Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ce schimbări aduce Noul An. TVA scade la 19%, preţuri mai mici şi pensii mai mari. Alte noutăţi

Publicat

bani Anul Nou aduce veşti bune pentru români. TVA scade la 19%, carburanţii ar urma să fie mai ieftini, iar pensiile cresc cu 5%. Şi salariile bugetarilor cresc, iar factura la curentul electric va fi mai mică.

La capitolul veşti bune, reducerea TVA de la 20% la 19% ar trebui fie urmată de preţuri mai mici la raft, în afară de mâncare. De asemenea, factura la energie electrică va fi mai mică, pentru că electricitatea se ieftineşte cu 2%.

Pensionarii vor avea mai mulţi bani – punctul de pensie creşte cu 5%.

De asemenea, ar urma să dispară taxa pe stâlp, iar anul acesta aduce şi un impozit specific în turism.

Vezi și Cum poți să CUMPERI VECHIMEA în MUNCĂ. Costă 15.500 de lei pe cinci ani. Condiţii şi model de calcul de la Casa de Pensii

De asemenea, de la 1 ianuarie vedem şi ieftiniri la pompă, pentru că dispare supraacciza la carburanţi. Reducerea TVA la 19% şi eliminarea supraaccizei ar trebui să aducă o scădere de zece procente a preţului carburanţilor. Practic ar trebui să se şteargă scumpirile din ultimul an cauzate de creşterea dolarului.

Eliminarea supraccizei de 7 eurocenți pe litru de carburant se vede încă de prima zi din an în prețul motorinei și benzinei la benzinării. La unele benzinării, prețul carburanților a scăzut cu circa nouă procente.

Sunt şi veşti proaste. Este posibil să plătim mai mult la salubritate, salariaţii, pensionarii, dar şi PFA-urile vor plăti contribuţia de sănătate pentru veniturile suplimentare din dobânzi bancare şi dividende.

Important pentru plătitorii de taxe – Fiscul a atras atenția că de acum înainte nu mai primeşte formularele pe hârtie care pot fi depuse şi online.

Cele mai importante decizii așteptate anul acesta vizează creşterea salariului minim pe economie şi unele majorări salariale pentru bugetari.

De asemenea, este aşteptată intrarea în vigoare a insolvenţei persoanelor fizice şi a unei legi care îi obligă pe marii comercianţi ca 51% din produsele alimentare expuse să fie româneşti.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax