Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ce planuri are Primăria Alba Iulia pentru nocturna de pe Stadion ”Cetate”. Precizările primarului Gabriel Pleșa

Publicat

Ce planuri are Primăria Alba Iulia pentru nocturna de pe Stadion ”Cetate” este întrebarea care s-a aflat pe buzele celor câteva mii de suporteri care au participat la meciul de miercuri, dintre Unirea și Craiova. 

Meciul câștigat miercuri de CSM Unirea în fața FCU Craiova, după loviturile de la 11 metri, a arătat o problemă importantă pe care o are stadionul Cetate din Alba Iulia: lipsa instalației nocturne.

Prelungirea meciului la 120 de minute, până aproape spre seară, le-a arătat autorităților locale cât de greu ar fi pentru echipă să susțină meciuri acasă fără o nocturnă.


Alba24 l-a întrebat pe primarul Gabriel Pleșa, dacă administrația are în plan achiziția unei asemenea instalații.

”Da! Scriem la documentația DALI, care va fi înaintată CNI (Compania Națională de Investiții – n.red.), pentru nocturnă, tribune și baza administrativă! Dacă nu, planul B. Le facem pe rând, așa cum am făcut pista de atletism și gazonul” a declarat Gabriel Pleșa.

Faza DALI cuprinde documentația tehnică și economică necesară pentru a justifica necesitatea și oportunitatea unei lucrări de intervenție, fie că este vorba despre reparații, modernizări, extinderi sau alte tipuri de intervenții asupra construcțiilor existente.

Este utilizată pentru a justifica necesitatea finanțării proiectului, fie din fonduri publice, europene, fie din alte surse de finanțare.

Întrebat dacă primăria are și o estimare a costurilor, Pleșa a spus că deocamdată administrația nu știe cât ar costa instalația.

”Nu încă. Nocturnă e destul de scumpă. Am vrut să o închiriem în prima fază. Posibil dacă promovăm, să o facem” a adăugat primarul.

Vezi și VIDEO: VICTORIE CSM Unirea Alba Iulia în meciul cu FCU 1948 Craiova, după loviturile de la 11 metri. UPDATE: Declarații

Reamintim că CSM Unirea Alba Iulia a obținut o victorie istorică în meciul cu FCU 1948 Craiova, după loviturile de la 11 metri și a readus, după ani întregi, bucuria pe un stadion ”Cetate” aflat într-o stare foarte proastă.

VIDEO: VICTORIE CSM Unirea Alba Iulia: Declarații după meci

Cornel Ardei

Mario Boldea

Alexandru Pelici

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Observator

    joi, 29.08.2024 at 09:43

    O saracii…. pt un posibil viitor meci in urmatorii 50 ani care s ar putea desf cu prelungiri, analizand situatia am constatat ca e nevoie de un nou stadion si obligatoriu nocturna

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate