Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ce spune ministrul Bode despre ajutoarele de la Guvern pentru cei afectați de inundații în Alba. Situația din județ

Publicat

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a făcut precizări în urma vizitei în localități afectate de inundații din județul Alba, în zona munților Apuseni. Potrivit acestuia, sunt pagube însemnate în 13 localități din județ, 120 de case sunt afectate de viituri, 18 mașini au fost luate de ape.

Pe DN74A este în continuare restricționată circulația și temporar oprit traficul și pe DJ 750A.

Au fost avarii la rețeaua electrică în 10 localități, fiind afectați peste 10.000 de locuitori.

Ministrul a spus că de luni Guvernul poate să aloce resursele necesare pentru familiile afectate.

Vezi și VIDEO: Vizita premierului Florin Cîțu și a miniștrilor de Interne și Apărare în Apuseni, după inundații. Declarații

”Efectele fenomenelor hidrometeorologice care au avut loc aici au produs pagube însemnate în 13 localități, fiind afectate de viituri 120 case, 14 beciuri, 34 curți, 2 străzi, 2 operatori economici, iar 18 autovehicule au fost luate de ape. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Din locuințele afectate de inundații au fost evacuate 290 de persoane din 4 localități (Ocoliș, Roșia Montană, Gura Sohodol și Câmpeni), din care 62 s-au cazat la rude, iar 208 persoane din localitatea Roșia Montană sunt cazate la Căminul cultural din localitate.

Totodată, circulația rutieră este restricționată pe DN 74A și a fost temporar oprită pe DJ 750A, unde se acționează pentru remedierea situației.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 10 localități din județul Alba, fiind afectați un număr de 10.300 consumatori finali. Pentru remedierea situației, se acționează cu mai multe echipe DEER, companie in grupul Electrica SA, în acest moment sunt nealimentati 92 de consumatori din localitatea Ocoliș.

În urma evaluării pagubelor înregistrate, Guvernul Cîțu va asigura în regim de urgență ajutoarele necesare pentru a veni în sprijinul populației afectate.

Vezi și Sume fixe de bani pentru persoanele afectate de inundațiile din Alba. Precizările premierului Cîțu

Solidaritatea în aceste momente este foarte importantă și necazul care s-a abătut în urmă cu câteva zile peste oamenii din cele 13 localități din județul Alba va găsi un răspuns urgent din partea Guvernului.

Dincolo de ajutoarele de urgență care vor veni categoric în zilele următoare, vreau să le mulțumesc structurilor MAI care au fost aici la datorie din prima zi – pompieri, jandarmi, polițiști. De asemenea, le mulțumesc colegilor de la MApN, echipelor de la EON, reprezentanților Crucii Roșii, tuturor celor care au fost implicați în acțiunile de sprijinire a populației din zonele afectate de inundații”, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Potrivit ministrului, au fost date mesaje RO-Alert imediat după ce au fost constatate fenomeneșe meteo.

“Discutând cu colegii de la ISU, pe seama apelurilor pe care cetățenii de aici din zonă le-au dat la 112, am venit în foarte foarte scurt timp cu zeci de pompieri, jandarmi, polițiști. Am reușit să ajungem chiar aici în zonă ocolind viitura, pentru că nu puteam să ne deplasăm pe aliniamentul râului și pompierii au reușit să scoată din case o parte din cetățenii care au fost evacuați”, a spus Bode.

Ministrul a spus că luni Guvernul poate să aloce resursele necesare pentru familiile afectate.

”Pe seama rapoartelor realizate de UAT-uri să intervenim să ajutăm să-și refacă drumurile, alimentarea cu apă…alimentarea cu energie electrică este rezolvată în proporție de 95%”, a explicat Bode.

Premierul Cîțu a afirmat că, astăzi, în jurul orei 20.00, „problema ar trebui soluționată”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax