Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce spun șefii PNL și USR Alba despre o posibilă candidatură a lui Gabriel Pleșa la Primăria Alba Iulia din partea liberalilor

Publicat

Declarația primarului Gabriel Pleșa (USR), potrivit căruia, în anumite condiții ar candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Alba Iulia, din partea PNL, a stârnit controverse în interiorul organizațiilor județene ale celor două partide. 

Însă atât președintele USR Alba cât și cel al PNL au fost rezervați în a comenta afirmațiile făcute de Gabriel Pleșa. 

Mai exact, Gabriel Pleșa, întrebat în studioul alba24.ro, dacă s-ar întoarce în PNL în calitate de candidat la Primăria Alba Iulia, a răspuns că ”în anumite condiții, da”.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Declarație SURPRINZĂTOARE a primarului USR din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, despre o candidatură viitoare din partea PNL

A fost un răspuns asumat al primarului Pleșa, care a continuat și a spus că ”eu n-am o problemă vizavi de relația cu USR-ul, dar, trebuie să recunosc: Partidul Național Liberal e partidul în care eu am intrat neobligându-mă nimeni”.

Iar apoi a continuat că: ”n-aș fi fost niciodată pe eșicherul de centru-stânga, pentru că nu m-aș regăsi, dar sigur că relația cu noua conducere a PNL este una bună, noi de altfel am făcut și o majoritate în consiliul local”.

Ce spun reprezentanții PNL Alba

Atât președintele PNL Alba Iulia, Marius Hațegan, cât și Ion Dumitrel, președintele la nivel județean al partidului, spun că momentan, la nivelul partidului, nu a fost o astfel de discuție, cu privire la o posibilă candidatură a lui Gabriel Pleșa din partea PNL, la Primăria Alba Iulia.

Însă, aceștia au precizat că, dacă Pleșa ar vrea să revină în PNL, nu cred că ar exista vreo problemă.

”În ce privește candidatura la funcția de primar, vom aplica strict criteriile stabilite și votate în partid”, spune Marius Hațegan.

De asemenea, Ion Dumirel a declarat pentru alba24.ro că motivul pentru care PNL încă nu a ieșit cu un nume pentru alegerile din 2024 este acela că sunt în analiza unor liste de candidați.

Acesta a precizat că momentan nu s-au gândit la cineva anume, dar că primarul ideal pentru Alba Iulia trebuie să se apropie cât de cât de fosta administrație.

Poziția USR Alba

În linii mari, Beniamin Todosiu, deputatul USR de Alba și președintele partidului la nivel județean a declarat pentru alba24.ro că nu are emoții după declarațiile lui Gabriel Pleșa.

Acesta a precizat că dacă ar fi apărut disensiuni între conducerea USR Alba și Gabriel Pleșa, ar fi existat discuții, însă Todosiu susține că discuții de acest gen nu au avut loc.

De asemenea, a declarat că USR Alba Iulia se pregătește de alegerile locale 2024 pentru a mai câștiga un mandat de primar tot cu Gabriel Pleșa în frunte.

Acesta a precizat că în momentul de față USR nu are nici o altă variantă în afară de Gabriel Pleșa pentru funcția de primar la viitoarele alegeri.

Cât despre declarația în care Gabriel Pleșa a spus că organizația municipală USR Alba Iulia este semi paralizată, Todosiu a precizat în primă instanță că Gabriel Pleșa trebuie să explice asta, apoi a continuat că USR este un partid mai altfel și că lumea are libertate în interiorul partidului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 02.11.2022 at 19:33

    ”În ce privește candidatura la funcția de primar, vom aplica strict criteriile stabilite și votate în partid”, spune Marius Hațegan. Serios mă ? Voi nu aveţi candidat credibil la Primărie. Te-a luat gura pe dinainte,şi ai spus o prostie,cum de altfel ai mai spus şi cu alte ocazii.Te cam bagi în faţă la declaraţii şi uneori nu-ţi ies. Ca acum. Dacă ar fi vorba de Pleşa, nici nu vă mai uitaţi prin criterii, o luaţi de bună din prima. Zi că mint.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax