Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Simptome ale Omicron care apar pe piele, buze și unghii. Șase situații care nu trebuie ignorate

Publicat

Noua tulpină a coronavirusului, varianta Omicron, poate lăsa urme şi pe piele. Infectarea cu varianta Omicron a coronavirusului poate avea simptome diverse, printre care și unele la nivelul pielii, potrivit experților britanici CovidSkinSigns citați de The Sun.

Pe tot parcursul pandemiei, persoanele care s-au infectat cu Covid-19 au prezentat o serie de simptome, NHS menționând o nouă tuse persistentă, o temperatură ridicată și o pierdere a mirosului și a gustului.

Vezi și Ce simptome au persoanele care se infectează cu varianta Omicron. Primele semne, în zona capului

Omicron s-a dovedit a fi mai blând decât variantele care au apărut înaintea sa și majoritatea oamenilor suferă de simptome asemănătoare răcelii.

Datele au arătat anterior că cele mai comune trei semne Omicron care afectează pacienții sunt tusea, oboseala și durerea de cap.

De asemenea, se remarcă pierderea poftei de mâncare. Omicron se resimte ca un guturai şi începe cu nasul care curge, o durere în gât şi o durere de cap.

„Am constatat-o şi în Africa de Sud, pierderea mirosului şi gustului este mult mai puţin frecventă la varianta Omicron, în vreme ce oboseala este foarte frecventă”, a explicat Marc Van Ranst, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în virusologie din Belgia.

Principalele simptome ale Omicron

Studiile au sugerat până acum că varianta Omicron pare să provoace forme mai ușoare decât variantele precedente, principalele simptome fiind foarte asemănătoare cu cele ale unei răceli obișnuite.

Cele mai frecvent raportate simptome, conform aplicației de urmărire a simptomelor ZOE:

  • Rinoree
  • Cefalee (durere de cap)
  • Strănut
  • Tuse persistenta
  • Durere de gât

Cu toate acestea, au fost raportate și alte simptome, precum transpirații nocturne, greață, oboseală și dureri corporale, febră, erupții cutanate și dureri de ochi.

Dar unii oameni au prezentat și semne ale pielii și acestea sunt cele șase cele mai comune.

Aceștia au identificat la pacienți simptome care nu trebuie ignorate.

Omicron: Șase simptome care apar la nivelul pielii

Simptome Omicron la nivelul pielii: Pielea decolorată: palidă, gri sau albastră

Este semnalul că nivelul de oxigen din sânge este scăzut, iar infecţia cu Omicron este prezentă în corp. Medicii citați de The Sun au catalogat acest semn ca fiind unul ”de urgenţă”, recomandând persoanelor care îl obervă să consulte un specialist.

Asta înseamnă că nivelul de oxigen din sânge este scăzut, iar infecţia cu Omicron este prezentă în corp.

Simptome Omicron la nivelul pielii: Urticaria

În urma infectării cu varianta Omicron, la nivelul pielii poate apărea o erupţie cutantă sau sub formă de umflături, însoţite de o senzaţie accentuată de mâncărime.

Simptome Omicron la nivelul pielii: Senzația de arsură

Al treilea simptom se aseameană foarte mult cu o erupţie cutanată care apare cel mai frecvent pe coate, genunchi sau pe mâini, iar zonele respectiv par că ”ard”. Medicii englezi spun că cel mai des acest simptom a apărut cu precădere la copii.

Simptome Omicron la nivelul pielii: ”Covidu-ul cu picioare”

Este un simptom care se manifestă la nivelul degetelor picioarelor, acestea devenind roşii, inflamate, putând fi însoțit și de erupţii cutanate.

În cazuri rare, acest simptom a apărut şi la degetele de la mâini care pot fi roşii sau violet. Aceasta afecţiune poate dura câteva săptămâni sau chiar luni.

Acesta a fost un simptom-cheie şi pentru varianta Alpha a Covid-19.

Simptome Omicron la nivelul pielii: Buze reci / crăpate

În acest caz, li se recomandă persoanelor să nu confunde acest simptom cu o simplă răceală

Mulți oameni care au Omicron spun că au simptome asemănătoare răcelii și s-a descoperit că acest lucru se extinde la buzele care pot fi reci sau crăpate.

Experții de la CovidSkinSigns: „Buzele se pot simți dureroase și pot deveni uscate și solzoase pe măsură ce se recuperează. Poate apărea și durere în interiorul gurii”.

Simptome Omicron la nivelul pielii: Eczeme

Apar, cel mai adesea, pe gât sau pe piept. Și în acest caz, specaliștii recomandă pacienților să ceară ajutorul medicilor.

Experții de la CovidSkinSigns au raportat, de asemenea, că mulți oameni suferă de eczeme pe gât și pe piept.

Ei afirmă: „Această erupție apare pe gât și pe partea anterioară a pieptului în locurile expuse la lumina soarelui.

„De obicei este destul de roz și este foarte mâncărime. Poate apărea în orice moment în timpul sau după infecție și durează de obicei mult timp.”

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    miercuri, 02.02.2022 at 10:41

    Aceste N-SPRE-ZECE Simptome APAR in M-SPRE-O-SUTA de Alte BOLI, ” DESTEPTILOR ” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax