Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ce s-ar întâmpla dacă s-ar închide școlile acum, din cauza Omicron. Anunțul ministrului Sănătății

Publicat

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că dacă s-ar închide școlile, un million de părinți ar sta acasă, iar impactul pe economic ar fi distrugător. Acesta a precizat că, într-o săptămână, se înregistrează un număr de infectări ce reprezintă 1% din efectivul de elevi.

Potrivit ministrului, impactul închiderii școlilor, respectiv trecerii în online a acestora ar fi mult mai mare impactul față de concediile medicale din această perioadă, legate de pandemie.

„Gândiți-vă la două consecințe majore ale închiderii școlilor, două lucruri care sunt extrem de grave. Închidem școlile o lună de zile, să spunem, sau două luni de zile, cum s-a întâmplat la începutul anului 2020, ca să treacă valul.

În două luni de zile, stau un milion de părinți acasă ca să aibă grijă de un milion de copii, care să spunem că sunt copii până în clasa a VI-a sau a VII-a, care nu pot să stea singuri, copii din grădinițe, copii din ciclul primar și o parte din cei din ciclul gimnazial, închidem școlile, un milion de părinți stau acasă două luni. Păi lucrul ăsta are un impact pe economie distrugător. Distrugător”, a declarat Alexandrul Rafila, potrivit știriTVR.ro.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că dacă s-ar închide școlile, un million de părinți ar sta acasă, iar impactul pe economie ar fi distrugător. Acesta a precizat că, într-o săptămână, se înregistrează un număr de infectări ce reprezintă 1% din efectivul de elevi.

Rafila s-a referit, comparativ, la impactul pe care îl au asupra economiei concediile medicale din pandemie.

„Este mult mai mare impactul unei astfel de decizii asupra economiei decât concediile medicale care se semnalează acum în cazul carantinei sau izolării. Asta e o consecință”, a spus ministrul.

Rafila: dezvoltarea normală a copiilor presupune socializarea

Acesta susține că dezvoltarea normală a copiilor presupune socializarea.

„Și cea mai gravă consecință, și mie îmi pare rău că diverse organizații care sunt foarte vocale în acest moment nu țin cont de faptul că noi am făcut un atentat la sănătatea copiilor, la dezvoltarea copiilor din punct de vedere fizic și psihic închizând perioade nejustificate de lungi școlile atunci când toate țările din UE le țineau deschise, cu un număr mai mare de cazuri decât în România, iar România le ținea închise.

Dezvoltarea normală a copiilor presupune socializarea, presupune participarea la procesul de învățământ, nu doar din punct de vedere didactic, și din punct de vedere emoțional, din punct de vedere social, și lucrul ăsta trebuie luat foarte serios în considerare”, a precizat Rafila.

Ministrul a mai spus că Franța are o incidență incomparabil mai mare decât România, iar școlile sunt deschise.

” Credeți că toate țările greșesc? Și România ar fi făcut bine să închidă școlile. Eu cred că situația este inversă și cred că de data asta ne-am acordat și noi soluțiilor din Uniunea Europeană”, a explicat Rafila.

De ce a fost ales criteriul de spitalizare la trecerea în online a școlilor

Ministrul a explicat de ce a fost luat în calcul criteriul de spitalizare pentru trecerea în online a școlilor.

„De ce am legat de spitalizare? Pentru că, dacă într-adevăr activitatea școlară favorizează transmiterea bolii, atunci într-adevăr presiunea pe spitale poate să crească și putem ajunge într-un moment în care nu mai putem să tratăm pacienții, fie că discutăm de cei COVID, sau cei cu alte boli.

Și din cauza asta le-am legat de gradul de ocupare a spitalelor, încât la atingerea a 75% din capacitatea alocată pentru COVID (…) închidem școala în județul respectiv și în momentul când se intră pe un trend descendent, se ajunge la 70% grad de ocupare, atunci putem să redeschidem activitatea școlară”, a spus Rafila.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Gelu Stoian

    miercuri, 02.02.2022 at 11:28

    Daca s-ar inchide scolile Amu’, din cauza Omicron-elului, MinistruTUL PSD, al Sanatatii, CICA Profesor Doctor, Alexandru Rafilu’, nu si-ar mai putea vinde GOGOmaNIILE Sale, on-line Elevilor care nu ar urma scoala cu Prezenta Fizica In Clase !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Petru

    miercuri, 02.02.2022 at 12:23

    Pur și simplu mi-e lehamite de ce tâmpenii spune ăsta de la învățământ.Toată ziua e în mass media cu fel de fel de complectări fără nici o valoare.Adevărul este că încet,încet școliile vor intra în online din cauza infectării cu covid a cadrelor didactice.eleviilor ș.a.m.d.
    Ar fii multe de spus,lucruri cu care cel de la învățământ să fie contrazis,dar să facă acest lucru adevărații specialiști.

    • Alexandru

      miercuri, 02.02.2022 at 17:13

      Este revoltator tandemul Rafila – Campeanu. Numai idiotenii si cinism emana prin toti porii.
      Cat despre copii de clasa a cincea, a sasea, a saptea, care nu pot sta singuri acasa… poate este vorba de copii cu handicap, nu de copii normali.
      Sa va fie rușine, ministri de doi bani! In scoli este un haos, un du-te vino, din cauza a zeci de cazuri si de contacti zilnic. Se fac ore hibrid, profesorii lucrează numai in focare de infectie pentru salariul mizerabil pe care il iau.
      Iar voi, Rafila si Câmpeanu, dati ordine peste ordine, ca sa decimati populația școlară si corpul profesoral. Pur si simplu ne considerati niste obiecte.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax