Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce pedeapsă a primit, pentru că și-a dat foc la celulă, tâlharul din Alba Iulia care a atacat o tânără în scara unui bloc

Publicat

dragoi

Nicolae Tiberiu Drăgoi, bărbatul care a șocat o țară întreagă după ce a tâlhărit o tânără într-un bloc din Alba Iulia, a mai primit o pedeapsă.

De data aceasta magistrații l-au condamnat pe acesta pentru ca a dat foc într-o celulă, la Penitenciarul Aiud. 

Deși faptele au fost comise acum mai bine de patru ani, în timp ce Drăgoi executa o altă pedeapsă, o primă condamnare pentru distrugere a fost dată de magistrații Judecătoriei Aiud, în data de 15 aprilie 2022. 

Momentan, bărbatul se află tot în penitenciar, unde executa sentința de 6 ani pentru tâlhăria comisă în 2018.

Distrugerea pentru care acesta a fost judecat s-a petrecut în data de 13 iunie 2018. Atunci Drăgoi executa la Penitenciarul Aiud o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru atacul unei taximetriste din Cugir, a unei alte femei din oraș, dar și a unei alte femei în Grecia.

CITEȘTE ȘI: Suspectul tâlhăriei de la Alba Iulia, recidivist periculos cu predilecție pentru atacarea femeilor. Ce trecut are

Potrivit motivării instanței, Drăgoi Nicoale avea o criză de nervi din cauza faptului că ar fi fost ținut ilegal în închisoare.

Drept urmare acesta a dat foc la o saltea din celulă.

Ce s-a întâmplat

Unul dintre agenții de penitenciar a ”observat că de sub ușa camerei E 1.9, ieșea fum, l-a alertat pe colegul său, s-au deplasat de urgență la camera respectivă, a oprit curentul și a anunțat șeful de tură și echipa de intervenție.

La sosirea acestora, șeful de tură a dispus deschiderea ușii camerei de deținere, moment în care a constatat că deținutul a dat foc la salteaua din camera de deținere și la rama geamului, după care deținutului i s-a dispus să iasă din camera de deținere pentru stingerea incendiului și pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

Deținutul a fost cooperant, a ieșit din cameră și a fost prezentat la cabinetul medical. Fiind întrebat de ce a incendiat camera de deținere, acesta a răspuns că a avut aceeași stare de nervozitate asemănătoare cu câteva ore în urmă, motivând că este deținut ilegal în penitenciar.

În legătură cu fapta din 13.06.2018, în jurul orei 15.20, martorul a declarat că, fiind în timpul serviciului, a auzit gălăgie în camera de deținere E1.9, s-a deplasat împreună cu agentul  pentru a vedea despre ce este vorba.

După ce a deschis ușa camerei de deținere, a constatat că deținutul a spart geamurile camerei de deținere, a spart ușa de la baia camerei de deținere și a rupt salteaua de pe patul din camera de deținere. A fost întrebat deținutul de ce a recurs la acest gest, acesta din urmă motivând că este ținut ilegal în penitenciar și instanța de judecată nu l-a pus în libertate.

Deși a distrus mai multe bunuri, Drăgoi a fost eliberat la scurt timp din închisoare.

CITEȘTE ȘI: VIDEO/UPDATE: Atac șocant în scara unui bloc din Alba Iulia. O tânără lovită cu brutalitate, de un bărbat necunoscut

Mai exact,  mai avea un an de stat în închisoare, dar Drăgoi a fost eliberat grație legii recursului compensatoriu, proiect de lege inițiat de fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader.

Pedeapsa pentru distrugere

Pentru fapta sa de distrugere, bărbatul a fost condamnat la 9 luni de închisoare. După calcul juridic a rezultat pedeasa de  6 ani, 3 luni şi 346 zile, din care magistrații au scăzut perioada executată din 20 noiembrie 2018, la zi.

Nicolae Drăgoi

Reamintim că Nicolae Drăgoi a fost autor unui atac care a șocat opinia publică. Drăgoi a atacat o fată într-un bloc din Alba Iulia. Mai exact a lovit-o cu brutalitate în zona feței și după ce fata a căzut inconștientă bărbatul i-a furat telefonul mobil.

Potrivit anchetatorilor, în timp ce aşteptau ascensorul din scara blocului M4 de pe bd. 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, inculpatul i-a aplicat cu brutalitate victimei în vârstă de 20 ani o lovitură cu pumnul în zona feţei, victima a căzut pierzându-şi cunoştinţa.

I-a sustras tinerei telefonul mobil marca Samsung Galaxy J5 şi portofelul în care avea cartea de identitate, permisul de conducere, un card bancar şi suma de 400 lei, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de aproximativ 1.500 lei. Bărbatul a fost prins după 2 zile, în 19 noiembrie, după ce în mediul online a apărut un video şocant, care surprindea momentul agresiunii.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax