Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce-şi propun parlamentarii de Alba, în anul preelectoral 2015. PLANURILE prin care vor să câştige „simpatia” comunităţii locale


Publicat

parlamentari„Semne bune anul are”, spune o vorbă veche, dar şi parlamentarii de Alba care au planuri măreţe pentru anul 2015.

Iniţiative legislative, planuri pentru consolidarea organizaţiilor politice din care fac parte sau locuri de muncă sunt doar câteva dintre ideile pe care senatorii şi deputaţii aleşi de comunitatea din Alba, şi le-au trasat pentru noul an.

Dacă alţii vor să schimbe legi, alţii au în plan să înfiinţeze şi partide noi. De asemenea vor să se implice mai mult în comunitate, având în vedere că este şi an preelctoral trebuie, din nou, câştigată încrederea cetăţenilor din Alba.

Ce planuri au parlamentarii de Alba, în 2015

alexandru peresSenatorul PNL Alba, Alexandru Pereș, întrebat de Alba24 ce planuri are pentru anul 2015 în calitate de parlamentar a răspuns că „vrem să consolidăm PNL-ul și să obținem aceleași rezultate ca PDL-ul. Vrem să ne pregătim pentru pentru alegerile din 2016 și să ajungem să preluăm conducerea în cât mai multe primării din județ”.

„Pentru locuitorii din județ sunt finanțate mai multe proiecte pentru localități, comune și chiar orașe în ceea ce privește infrastructura, care este deficitară. Vor fi alimentate cu apă curentă și canalizare localitățile care nu dispun de acest lucru”, mai spune Alexandru Pereș, care doreşte să creeze locuitorilor din Alba mai multe locuri de muncă și un trai mai bun.

dan simedruDan Coriolan Simedru dorește ca toate proiectele pe care le-a propus să se realizeze, inclusiv să se facă o ieșire de pe autostradă și la Cugir.

Deputatul PNL Alba, Dan Simedru, a declarat pentru Alba24 că face în așa fel ca să participe cât mai activ la legile parlamentare și se va lupta pentru reforma din România.

„M-aș bucura dacă România ar avea o altă conducere, să fie una liberală și nu pesedistă”, a precizat Simedru. Acesta mai spune că în anul 2015 nu vor fi progrese și că va fi la fel de rău și de sărac ca și anul 2014.

clement negrutDeputatul Clement Negruţ spune că aşteaptă să înceapă sesiunea pentru modificarea unor legi. „PMP îşi doreşte să modifice legea electorală, legea finanţării partidelor politice. Vom avea şi iniţative legislative în acest sens.

Vom depune şi legea sănătăţii pentru că sănătatea în România are nevoie de o implicare mai mare din partea guvernării. Aceste legi dacă se vor îmbunătăţi şi puse în practică vor fi şi în beneficiul cetăţenilor din judeţul Alba”, a declarat liderul PMP Alba.

Negruţ este precaut în a face promisiuni, şi spune că „nu mă hazardez să promit nimic, dar îmi doresc ca investiţia tronsonului de autostradă Sebeş – Turda să fie pus în practică cât mai repede”.

ioan dirzuDeputatul şi liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu a declarat pentru Alba24 că în 2015 vrea să continue cu proiectele demarate anul trecut, şi care vor avea impact atât în 2015, cât şi în 2016.

„Am planuri mai multe. Sunt multe proiecte pe care vreau să le încep, unele sunt deja demarate. Vor fi atât în domeniul social, agricultură, cât şi business”, a precizat Dîrzu.

Deputatul Independent, Cornel Comșa, a menționat faptul că  în 2015 va urmării cele 12 proiecte de lege dintr-un total de 23, al cărui inițiator este. A declarat că se va concentra pe domeniile de sănătate, educație, infrastructură, și IT, deoarece le consideră prioritare pentru evoluția țării noastre.

cornel comsaDeputatul Cornel Comșa a declarat că „pe calendarul agreat de vizite externe, voi reprezenta Parlamentul României așa cum am făcut-o și în anii anteriori – la Dublin, Bruxelles sau Geneva – acolo unde Președintele Comisiei sau colegii mei îmi vor solicita”.

Întrebat de Alba24 în legătură cu planurile pentru anul 2015, acesta a spus că își va deschide din luna februarie un nou birou parlamentar în Alba Iulia, pe strada Violetelor și dacă Biroul Permanent al Camerei va accepta, îşi va deschide un birou parlamentar și la Brașov.

„Aștept cetățenii în audiențe, cu probleme și propuneri concrete, pe care să le pot soluționa sau face cunoscute instituțiilor competente. La fel ca și până acum voi adresa întrebări și interpelări miniștrilor și celor care conduc institțiile statului vizate de cererile oamenilor. Nu toată activitatea mea parlamentara va viza cazuri din județul Alba, însă cetățenii care au venit la birou în Aiud sau Ocna Mureș, pe viitor la Alba Iulia, vor primi sprijinul meu dedicat și direct. Din județul nostru pot numi pe domnul Petru Bregaru din Aiud, pe doamna Livia Dobrater din Alba Iulia sau domnul Radu Frasila din Ocoliș, ale căror solicitări le-am înaintat instituțiilor abilitate”, spune deputatul.

Cornel Comşa nu renunţă nici în 2015 la  indemnizațiile de pe lunile decembrie, ianuarie și februarie pe care le va dona unor familii nevoiașe din Colegiul 4. În această toamnă a cooptat la biroul parlamentar de la București şi un tânăr din Alba Iulia, Andrei Popa, absolvent al Colegiului economic din Alba Iulia, care s-a acomodat rapid la activitatea de la Camera Deputaților

 

Deputatul a mai declarat că va funcționa în continuare ca deputat independent, însă va activa și la noul lui proiect politic, Partidul Nostru, pentru a fi pregătiți cum se cuvine alegerile locale din iunie 2016.

„În ceea ce privește marile proiecte de infrastructură, proiectele europene, de mediu și cele ce vizează impulsionarea turismului în județul Alba, voi încerca să activez și să stimulez instituțiile și oamenii responsabili pentru ca aceste proiecte să nu stagneze, ci să evolueze. Trei dintre consilierii noului președinte Klaus Iohannis îmi sunt prieteni și colaboratori apropiați, astfel încât sper să pot beneficia și de forța și legitimitatea instituției prezidențiale, ca aliat public, în demersurile mele din acest an și nu numai”, a mai adăugat Comşa.

calin potorDeputatul PSD Alba, Călin Potor are ca prioritate în acest an, legea sănătăţii. Acesta a mai spus că vrea să înfiinţeze şi Colegiul Kinetoterapeuţilor, pentru că „lucrurile merg mai bine într-un colegiu”.

Potor îşi doreşte ca în 2015 să fie schimbată legea sănătăţii, pentru că „este nevoie de una nouă să o luăm de la capăt. Pentru mine o prioritate majoră în acest an este legea sănătăţii”.

De asemenea deputatul PSD Alba nu uită nici de comunitatea care l-a votat: „Voi continua să fac lobby faţă de cei din Alba Iulia, judeţul Alba. Dacă pot să ajut orice unitate teritorială adminitrativă indiferent de culoare politică, o fac cu mare plăcere, numai să mi se ceară ajutorul.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Ziua Națională la Alba Iulia 2021: Concert extraordinar ”Alba Unește România” și lansarea Orchestrei Române de Folclor

Publicat

De Ziua Națională, la Alba Iulia este prezentat concertul extraordinar de folclor „Alba unește România”.

Cei mai îndrăgiți artiști de folclor din țară, atât din generația de aur, cât și din generația tânără, aduc aminte de importanța momentului.

Vezi și Program de Ziua Națională a României – 1 Decembrie la Alba Iulia

De 1 Decembrie, este lansată și Orchestra de uniune națională, Orchestra Română de Folclor, de către Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba, cu sprijinul Consiliului Județean Alba.

Aceasta își are nucleul la Alba Iulia, capitala de suflet a tuturor românilor, este constituită din artiști instrumentiști profesioniști din toate zonele istorice ale României și va lua partea la proiectele de importanță națională și internațională ale Centrului de Cultură „Augustin Bena.

În cadrul concertului de lansare a orchestrei, au fost prezenți peste 65 de artiști din Transilvania, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Banat, Crișana, Maramureș, Bucovina și Republica Moldova.

Inițiator și dirijor al orchestrei este Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” și discipol al Maestrului Gheorghe Zamfir.

Concertul extraordinar de folclor „Alba unește România”

Concertul extraordinar de folclor „Alba unește România” se bucură de prezența celor mai importanți artiști de folclor din țară, atât din generația de aur, cât și din generația tânără:

 • Nicolae Furdui Iancu și Tudor Furdui Iancu
 • Ioan Bocșa
 • Veta Biriș
 • Gheorghița Nicolae
 • Mariana Anghel și Adriana Anghel
 • Traian Jurchela
 • Alexandru Pugna
 • Cornel Borza
 • Roxana Reche
 • Anghelina Timiș
 • Leontina Fărcaș
 • Alina Pinca
 • Mirela Mănescu
 • Ilie Medrea
 • Maria Filimon
 • Forin Boita
 • Iustina Irimia
 • Floricica Moga
 • Roxana Bădescu
 • Ioana Ardelean
 • Elena Nistor
 • Lucreția Goagea
 • Ciprian Zopota
 • Mihaela Grec
 • Bogdan Toma
 • Daniel Pop
 • Cristian Țăran
 • Dorina Narița
 • Ioana Breda Morar
 • Nicolae Plută.

Filmările concertului au fost realizate la Palatul Cultural din Blaj, cu inserții de pe Câmpia Libertății din Blaj, Piața Tricolorului, Catedrala Reîntregirii Neamului și Sala Unirii din Alba, precum și cu prezența unora dintre cei mai iscusiți meșteri tradiționali din România.

 • Dirijor și aranjament muzical: Alexandru Pal
 • Prezentator: Andreea Bogdan
 • Imagine: Cornel Gruian și Silviu Ciontea
 • Foto: Vasile Sârb și Silviu Ciontea
 • Sunet: Levente Szocs și Claudiu Burde
 •  Lumini: Sergiu Negrea
 • Tehnic: Andrei Bogdan, Flaviu Mîrza, Dariana Burde și Ionuț Dreghici
 • Machiaj: Claudia Ilinca
 • Asigurare măsuri sanitare: Lăcrămioara Bucureci și Alexandra Bodea.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Începe ”mica ciolaniadă”. PSD și PNL își împart funcțiile de prefect și subprefect. Cum va fi în județul Alba

Publicat

La începutul săptămânii viitoare, cei de la PSD și PNL vor intra la negocieri pentru împărțirea posturilor de prefecți. Marea bătălie este pentru algoritmul prin care aceste funcții vor fi împărțite, fiecare partid dorindu-și să domine cât mai multe județe.

Conform surselor noastre, în BEX-ul PNL, dar și în CPN-ul PSD se vor discuta trei scenarii de lucru:

1. Partidul care deține funcția de președinte de CJ să aibă și prefectul. În această variantă, un partid ar stăpâni autoritar un județ.

2. Partidul care deține funcția de președinte de CJ să nu aibă și prefectul. În această variantă, cele două partide s-ar putea controla reciproc.

3. Dacă ai ministru dintr-un anumit județ, atunci nu mai ai și prefectul în județul respectiv. Această măsură ar lovi dur în PNL, asta pentru că mai mulți grei ai PNL și-au înșurubat oameni apropiați în funcțiile de ministru.

Surse din conducerea PNL au declarat pentru Alba24 că în județul Alba PSD va avea un post de subprefect. Practic locul care a fost deținut de subprefectul USR va fi preluat de un reprezentant al PSD.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Șofer din Alba implicat în ACCIDENT rutier la Sibiu. O persoană rănită

Publicat

Un șofer din Alba a fost implicat într-un accident rutier petrecut miercuri seara la Sibiu. O persoană a fost rănită.

Potrivit IPJ Sibiu, accidentul s-a petrecut la intersecția Calea Șurii Mici cu DN 7H.

Un autoturism condus dinspre Calea Șurii Mici de către un bărbat în vârstă de 47 de ani, din județul Alba a intrat în coliziune cu un microbuz transport persoane condus pe DN 7H spre A1 de către un bărbat în vârstă de 58 de ani, din județul Vâlcea.

În microbuz se aflau 7 pasageri, unul dintre aceștia, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Vâlcea, fiind rănit și transportat la spital, conștient.

Polițiștii rutieri desfășoară cercetări în vederea stabilirii cauzei exacte care a dus la producerea accidentului.

Din datele ISU Sibiu, au fost acordate îngrijiri medicale și unei adolescente de 16 ani, care a suferit atac de panică. Aceasta nu a fost transportată la spital.

Șoferul autoturismului este din Alba Iulia, potrivit unor surse.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Parada Fanfarei din Petrești, alături de Ordinul Scutierilor de Mulbach și de Grupul vocal „Felician Fărcașiu”, la Sebeș

Publicat

Cu ocazia Zilei Naționale, în municipiul Sebeș a avut loc miercuri, începând cu ora 17:00, parada Fanfarei din Petrești alături de Ordinul Scutierilor de Mulbach și de Grupul vocal „Felician Fărcașiu”.

Evenimentul s-a desfășurat pe traseul centrul vechi – Parcul Tineretului din Sebeș.

Reamintim că de Ziua Națională a României, parada Fanfarei din Petrești a avut loc și la Petrești și în cartierul M. Kogălniceanu, începând de la ora 15:00, respectiv 16:00.

Programul de 1 Decembrie a mai cuprins o expoziție documentară și expoziții de carte.

De asemenea, Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș și Casa Memorială  „Lucian Blaga” Lancrăm au avut program cu publicul, în intervalul orar 10.00 – 16.00, accesul vizitatorilor fiind gratuit, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS CoV-2.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate