2018, Z. s-a întâlnit cu inculpatul C. C. în Alba Iulia, căruia i-a dat suma de 470 lei pentru a ” rezolva” această problemă. De precizat că anterior, cei doi s-au deplasat la o casă de amanet din Alba Iulia, iar Z.M. a amanetat un inel contra sumei de 375 de lei, pentru a face rost de banii solicitați de către inculpatul C.C..

Ulterior, inculpatul C. C. a discutat telefonic cu numitul B., căruia i-a  precizat din nou că are cunoștințe printre funcționarii din poliție și îi poate determina să-i restituie permisul de conducere. L a data de 6.01.2019 și la data de 7.01.2019, C.C. i-a solicitat telefonic suma de 100 euro și cheltuielile de transport pentru a se deplasa din Deva la Alba Iulia în data de 8.01.2019 cu scopul de a interveni pe lângă organele de poliție în vederea restituirii permisului de conducere.

Realizând ce s-a întâmplat, la data de 8.01.2019 numiții B. și Z. au formulat un denunț penal consemnat prin procesul – verbal din data de 8.01.2019 de către organele de cercetare penală,  prin care au adus la cunoștința acestora cele menționate mai sus.

La data de 8.01.2019 a fost constatată infracțiunea flagrantă de către organele de cercetare penală din cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Alba, inculpatul C. C. fiind surprins în momentul în care a  primit suma de 100 euro și 100 de lei de la martorul B., totodată asigurându-l că va primi permisul de conducere într-un termen scurt , întrucât cunoaște un deputat și persoane „ de la poliție”, fără a  nominaliza vreo persoană. Acest e aspecte au fost interceptate audio-video, în temeiul ordonanței provizorii din data de 8.01.2019, confirmată ulterior de către judecătorul de drepturi și libertăți”, se arată în rechizitorul întocmit de către procurori.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

7 medicamente pentru cancer, boli metabolice și neurologice, incluse din august pe lista celor gratuite. Care sunt acestea

Publicat

Guvernul României a aprobat introducerea a 7 denumiri comune internaționale în lista cu medicamente de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul asigurărilor sociale de sănătate pentru boli oncologice, endocrine, metabolice sau neurologice.

Potrivit Mediafax, Executivul României a aprobat, la solicitarea Ministerului Sănătății, în ședința de săptămâna aceasta, o hotărâre prin care sunt introduse 7 denumiri comune internaționale (DCI, substanțe active) în lista cu medicamentele de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi cu denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate.

Cele șapte medicamente unice vizează, în principal, afecțiuni din cadrul programelor naționale de sănătate astfel:

două medicamente destinate bolilor oncologice (DCI Olaparibum și DCI Apalutamidum),

un medicament destinat bolilor endocrine şi metabolice (DCI Evolocumab),

un medicament destinat bolilor neurologice (tratamentul sclerozei multiple – DCI Cladribinum),

un medicament destinat tratamentului hemofiliei şi talasemiei (DCI Nonacog alpha)

două medicamente destinate bolilor cardiovasculare (DCI Dabigatranum etexilatum și DCI Edoxabanum).

Sursa foto: Pixaabay

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava, prima reacție după depunerea candidaturii la președinția PNL Alba. Vorbește despre ”strategii jocurilor de culise”

Publicat

Mircea Hava a postat pe contul său de Facebook o primă declarație legată de candidatura sa la un nou mandat de președinte al PNL Alba, pe care și-a depus-o duminică. 

În postare, liderul PNL vorbește despre ”aceia care aduc dezbinare, strategi ai jocurilor de culise și ai algoritmilor interesului personal sau de grup”, dar se ferește să atace direct pe cineva. 

Contracandidatul său este președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Declarația sa a strâns imediat un mare număr de mesaje, felicitări și distribuiri.

Postarea europarlamentarului Mircea Hava:

”Azi, am ales să merg mai departe! Ca întotdeauna, indiferent de vremuri, am ales să rămân alături de singurul partid și singura echipă în care am crezut.

Candidez pentru un nou mandat de președinte al PNL Alba nu pentru că așa trebuie sau îmi cere cineva, ci pentru că așa simt.

Să fiu alături de toți cei care vor ca PNL să revină la un acronim ce trebuie revizuit și extins la Poate Ne Luptăm pentru ce merită, nu între noi.

Toată experiența politică nu te lămurește ce să decizi și ce să faci în asemnea perioade, dar eu cred, totuși, că putem mai mult de atât. Ca partid și oameni!

Ani la rând, alături de colegii mei, am intrat în alegeri și am câștigat încrederea oamenilor.

Uniți, sinceri, determinați. Prieteni, camarazi. Am avut, de fiecare dată, ca Președinte al PNL Alba, un singur principiu: că o echipă unită este imbatabilă. Că profesioniștii atrag lângă ei profesioniști.

Că moralitatea nu-și găsește loc decât lângă moralitate. Că demnitatea nu are sinonim.

Sunt la capătul unei campanii interne, în care am înțeles că, de multe ori și din diverse motive, poșta partidului a încurcat de multe ori destinatarul.

Citește și: Duelul orgoliilor la vârful PNL Alba. Mircea Hava și-a depus candidatura pentru funcția de președinte și va lupta cu Dumitrel

Dacă PNL Alba a rămas la cadența și performanța cu care s-a obișnuit lumea, nu a fost întotdeauna cu cei din fruntea partidului atenți la mesajele celor de la baza lui.

Iar asta, pentru mine, ca primar cu 6 mandate, va rămâne, întotdeauna, o lecție cât pentru o viață: răspunsul pentru orice problemă de la vârf vine întotdeauna de jos, de la cei pe care românii îi cred, le cer soluții la probleme, au așteptări de la ei și îi voteaza direct: primarii. Mi-o confirmă și albaiulienii cu care mă întâlnesc în fiecare zi.

Pentru ei, dacă va fi nevoie, voi face orice să aducem Alba Iulia acolo unde am lăsat-o eu și echipa mea.

Experiența îmi spune, fără dubii, că un PNL puternic este un PNL care pune preț pe primari. Sunt aleșii direcți ai cetățenilor și trebuie să se regăsească, fără discuție, în Biroul Politic Județean.

Să fie cei care dau, dincolo de orice control de la “butoane”, direcția în care trebuie să mergem.

Să rămână oamenii care inspiră comunități și care respiră integritate.

Aud tot mai des, că se vorbește de salvarea PNL. Nimic mai greșit.

Singurul lucru de care trebuie să ne ferim sunt aceia care aduc dezbinare, strategi ai jocurilor de culise și ai algoritmilor interesului personal sau de grup.

PNL Alba trebuie să rămână organizația lui “Prin noi înșine”, nu “pentru noi înșine”.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Dosar penal pentru un bărbat din Alba Iulia care ar fi intrat în casă peste fosta soție și ar fi agresat-o

Publicat

Polițiștii din Alba Iulia au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care, ar fi intrat, fără drept, în locuința fostei sale soții și ar fi agresat-o.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru violență în familie și violare de domiciliu, potrivit polițiștilor.

La data de 30 iulie 2021, polițiștii din Alba Iulia au fost sesizați de către o femeie, de 30 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că, în jurul orei 07.30, fostul soț ar fi intrat, fără voia sa, în locuința ei și ar fi agresat-o.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului și a răspunsurilor date de femeie, față de bărbatul, de 33 de ani, din Alba Iulia, polițiștii au emis un ordin de protecție, pe o perioada de 5 zile și i-au interzis să se apropie de femeie.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și violare de domiciliu.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Nouă alertă de COD PORTOCALIU în Alba, valabilă până luni. Sunt vizate fenomene extreme: vijelii și grindină

Publicat

Autoritățile au emis un nou cod portocaliu de furtuni, valabil în cea mai mare parte din vestul, centrul și nordul țării, inclusiv în județul Alba. 

Fenomene vizate: vijelii puternice, grindină, averse torențiale

Interval de valabilitate: 01 august, ora 16:00 – 02 august, ora 02:00

În Crișana, Maramureș, local în Banat, Transilvania și nordul Moldovei vor fi
perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări
electrice și grindină.

Citește și: Furtunile uscate, fenomenul cu care România va trebui să se obișnuiască. Explicația unui specialist în fenomene meteo extreme

Local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

Meteorologii au emis în ultimele zile mai multe coduri, unele însoțite de mesaje RO-Alert transmise cetățenilor.

Spre exemplu, ieri, la Alba Iulia, a fost emisă o avertizare prin sistemul RO-Alert, însă furtuna a ocolit orașul.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate