Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce măsuri a luat DSVSA Alba după toxiinfecțiile alimentare din weekend. 21 de persoane s-au simțit rău la o nuntă și o cununie

Publicat

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba a aplicat două amenzi și a dispus suspendarea temporară a activității unui restaurant din Alba Iulia, ca urmare a unor incidente apărute la o nuntă și la o cununie, organizate în weekend în județ. 

Reamitim că 21 de persoane din Alba, printre care și un copil de 14 ani, au acuzat stări de rău după ce au participat la o nuntă și la o cununie. O parte dintre aceste persoane au fost internate în spital.

Este vorba despre o cununie care a avut loc la o pensiune din Ocoliș, o comună din Munții Apuseni, unde, din cele 40 de persoane participante, 7 au acuzat stări de rău și au fost transportate la Spitalul Municipal Turda.

Trei au plecat acasă în cursul nopții iar patru persoane (2 bărbați și 2 femei) au fost internate iar în prezent starea lor este una bună.

Cea de-a doua anchetă epidemiologică a fost declanșată după ce tot în cursul serii de sâmbătă alte 13 persoane care participau la o nuntă care a avut loc la o sală de evenimente de pe raza municipiului Alba Iulia au acuzat de asemenea stări de rău și s-au prezentat la UPU Alba Iulia.

Detalii suplimentare AICI.

Comunicatul DSVSA Alba

”DSVSA desfășoară două anchete epidemiologice în urma a două suspiciuni de toxiinfecții alimentare (TIA) înregistrate la evenimente private care au avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică (2-3 septembrie).

Unul dintre evenimente a avut loc în municipiul Alba Iulia, iar celălalt în comuna Ocoliș.

Duminică, DSVSA Alba a fost notificată cu privire la apariția a două suspiciuni de toxiinfecție alimentară, după ce persoane care au participat la cele două evenimente (o nuntă în Alba Iulia și o cununie în Ocoliș) au prezentat simptome specifice ca urmare a consumului de alimente.

Echipe formate din inspectori ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Alba, s-au deplasat la fața locului pentru a începe anchetele epidemiologice.

Inspectorii sanitar-veterinari și pentru siguranța alimentelor au efectuat verificări în teren, axându-se pe condițiile de igienă, modul în care au fost produse, depozitate, transportate și valorificate produsele alimentare, precum și pe condițiile structurale și tehnologice ale unităților.

Au fost verificate și existența substanțelor de dezinfecție și igienizare, proveniența produselor alimentare, trasabilitatea acestora, respectarea regimului termic, precum și alte aspecte relevante legate de siguranța alimentelor.

Amenzi și suspendarea temporară a activității

În urma verificărilor efectuate la sala de evenimente din Alba Iulia, s-au constatat deficiențe privind etichetarea produselor alimentare și nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor în ceea ce privește întreținerea spațiilor de prelucrare.

Astfel, a fost aplicată o amendă contravențională în valoare de 20.000 de lei și a fost emisă o Ordonanță de suspendare temporară a activității.

În ceea ce privește unitatea din Ocoliș, s-a aplicat o amendă în valoare de 1.200 de lei pe persoană fizică (fiind amendat organizatorul evenimentului privat) pentru comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare într-un spațiu neaprobat sanitar veterinar și fără respectarea condițiilor de igienă prevăzute de legislația în vigoare.

În acest caz, produsele alimentare servite au fost aduse în regim propriu, nefiind preparate în locația respectivă.

În acest moment există doar suspiciuni de toxiinfecții alimentare. Anchetele sunt în curs de desfășurare și rezultatele definitive vor fi stabilite doar după finalizarea analizelor de laborator pentru probele prelevate de la fața locului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax