Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce informații pot cere guvernele de la WhatsApp, în ce condiții și când pot fi respinse. Precizări oficiale ale META 

Ce informații pot cere guvernele de la WhatsApp

Publicat

Ce informații pot cere guvernele de la WhatsApp și în ce condiții: 

WhatsApp nu poate să reproducă și nu reproduce conținutul mesajelor utilizatorilor săi în răspunsurile sale la solicitările guvernamentale.

Informația oficială vine chiar de la reprezentanții companiei Meta. Totuși, guvernele pot solicita unele informații.

Acestea sunt analizate fiecare în parte, iar WhatsApp le poate respinge, în anumite condiții. 

Conținutul tuturor mesajelor trimise pe WhatsApp este protejat de același protocol de criptare Signal, care securizează orice mesaj înainte de a părăsi dispozitivul expeditorului, precizează reprezentanții companiei.

Prin urmare, doar dumneavoastră și fiecare persoană cu care comunicați puteți asculta sau citi ceea vă trimiteți reciproc, fără ca nimeni altcineva să o poată face, nici măcar WhatsApp.

Ce informații pot cere guvernele de la WhatsApp: Cum răspunde Meta solicitărilor

”Meta răspunde solicitărilor guvernamentale de date în conformitate cu legea aplicabilă și cu termenii noștri și condițiile.

Fiecare solicitare pe care o primim este examinată cu atenție în ceea ce privește caracterul legal suficient și este posibil să respingem sau să solicităm o mai mare specificitate în cazul solicitărilor care par prea ample sau vagi”, transmit oficialii companiei.

Primește WhatsApp solicitări pentru a dezvălui date, în caz de urgență?

Da. În situații de urgență, oamenii legii pot depune o atestare scrisă.

Pe baza circumstanțelor, putem dezvălui informații forțelor de ordine ca răspuns la o solicitare de dezvăluire de urgență în cazul în care avem un motiv de bună-credință să credem că problema implică un risc iminent de vătămare corporală gravă sau deces și că WhatsApp poate avea informații care să ajute la prevenirea amenințare la adresa vieții.

Ce informații pot cere guvernele de la WhatsApp: WhatsApp anunță utilizatorii când le sunt solicitate datele?

Răspunsul vine oficial tot de la reprezentanții Meta.

”Ne rezervăm dreptul de a notifica utilizatorii cu privire la solicitările de informații ale acestora înainte de a le dezvălui, cu excepția cazului în care legea ne interzice să facem acest lucru sau în circumstanțe excepționale, cum ar fi cazuri de exploatare a copiilor sau o amenințare de urgență la adresa vieții.

De asemenea, ne rezervăm dreptul de a furniza o notificare întârziată la expirarea unei anumite perioade de nedezvăluire într-o hotărâre judecătorească și atunci când avem convingerea cu bună-credință că circumstanțe excepționale nu mai există și nu ne este interzis prin lege să facem acest lucru”.

WhatsApp respinge vreodată solicitările autorităților?

Da, ne asigură tot reprezentanții companiei.

”Dacă determinăm că o solicitare guvernamentală nu este în concordanță cu legile în temeiul cărora a fost emisă cererea sau cu politicile noastre, respingem și solicităm agenției guvernamentale să remedieze orice deficiențe aparente.

În cazul în care cererea este ilegală, excesiv de amplă, deficitară din punct de vedere juridic sau ridică probleme privind standardele internaționale, vom respinge sau respinge cererea.

Încurajăm agențiile guvernamentale să trimită numai cereri care sunt necesare, proporționale, specifice și strict conforme cu legile aplicabile, susținând reforma legilor de supraveghere în întreaga lume și publicând linii directoare pentru cererile guvernamentale.

Vezi și: Schimbări la WhatsApp în 2024. Aplicația va introduce trei noi funcții importante, care vor schimba experiența de utilizare

În plus, am contesta orice ordin care urmărește să ne reproiectăm sistemele pentru a submina criptarea pe care o oferim pentru a proteja datele oamenilor.

De asemenea, am contesta orice încercare de a ne obliga să nu dezvăluim existența unei astfel de tentative și eforturile noastre de a o combate.

Ce date dezvăluie WhatsApp ca răspuns la solicitările guvernamentale?

WhatsApp analizează fiecare cerere guvernamentală și produce doar informațiile care sunt adaptate în mod restrâns pentru a răspunde fiecărei solicitări.

În funcție de cerere, răspunsul WhatsApp poate include, dacă este disponibil, informații de bază despre abonat:

  • numele acestora,
  • data de începere a serviciului,
  • data ultimei accesări,
  • adresa IP, tipul dispozitivului și adresa de e-mail)
  • informații despre cont (cum ar fi „despre ” informații, fotografii de profil, informații despre grup și lista de contacte).

Ce informații pot cere guvernele de la WhatsApp: În cursul obișnuit al furnizării serviciului său, WhatsApp nu stochează jurnalele de mesaje odată ce mesajele sunt livrate sau jurnalele de tranzacții ale unor astfel de mesaje livrate.

Pentru a respecta o solicitare legală validă, WhatsApp poate începe să colecteze jurnalele de mesaje și jurnalele de apeluri pentru un anumit utilizator, indicând către cine a avut loc comunicarea și tipul de comunicare (cum ar fi un mesaj text sau un apel).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax