Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce-şi propun parlamentarii de Alba, în anul preelectoral 2015. PLANURILE prin care vor să câştige „simpatia” comunităţii locale


Publicat

parlamentari„Semne bune anul are”, spune o vorbă veche, dar şi parlamentarii de Alba care au planuri măreţe pentru anul 2015.

Iniţiative legislative, planuri pentru consolidarea organizaţiilor politice din care fac parte sau locuri de muncă sunt doar câteva dintre ideile pe care senatorii şi deputaţii aleşi de comunitatea din Alba, şi le-au trasat pentru noul an.

Dacă alţii vor să schimbe legi, alţii au în plan să înfiinţeze şi partide noi. De asemenea vor să se implice mai mult în comunitate, având în vedere că este şi an preelctoral trebuie, din nou, câştigată încrederea cetăţenilor din Alba.

Ce planuri au parlamentarii de Alba, în 2015

alexandru peresSenatorul PNL Alba, Alexandru Pereș, întrebat de Alba24 ce planuri are pentru anul 2015 în calitate de parlamentar a răspuns că „vrem să consolidăm PNL-ul și să obținem aceleași rezultate ca PDL-ul. Vrem să ne pregătim pentru pentru alegerile din 2016 și să ajungem să preluăm conducerea în cât mai multe primării din județ”.

„Pentru locuitorii din județ sunt finanțate mai multe proiecte pentru localități, comune și chiar orașe în ceea ce privește infrastructura, care este deficitară. Vor fi alimentate cu apă curentă și canalizare localitățile care nu dispun de acest lucru”, mai spune Alexandru Pereș, care doreşte să creeze locuitorilor din Alba mai multe locuri de muncă și un trai mai bun.

dan simedruDan Coriolan Simedru dorește ca toate proiectele pe care le-a propus să se realizeze, inclusiv să se facă o ieșire de pe autostradă și la Cugir.

Deputatul PNL Alba, Dan Simedru, a declarat pentru Alba24 că face în așa fel ca să participe cât mai activ la legile parlamentare și se va lupta pentru reforma din România.

„M-aș bucura dacă România ar avea o altă conducere, să fie una liberală și nu pesedistă”, a precizat Simedru. Acesta mai spune că în anul 2015 nu vor fi progrese și că va fi la fel de rău și de sărac ca și anul 2014.

clement negrutDeputatul Clement Negruţ spune că aşteaptă să înceapă sesiunea pentru modificarea unor legi. „PMP îşi doreşte să modifice legea electorală, legea finanţării partidelor politice. Vom avea şi iniţative legislative în acest sens.

Vom depune şi legea sănătăţii pentru că sănătatea în România are nevoie de o implicare mai mare din partea guvernării. Aceste legi dacă se vor îmbunătăţi şi puse în practică vor fi şi în beneficiul cetăţenilor din judeţul Alba”, a declarat liderul PMP Alba.

Negruţ este precaut în a face promisiuni, şi spune că „nu mă hazardez să promit nimic, dar îmi doresc ca investiţia tronsonului de autostradă Sebeş – Turda să fie pus în practică cât mai repede”.

ioan dirzuDeputatul şi liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu a declarat pentru Alba24 că în 2015 vrea să continue cu proiectele demarate anul trecut, şi care vor avea impact atât în 2015, cât şi în 2016.

„Am planuri mai multe. Sunt multe proiecte pe care vreau să le încep, unele sunt deja demarate. Vor fi atât în domeniul social, agricultură, cât şi business”, a precizat Dîrzu.

Deputatul Independent, Cornel Comșa, a menționat faptul că  în 2015 va urmării cele 12 proiecte de lege dintr-un total de 23, al cărui inițiator este. A declarat că se va concentra pe domeniile de sănătate, educație, infrastructură, și IT, deoarece le consideră prioritare pentru evoluția țării noastre.

cornel comsaDeputatul Cornel Comșa a declarat că „pe calendarul agreat de vizite externe, voi reprezenta Parlamentul României așa cum am făcut-o și în anii anteriori – la Dublin, Bruxelles sau Geneva – acolo unde Președintele Comisiei sau colegii mei îmi vor solicita”.

Întrebat de Alba24 în legătură cu planurile pentru anul 2015, acesta a spus că își va deschide din luna februarie un nou birou parlamentar în Alba Iulia, pe strada Violetelor și dacă Biroul Permanent al Camerei va accepta, îşi va deschide un birou parlamentar și la Brașov.

„Aștept cetățenii în audiențe, cu probleme și propuneri concrete, pe care să le pot soluționa sau face cunoscute instituțiilor competente. La fel ca și până acum voi adresa întrebări și interpelări miniștrilor și celor care conduc institțiile statului vizate de cererile oamenilor. Nu toată activitatea mea parlamentara va viza cazuri din județul Alba, însă cetățenii care au venit la birou în Aiud sau Ocna Mureș, pe viitor la Alba Iulia, vor primi sprijinul meu dedicat și direct. Din județul nostru pot numi pe domnul Petru Bregaru din Aiud, pe doamna Livia Dobrater din Alba Iulia sau domnul Radu Frasila din Ocoliș, ale căror solicitări le-am înaintat instituțiilor abilitate”, spune deputatul.

Cornel Comşa nu renunţă nici în 2015 la  indemnizațiile de pe lunile decembrie, ianuarie și februarie pe care le va dona unor familii nevoiașe din Colegiul 4. În această toamnă a cooptat la biroul parlamentar de la București şi un tânăr din Alba Iulia, Andrei Popa, absolvent al Colegiului economic din Alba Iulia, care s-a acomodat rapid la activitatea de la Camera Deputaților

 

Deputatul a mai declarat că va funcționa în continuare ca deputat independent, însă va activa și la noul lui proiect politic, Partidul Nostru, pentru a fi pregătiți cum se cuvine alegerile locale din iunie 2016.

„În ceea ce privește marile proiecte de infrastructură, proiectele europene, de mediu și cele ce vizează impulsionarea turismului în județul Alba, voi încerca să activez și să stimulez instituțiile și oamenii responsabili pentru ca aceste proiecte să nu stagneze, ci să evolueze. Trei dintre consilierii noului președinte Klaus Iohannis îmi sunt prieteni și colaboratori apropiați, astfel încât sper să pot beneficia și de forța și legitimitatea instituției prezidențiale, ca aliat public, în demersurile mele din acest an și nu numai”, a mai adăugat Comşa.

calin potorDeputatul PSD Alba, Călin Potor are ca prioritate în acest an, legea sănătăţii. Acesta a mai spus că vrea să înfiinţeze şi Colegiul Kinetoterapeuţilor, pentru că „lucrurile merg mai bine într-un colegiu”.

Potor îşi doreşte ca în 2015 să fie schimbată legea sănătăţii, pentru că „este nevoie de una nouă să o luăm de la capăt. Pentru mine o prioritate majoră în acest an este legea sănătăţii”.

De asemenea deputatul PSD Alba nu uită nici de comunitatea care l-a votat: „Voi continua să fac lobby faţă de cei din Alba Iulia, judeţul Alba. Dacă pot să ajut orice unitate teritorială adminitrativă indiferent de culoare politică, o fac cu mare plăcere, numai să mi se ceară ajutorul.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în următoarele 2 săptămâni. Cât timp va fi mai cald și când va ninge. Prognoza meteo pe regiuni, până în 31 ianuarie

Publicat

Meteorologii anunță vreme foarte rece în primele zile ale acestei săptămâni, apoi în intervalul 22-24 ianuarie se încălzește. După 25 ianuarie temperaturile scad din nou, dar nu vor fi maxime negative.

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pe regiuni din țară până în 31 ianuarie.

TRANSILVANIA

Primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme deosebit de rece, local geroasă, mai ales în cursul nopților și al dimineților, când se vor înregistra valori medii ale temperaturilor minime de -18…-14 grade.

Apoi vremea se va încălzi și, în jurul datei de 24 ianuarie, media minimelor va fi de 0-1 grad, pentru ca apoi să coboare ușor, iar până la finalul celor două săptămâni, să se situeze în general între -4 și -2 grade.

Maximele diurne vor fi de -6…-4 grade în primele zile, apoi vor crește spre 7-9 grade în intervalul 21 – 23 ianuarie, când vremea va deveni caldă pentru această perioadă.

Ulterior, va avea loc o răcire ușoară, iar media temperaturilor maxime se va încadra între 2 și 4 grade în intervalul 25 – 31 ianuarie.

Precipitații slabe și pe arii restrânse se vor semnala în jurul datei de 19 ianuarie, dar probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii extinse va fi în creștere după data de 22 ianuarie.

LA MUNTE

La începutul intervalului, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales dimineața și noaptea. Până în data de 23 ianuarie, valorile termice vor crește semnificativ. Media maximelor va crește de la -12…-10 grade, la 3-4 grade, iar a minimelor, de la -18…-16 grade, la -2…-1 grad.

În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va marca o scădere treptată, spre medii ale maximelor de -4…-1 grad și ale minimelor, de -8…-6 grade.

În prima parte a intervalului vor mai fi ninsori slabe, pe arii restrânse, dar probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii mai extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

MARAMUREŞ

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopților și al dimineților la începutul primei săptămâni de prognoză, când vor fi temperaturi maxime de -8…-7 grade și minime de -14…-12 grade.

Apoi va avea loc o încălzire treptată, care va determina maxime diurne de 8 grade și minime nocturne de aproximativ 2 grade, în medie regională, în jurul datei de 23 ianuarie.

Apoi vremea se va răci ușor, iar valorile termice vor fi între 2 și 4 grade, ziua și -3…-1 grad, noaptea, în medie, în intervalul 25 – 31 ianuarie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în jurul datei de 19 ianuarie și, din nou, începând cu data de 23 ianuarie până la finalul celei de a doua săptămâni a intervalului de prognoză.

BANAT

Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme deosebit de rece, caracterizată prin valori maxime de -3…-2 grade și minime de aproximativ -9 grade, în medie. Apoi vremea se va încălzi de la o zi la alta, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă în intervalul 21 – 23 ianuarie, când se va atinge o medie regională a maximelor diurne de 11-12 grade, iar a celor minime de 4-5 grade. Ulterior, valorile termice vor fi în ușoară scădere, astfel încât, în intervalul 24 – 31 ianuarie, temperaturile maxime vor fi de 6…8 grade, iar minimele nocturne vor scădea, în medie regională, spre -1….1 grad. Probabilitatea pentru precipitații va deveni semnificativă după data de 23 ianuarie, astfel încât, în a doua săptămână a intervalului de prognoză, acestea se vor semnala frecvent.

CRIŞANA

Vremea se va încălzi semnificativ în primele zile ale intervalului de prognoză, astfel încât temperaturile maxime vor crește de la -4 grade la început, spre 11-12 grade pe 22 – 23 ianuarie, când vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă. În cea de a doua săptămână se va resimți un proces de răcire ușoară, care va determina, în intervalul 24 – 31 ianuarie, maxime diurne de 4-6 grade. Regimul termic nocturn va avea o evoluție similară și se va concretiza prin valori medii de -11…-10 grade în primele dimineți, când vremea va fi local geroasă, pentru ca în jurul datei de 23 ianuarie să se înregistreze 4-5 grade, iar între 25 și 31 ianuarie să se înregistreze valori de -2…0 grade, în medie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată pe 19 și 20 ianuarie, iar după data de 22 ianuarie acestea se vor semnala în fiecare zi.

MOLDOVA

La începutul intervalului, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales dimineața și noaptea, dar până în data de 23 ianuarie, valorile termice vor crește semnificativ. Maximele termice vor crește de la medii de -8…-6 grade, la medii în jurul a 10 grade, iar cele minime, de la medii de -16…-14 grade, la medii de 1-2 grade. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va marca o scădere treptată spre medii ale maximelor de 4-5 grade și ale minimelor, de -3…-2 grade. La începutul intervalului vor fi ninsori slabe, izolate, dar probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

DOBROGEA

În primele zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de rece, pe arii restrânse geroasă dimineața și noaptea, dar până spre sfârșitul primei săptămâni, valorile termice vor fi în creștere semnificativă. Temperaturile diurne vor crește de la medii de -3…-2 grade, la medii în jurul a 13 grade, iar cele nocturne, de la medii de -10…-8 grade, la medii de 6-7 grade. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va marca o scădere ușoară și treptată spre medii ale maximelor de 6-8 grade și ale minimelor, de 1-2 grade. La începutul intervalului, doar trecător va mai ninge slab. Probabilitatea pentru precipitații importante cantitativ și pe arii extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

MUNTENIA

La începutul intervalului, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea, dar până în data de 23 ianuarie, valorile termice vor marca o creștere importantă. Maximele termice vor crește de la medii de -2…-1 grad, la medii de 10-11 grade, iar cele minime, de la medii de -11…-10 grade, la medii de 3…4 grade. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va marca o scădere treptată spre medii ale maximelor de 6-8 grade și ale minimelor, de -2…0 grade. Probabilitatea pentru precipitații mai importante cantitativ și pe arii extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

OLTENIA

La începutul primei săptămâni, vremea va fi deosebit de rece, pe arii restrânse geroasă dimineața și noaptea. Până în jurul datei de 22 ianuarie, valorile termice vor crește semnificativ și astfel, maximele vor crește de la medii de -1…0 grade, la medii în jurul a 9 grade, iar minimele, de la medii de -11…-10 grade, la medii de 2-3 grade. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va avea ușoare variații, media maximelor va fi de 6…8 grade, iar cea a minimelor, de -2…0 grade. Probabilitatea pentru precipitații importante cantitativ și pe arii relativ extinse va fi în creștere după data de 23 ianuarie.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

VIDEO: Căprioarele au ieșit la joacă prin zăpadă. Imagini amuzante surprinse în Parcul Național Apuseni

Publicat

Imagini inedite au fost surprinse de o cameră de monitorizare amplasată în Parcul Național Apuseni. Aparatul de filmat a surprins un grup de căprioare care se jucau prin zăpada proaspăt depusă.

Imaginile au dat sens activităților de monitorizare în prima zi a anului. Căprioarele se antrenează într-un joc de-a prinselea, nestingherite de prezența camerei de supraveghere.

Parcul Natural Apuseni are o suprafaţă de 76.064 de hectare, în zona Munţilor Apuseni, pe teritoriul judeţelor Cluj , Bihor şi Alba, din care 50.793 de hectare sunt păduri.

F. Lazăr

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Moduri de a vă îmbunătăți regimul alimentar, fără legătură cu dietele pentru slăbit. Regula celor 5 legume și fructe

Publicat

Nu este nevoie să începem neapărat o dietă pentru slăbit, pentru a mânca sănătos. Trebuie să o facem în fiecare zi și să ne amintim de regula care spune că zilnic trebuie să consumăm minimum 5 alimente și fructe diferite. 

Alimentele fermentate, care au fost transformate de activitatea microorganismelor vii, inclusiv bacterii, drojdie și mucegaiuri, sunt considerate de către oamenii de știință bune pentru sănătatea noastră.

Acestea includ iaurt, chefir și câteva brânzeturi. Unii dintre acești microbi, atunci când sunt ingerați ca parte a alimentelor fermentate, călătoresc prin tractul digestiv pentru a susține trilioanele de microbi care trăiesc deja în intestin, conform cercetărilor.

Studiile au legat o compoziție sănătoasă a microbilor intestinali de funcționarea sistemului imunitar, funcțiile metabolice ale corpului și multe alte aspecte ale sănătății.

Cu toate acestea, nu toate alimentele fermentate conțin microorganisme vii, deci este important să verificați eticheta.

De exemplu, varza murată sau alte murături pot fi preparate cu oțet sau pasteurizate, proces care ucide bacteriile.

Experimentați și altfel de cumpărături

Mâncăm un număr relativ mic de alimente, doar 15 plante furnizând 90% din caloriile lumii, chiar dacă există mai mult de 7.000 de specii de plante comestibile.

Consumul unei game largi de alimente pe bază de plante este considerat a fi bun și pentru microbii intestinali.

Jumătate din aportul de legume din lume este alcătuit din mazăre, roșii (din punct de vedere tehnic un fruct), ceapă și morcovi, potrivit The British Nutrition Foundation.

Aceste patru legume sunt forte bune când vine vorba de nutrienți, dar diferite legume oferă cantități diferite și combinații de nutrienți, deci varietatea este importantă.

Orezul ca tăiței și paste este indicat. Dar orzul perlat și quinoa sunt, de asemenea, ușor de gătit.

Mulți oameni nu mănâncă cele două porții recomandate de pește pe săptămână, dintre care una ar trebui să fie pește gras.

Peștele oferă nu numai proteine ​​și mai multe vitamine și minerale, dar peștele gras – inclusiv somonul, stavridul, sardinele și tonul proaspăt – conțin acizi grași omega-3 cu lanț lung, ceea ce cercetările sugerează că sunt importante pentru funcția creierului.

Este o idee bună să vă modificați și gustările. Nucile sunt o opțiune bogată în proteine, bogată în nutrienți, care vă va face să vă simțiți mai plini pentru mai mult timp.

Gătiți acasă, mai mult decât aveți nevoie pentru o masă

Este ușor să dublați ingredientele atunci când gătiți un curry, supă, tocană, ardei iute, lasagna sau plăcintă. Surplusul din această mâncare îl puteți congela.

Dar asigurați-vă că etichetați totul înainte de al pune în congelator, astfel încât să știți ce dezghețați.

Economisiți timp, iar mâncarea gătită acasă este mai sănătoasă.

Regula celor cinci fructe și legume diferite, pe zi

Mai puțin de o treime din adulți consumă cinci fructe și legume pe zi, cum spune regula unei alimentații sănătoase.

O porție are aproximativ 80g – o mână de legume mai grele, cum ar fi broccoli și roșii, sau două mână de frunze, cum ar fi spanacul și varza.

Puteți combina diferite fructe și legume pentru a face o singură porție, deci merită să includeți cantități mici în mese ușoare și gustări.

Fasolea și leguminoasele, în orice cantitate, ele nu se pun la socoteală mai mult de o porție deoarece, deși sunt o sursă bună de fibre, conțin mai puțini nutrienți decât alte fructe și legume.

Fructele uscate contribuie la consumul de cinci fructe și legume pe zi, deoarece conține o mulțime de fibre, dar porția recomandată este de 30g datorită densității caloriilor și a zahărului.

O porție (150 ml) de suc de fructe sau de smoothie contează, de asemenea, dar oricât ai bea, nu contează niciodată mai mult decât o singură porție, deoarece are un conținut scăzut de fibre și un conținut ridicat de zahăr.

Cartofii nu contează, din cauza conținutului lor de amidon, deși conțin substanțe nutritive.

Cu toate acestea, cartofii dulci sunt recomandați.

Gătiți de la zero

Mai mult de jumătate din alimentele cumpărate dinsupermarket sunt ultra procesate, potrivit unui raport publicat de Cambridge University Press.

Este mult mai bine să nu utilizați alimente semi-preparate, deși acestea necesită mai puțin timp de gătire.

Sursă: BBC.com

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Culorile anului 2021: ”combinaţia care subliniază nevoia înnăscută a oamenilor de a fi văzuţi, de a le fi ascultată vocea”

Publicat

Două nuanţe de gri şi galben au fost alese de Pantone pentru a forma culoarea anului 2021. Ultimate Grey şi Illuminating, două nuanţe independente care subliniază modul în care elemente diferite se îmbină pentru a se susţine reciproc, exprimă cel mai bine starea din 2021, relatează News.ro.

Practic şi solid, dar în acelaşi timp cald şi optimist, aşa este descrisă uniunea creată de Pantone. Este una care emană putere şi pozitivism. Combinaţia dă oamenilor speranţă, spun experţii institutului. „Avem nevoie să simţim că totul va deveni mai luminos – este esenţial pentru spiritul uman”.

Pantone 13-0647 Illuminating este un galben vesel, luminos, impregnat cu putere solară. Pantone 17-5104 Ultimate Gray este emblematic pentru elemente solide, de încredere, nemuritoare şi care oferă o bază fermă.

Încurajând spiritul, combinaţia subliniază nevoia înnăscută a oamenilor de a fi văzuţi, vizibili, recunoscuţi, de a le fi ascultată vocea.

Experţii Pantone aleg de peste 20 ani culoarea care exprimă cel mai bine spiritul perioadei.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate