Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce-şi propun parlamentarii de Alba, în anul preelectoral 2015. PLANURILE prin care vor să câştige „simpatia” comunităţii locale

Publicat

parlamentari „Semne bune anul are”, spune o vorbă veche, dar şi parlamentarii de Alba care au planuri măreţe pentru anul 2015.

Iniţiative legislative, planuri pentru consolidarea organizaţiilor politice din care fac parte sau locuri de muncă sunt doar câteva dintre ideile pe care senatorii şi deputaţii aleşi de comunitatea din Alba, şi le-au trasat pentru noul an.

Dacă alţii vor să schimbe legi, alţii au în plan să înfiinţeze şi partide noi. De asemenea vor să se implice mai mult în comunitate, având în vedere că este şi an preelctoral trebuie, din nou, câştigată încrederea cetăţenilor din Alba.

Ce planuri au parlamentarii de Alba, în 2015

alexandru peres Senatorul PNL Alba, Alexandru Pereș, întrebat de Alba24 ce planuri are pentru anul 2015 în calitate de parlamentar a răspuns că „vrem să consolidăm PNL-ul și să obținem aceleași rezultate ca PDL-ul. Vrem să ne pregătim pentru pentru alegerile din 2016 și să ajungem să preluăm conducerea în cât mai multe primării din județ”.

„Pentru locuitorii din județ sunt finanțate mai multe proiecte pentru localități, comune și chiar orașe în ceea ce privește infrastructura, care este deficitară. Vor fi alimentate cu apă curentă și canalizare localitățile care nu dispun de acest lucru”, mai spune Alexandru Pereș, care doreşte să creeze locuitorilor din Alba mai multe locuri de muncă și un trai mai bun.

dan simedru Dan Coriolan Simedru dorește ca toate proiectele pe care le-a propus să se realizeze, inclusiv să se facă o ieșire de pe autostradă și la Cugir.

Deputatul PNL Alba, Dan Simedru, a declarat pentru Alba24 că face în așa fel ca să participe cât mai activ la legile parlamentare și se va lupta pentru reforma din România.

„M-aș bucura dacă România ar avea o altă conducere, să fie una liberală și nu pesedistă”, a precizat Simedru. Acesta mai spune că în anul 2015 nu vor fi progrese și că va fi la fel de rău și de sărac ca și anul 2014.

clement negrut Deputatul Clement Negruţ spune că aşteaptă să înceapă sesiunea pentru modificarea unor legi. „PMP îşi doreşte să modifice legea electorală, legea finanţării partidelor politice. Vom avea şi iniţative legislative în acest sens.

Vom depune şi legea sănătăţii pentru că sănătatea în România are nevoie de o implicare mai mare din partea guvernării. Aceste legi dacă se vor îmbunătăţi şi puse în practică vor fi şi în beneficiul cetăţenilor din judeţul Alba”, a declarat liderul PMP Alba.

Negruţ este precaut în a face promisiuni, şi spune că „nu mă hazardez să promit nimic, dar îmi doresc ca investiţia tronsonului de autostradă Sebeş – Turda să fie pus în practică cât mai repede”.

ioan dirzu Deputatul şi liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu a declarat pentru Alba24 că în 2015 vrea să continue cu proiectele demarate anul trecut, şi care vor avea impact atât în 2015, cât şi în 2016.

„Am planuri mai multe. Sunt multe proiecte pe care vreau să le încep, unele sunt deja demarate. Vor fi atât în domeniul social, agricultură, cât şi business”, a precizat Dîrzu.

Deputatul Independent, Cornel Comșa, a menționat faptul că  în 2015 va urmării cele 12 proiecte de lege dintr-un total de 23, al cărui inițiator este. A declarat că se va concentra pe domeniile de sănătate, educație, infrastructură, și IT, deoarece le consideră prioritare pentru evoluția țării noastre.

cornel comsa Deputatul Cornel Comșa a declarat că „pe calendarul agreat de vizite externe, voi reprezenta Parlamentul României așa cum am făcut-o și în anii anteriori – la Dublin, Bruxelles sau Geneva – acolo unde Președintele Comisiei sau colegii mei îmi vor solicita”.

Întrebat de Alba24 în legătură cu planurile pentru anul 2015, acesta a spus că își va deschide din luna februarie un nou birou parlamentar în Alba Iulia, pe strada Violetelor și dacă Biroul Permanent al Camerei va accepta, îşi va deschide un birou parlamentar și la Brașov.

„Aștept cetățenii în audiențe, cu probleme și propuneri concrete, pe care să le pot soluționa sau face cunoscute instituțiilor competente. La fel ca și până acum voi adresa întrebări și interpelări miniștrilor și celor care conduc institțiile statului vizate de cererile oamenilor. Nu toată activitatea mea parlamentara va viza cazuri din județul Alba, însă cetățenii care au venit la birou în Aiud sau Ocna Mureș, pe viitor la Alba Iulia, vor primi sprijinul meu dedicat și direct. Din județul nostru pot numi pe domnul Petru Bregaru din Aiud, pe doamna Livia Dobrater din Alba Iulia sau domnul Radu Frasila din Ocoliș, ale căror solicitări le-am înaintat instituțiilor abilitate”, spune deputatul.

Cornel Comşa nu renunţă nici în 2015 la  indemnizațiile de pe lunile decembrie, ianuarie și februarie pe care le va dona unor familii nevoiașe din Colegiul 4. În această toamnă a cooptat la biroul parlamentar de la București şi un tânăr din Alba Iulia, Andrei Popa, absolvent al Colegiului economic din Alba Iulia, care s-a acomodat rapid la activitatea de la Camera Deputaților

 

Deputatul a mai declarat că va funcționa în continuare ca deputat independent, însă va activa și la noul lui proiect politic, Partidul Nostru, pentru a fi pregătiți cum se cuvine alegerile locale din iunie 2016.

„În ceea ce privește marile proiecte de infrastructură, proiectele europene, de mediu și cele ce vizează impulsionarea turismului în județul Alba, voi încerca să activez și să stimulez instituțiile și oamenii responsabili pentru ca aceste proiecte să nu stagneze, ci să evolueze. Trei dintre consilierii noului președinte Klaus Iohannis îmi sunt prieteni și colaboratori apropiați, astfel încât sper să pot beneficia și de forța și legitimitatea instituției prezidențiale, ca aliat public, în demersurile mele din acest an și nu numai”, a mai adăugat Comşa.

calin potor Deputatul PSD Alba, Călin Potor are ca prioritate în acest an, legea sănătăţii. Acesta a mai spus că vrea să înfiinţeze şi Colegiul Kinetoterapeuţilor, pentru că „lucrurile merg mai bine într-un colegiu”.

Potor îşi doreşte ca în 2015 să fie schimbată legea sănătăţii, pentru că „este nevoie de una nouă să o luăm de la capăt. Pentru mine o prioritate majoră în acest an este legea sănătăţii”.

De asemenea deputatul PSD Alba nu uită nici de comunitatea care l-a votat: „Voi continua să fac lobby faţă de cei din Alba Iulia, judeţul Alba. Dacă pot să ajut orice unitate teritorială adminitrativă indiferent de culoare politică, o fac cu mare plăcere, numai să mi se ceară ajutorul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax