Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ce se întâmplă cu banii primiți necuvenit de pensionari, după recalculare. Senatorii au luat o decizie

Majorare indirectă a pensiilor

Publicat

Ce se întâmplă cu banii primiți necuvenit de pensionari, după recalculare. Este o întrebare la care pensionarii care au primit sume de bani necuvenite din cauza unor erori de calcul, sau de plată a pensiilor așteaptă un răspuns. 

Senatorii au formulat o propunere legislativă în care au decis ce se va întâmpla cu sumele primite din greșeală de pensionari. Aceștia au decis ca sumele să nu fie returnate, se arată într-un document consultat de redactorii de la avocatnet.ro.

Mai exact, scutirea de la plata sumelor primite necuvenit de pensionari se va aplica indiferent de categoria de pensie de care beneficiază sau au beneficiat aceștia în momentul constatării diferențelor.

CITEȘTE ȘI: Cea mai mare pensie specială din România a ajuns la un nivel INCREDIBIL. Foștii magistrați, pe primele 20 de locuri la mega-pensii

Dar pentru ca scutirea să se poată aplica efectiv, autoritățile trebuie să actualizeze normele Legii 125/2014. Termenul stabilit prin proiect fiind de 30 de zile de la data intrării acestuia în vigoare.

Este vorba despre scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii va fi completată, așa cum stabilește proiectul de lege ce merge acum, pentru dezbatere și votul decisiv, la Camera Deputaților, astfel încât să fie exceptate de la returnare și sumele acordate în plus pensionarilor, în urma unor erori de calcul, la recalcularea pensiilor potrivit noii legi a pensiilor (Legea 360/2023), nu doar potrivit vechii legi din domeniu (Legea nr. 263/2010), au mai notat cei de la avocatnet.ro.

Însă pentru a deveni lege, propuerea senatorilor trebuie votată de deputați, iar apoi legea va merge la proulgare, la președintele României.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate