Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce face Guvernul cu pensiile speciale ale primarilor și cu cele ale militarilor. Când se aprobă majorarea punctului de pensie

Publicat

pensii

Sunt mai multe informații importante, din Guvern, despre pensii și anume pensiile speciale ale primarilor, ordonanța majorarea punctului de pensie, majorarea pensiilor militarilor și despre acordarea ajutorului pentru pensionarii cu venituri mici.

Cu privire la pensiile speciale ale primarilor, se pare că legea va fi prorogată prin Ordonanță de Urgență a Guvernului (OUG). Va fi dată o Ordonanță cu mai multe puncte, conform surselor DCNews.

În ceea ce privește pensiile militarilor, încă nu se știe cum și dacă vor fi majorate. Se pare că sunt discuții, ar urma să fie doar indexate. În același timp, s-ar căuta o echilibrare a pensiilor, astfel încât să nu existe diferențe între persoane cu aceleași contribuții, în funcție de anul în care au ieșit la pensie și legea care s-a aplicat.

Pensiile militare ar putea crește cu 2,6%, în funcție de încadrarea în deficitul bugetar, au declarat, marți, surse guvernamentale. În funcție de încadrarea în deficitul bugetar, pensiile militare ar putea fi indexate cu 2,6 %.

Această indexare a fost discutată în coaliție, dar nu există încă o decizie în acest sens.

Fostul premier Florin Cîțu, a spus, luni, că deficitul asumat este 5,84 pe cash, iar investițiile ar trebui să rămână pe 7%.

Majorarea punctului de pensie la 1.586 de lei ar urma să fie aprobată miercuri, tot printr-o Ordonanță de Urgență, în ședința de Guvern. Pensiile urmează să fie majorate de la 1 ianuarie 2022.

Citește și Pensionarii cu venituri mici vor primi diferențiat ”ajutorul de 1200 de lei”. Câți bani vor primi cei cu pensie de 1600 de lei

Proiectul mai prevede că ”începând cu anul 2023, valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, cunoscuţi în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică”, conform Agerpres.

”Majorarea şi data de acordare se stabilesc anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat”, arată actul normativ.

În luna ianuarie 2022, pensionarii care primesc pensii cuprinse între 1.000 de lei și 1.600 de lei ar urma să primească ajutor de stat, astfel încât să ajungă la 2.200 de lei. Ajutorul, prin urmare, ar urma să fie acordat diferențiat.

Astfel, cine are pensia de 1.000 de lei, primește 1.200 de lei, iar cei care au pensie de 1.600 de lei, vor primi un ajutor de 600 de lei.

Inițial, s-a vorbit despre un ajutor de 1.200 de lei pentru toți pensionarii care primesc o pensie sub 1.600 de lei. Acum, potrivit Gabrielei Firea, ajutorul va fi acordat diferențiat.

Toți pensionarii care au pensia cuprinsă între 1000 și 1600 de lei vor primi ajutor astfel încât venitul pe luna ianuarie să ajungă la 2200 de lei, astfel:

– La o pensie de 1000 lei – ajutorul de la stat este de 1200 lei
– La o pensie de 1350 lei – ajutorul de la stat este de 850 lei
– La o pensie de 1600 lei – ajutorul de la stat este de 600 lei

Cu privire la bugetul de stat pe anul 2022, vineri ar urma să fie gata, să fie pus în transparență, ca luni să fie adoptat de Guvern și să fie trimis imediat în Parlament, astfel încât să fie trecut de Legislativ până la vacanța parlamentară de Crăciun.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Specialii

    miercuri, 15.12.2021 at 08:27

    Pensii speciale ? Oare cei care vor asa ceva, ar putea trai si ei cu doar 10 milioane ? Ar slabi ? Nui, ca apa costa !

  2. pilu

    miercuri, 15.12.2021 at 12:55

    Ceea ce se prevede pentru 2023 este o gogoasa politica si atat. Cand s-au tinut astia de cuvant de ceva ce se va inpampla in viitor ? Niciodata, ca gandind prost acum, se va dovedi in viitor ca asa-i.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax