Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce alcoolemie a avut un șofer din Alba care a băut cu o seară înainte de a fi testat două pahare de vin. Decizia judecătorilor

Publicat

Un șofer și-a căutat dreptatea în instanță după ce polițiștii din Alba i-au suspendat permisul pentru 90 de zile și l-au amendat cu 1305 de lei. 

Motivul pentru care bărbatul a rămas fără permis este acela că, în urma unui test de rutină cu etilotestul, a reieșit că a urcat beat la volan. 

Bărbatul a susținut că a băut doar două pahare de vin cu o seară în urmă, apoi a dormit toată noaptea. Acesta a precizat că nu este posibil să fi avut o concentrație așa mare de alcool în aerul expirat în condițiile în care a băut două pahare de vin la ora 21.00, iar a doua zi a fost testat în jurul orei 10.00.

Citește și Cât indică etilotestul, dacă bei must: Șoferii pot consuma băutura, după ce începe fermentarea? Cât alcool conține

Drept urmare, șoferul a mers în fața instanței pentru a cere anularea procesului verbal.

În data de 14 septembrie 2023, magistrații Judecătoriei Sebeș, au dat o primă decizie în procesul deschis de bărbat împotriva poliției.

Potrivit motivării instanței, ” în data de 11.06.2022 ora 10:35 a condus autoturismul  pe breteaua de acces spre autostrada A1, direcţia Deva Sibiu, iar în urma testării cu aparatul alcooltest marca Drager a rezultat o concentraţie de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată în motivarea instanței.

Polițiștii l-au sancționat cu 1305 lei amendă și cu sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Șoferul ”a precizat că în acea dimineaţă nu a consumat nici alimente și nici băuturi alcoolice, doar cu o seară înainte, în jurul orelor 21:00 a consumat 2 pahare de vin, însă era nu neputinţă să aibă o asemenea alcoolemie deoarece a dormit toată noaptea”, se mai arată în documentul citat.

Magistrații au decis că proba etilotestului este una reală, iar soferul nu a adus noi dovezi în susținerea sa. Drept urmare au respins cererea de anulare a procesului verbal de contravenție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Sandu sava

    joi, 05.10.2023 at 21:57

    Eu unul nu cred că a băut seara vinul, mai degrabă dimineața.

  2. T

    vineri, 06.10.2023 at 00:33

    Daca se simtea cu adevarat nedreptatit,de rezultatul etilotest, avea dreptul sa ceara proba biologica, adica test de sange. E scris negru pe alb la lege.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax