Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ce metodă au găsit două profesoare din Zlatna, pentru a-i apropia pe elevi de literatură. Cărți esențiale și dezbateri

Publicat

h

Proiect inedit al Liceului ”Corneliu Medrea” din Zlatna. Mirela Rusan și Elena Rof, profesoare în cadrul instituției de învățământ, s-au decis în urmă cu un an să facă ceva pentru a-i aduce pe elevi mai aproape de lectură.

În spiritul cenaclurilor de altă dată, au organizat un grup de elevi împreună cu care au stabilit o listă de cărți esențiale ale literaturii naționale și universale.

l

Astfel, în fiecare lună, elevii citesc o carte stabilită anterior, apoi se întâlnesc și o discută.

Vezi și: Cafenea și cărți în scop caritabil, la Alba Iulia. Cum ajută Hospice Eliana, copiii și adulții cu boli incurabile

”De obicei facem aceste întâlniri lunare într-o sală din liceu. Acum am zis să încercam ceva nou în vacanță și am venit la Alba Iulia, la Flori de Mac. În iulie vrem să mergem la Cluj-Napoca, la cafeneaua „Doamna T”, mai ales că am discutat deja de „Patul lui Procust” al lui Camil Petrescu” a declarat profesoara de Limba și Literatura Română, Mirela Rusan.

heliana

”Flori de Mac” este o librărie-cafenea din Alba Iulia, unde oamenii pot dona cărți, pot cumpăra, sau pot pur și simplu bea o cafea acolo. Veniturile obținute sunt folosite pentru a menține activitatea unei organizații neguvernamentale care oferă gratuit servicii  de îngrijire la domiciliu pentru copiii și adulții cu boli incurabile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax