Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce pedeapsă a primit o pensionară din Alba care a retras bani de la ATM de pe un card care nu îi aparținea

Publicat

O pensionară din Alba a fost condamnată pentru infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic după ce a scos o sumă de bani, de pe un card ce nu îi aparținea. 

Femeia a fost condamnată în primă instanță de magistrații Tribunalului Alba, în data de 18 august 2022.

Potrivit motivării instanței disponibile pe rejust.ro, ”în data de 16 mai 2020 inculpata ( care a recunoscut că a intrat în posesia portofelului pierdut în aceeași zi n.r. de către o altă persoană) în jurul orele 16:56, a retras de la ATM-ul Băncii Transilvania de pe Bd. Transilvaniei din Alba Iulia , suma de 500 lei de pe cardul bancar ce se afla în interiorul portmoneului, iar codul PIN al acestuia era notat pe un bilețel.

Din imaginile surprinse de sistemul de supraveghere video al Băncii Transilvania se observă cum inculpata a scos din geantă un portofel, a scos cardul bancar și bilețelul pe care era notat codul PIN, după care a retras suma de 500 de lei.

Inculpata, cu prilejul declarațiilor date pe parcursul urmăririi penale nu a negat că este ea persoana surprinsă pe imaginile înregistrate de camerele de supraveghere ale Băncii Transilvania de pe Bd. Transilvaniei din Alba Iulia, dar a prezentat diferite apărări.

Bătrâna spune ca a fost rugată de o necunoscută să o ajute la bancomat

Astfel, în urma studierii extrasului de cont emis de banca la care inculpata are cont deschis, s-a constatat că la data de 16.05.2020 nu au fost efectuate operațiuni cu cardul inculpatei la ATM-ul Băncii Transilvania, astfel că inculpata revenit asupra primei declarații date la urmărirea penală și a emis cea de a doua variantă de apărare în care a susținut că în ziua respectivă, la solicitarea unei alte persoane de sex feminin necunoscute pe care a întâlnit-o în apropierea sediului băncii, a retras suma de 500 lei de pe cardul bancar primit de la aceasta, după care i-a remis banii cardul și bilețelul cu codul pin.

Instanța reține ca este nesinceră această apărare a inculpatei, deoarece se observă pe imaginile surprinse de camerele video de la dosar că în data de 16.05.2020 orele 16:56, la ATM-ul Băncii Transilvania de pe Bd. Transilvaniei din Alba Iulia, inculpata este înregistrată și a fost singură la bancă, nefiind însoțită de nici o altă persoană.

Pe parcursul urmăririi penale s-a efectuat o conducere în teren cu inculpata, ocazie cu care aceasta a indicat locul unde a susținut că se afla persoana necunoscuta care i-a remis cardul , precum și traseul pretins urmat de cele două femei.  Această apărare formulată de către inculpată va fi înlăturată ca neadevărată de către instanță, deoarece nu se coroborează cu imaginile surprinse de sistemul de supraveghere video ale băncii”, se arată în motivarea instanței.

Pentru fapta sa, femeia a fost condamnată la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare.

Momentan sentința nu este definitivă și poate fi atacată în apel la instanța superioară.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Câine Prost Ca stăpânu

    vineri, 26.08.2022 at 18:48

    Gunoaielor ! Pe ăștia care fura România și distrug națiunea română cu miliarde de euro îi pupați în cur și pe o băbuță nevinovată care s-ar fi bucurat la 500 de lei nenorociți, ați declarat-o INFRACTOR. KRYSTOSU MAMII VOASTRE DE ROMÂNI JEGOȘI SI IMPUȚIȚI !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax