Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Ce spune ministrul Educației despre subiectele de BAC fotografiate în sala de examen. Măsuri luate în calcul

Publicat

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, joi, în legătură subiectele la Bacalaureat apărute în spaţiul public în timpul desfăşurării examenului, că au fost făcute fotografii „cu camere microscopice situate, eventual, în nasture”. Spune că trebuie evitată, pe viitor, utilizarea tehnologiei.

„În fiecare astfel de caz noi am identificat centrele din care subiectele au fost făcute publice, pentru că acele foi de examen au un watermark care menţionează numărul centrului, în fiecare astfel de caz am făcut investigaţii prin intermediul inspectoratelor, în unele cazuri a fost înlocuită comisia de examen, în alte cazuri am înţeles că Parchetul s-a sesizat.

Vezi FOTO: Subiectele la proba de Matematică de la Bacalaureat, pozate cu camera ascunsă la câteva minute de la începerea examenului

Ceea ce noi trebuie să evităm pe viitor este utilizarea tehnologiei care avansează în unele cazuri, din păcate, afectând integritatea examenelor naţionale”, a afirmat Deca, la sediul PNL.

Folosirea acestor tehnologii avansate este foarte greu de detectat

Ea a precizat că folosirea acestor tehnologii avansate este foarte greu de detectat de către comisii, dar subiectele nu au ieşit în spaţiul public înainte ca elevii să intre în săli, ceea ce înseamnă că nu a fost afectată integritatea acestor examene.

„Înţeleg că multe dintre aceste fotografii au fost realizate cu camere microscopice situate, eventual, în nasture. E vorba despre căşti care se află tot aşa la nivelul urechii şi sunt foarte greu de detectat de către comisii.

În astfel de cazuri avem nevoie tot de ajutorul tehnologiei pentru a nu avea astfel de situaţii, însă, aşa cum spuneam, în fiecare caz subiecte au ieşit în spaţiul public în timpul examenului.

Niciodată înainte ca elevii să intre în săli subiectele nu au fost publice, deci nu a fost afectată integritatea Evaluării naţionale sau a examenului de Bacalaureat.

Acolo unde ele au ieşit înainte de publicarea lor oficială de către Ministerul Educaţiei am realizat anchetă şi s-au luat măsuri”, a transmis Deca.

Analiză la nivelul instituţiilor statului

Potrivit ministrului, se va face o analiză la nivelul instituţiilor statului pentru a vedea cum pot fi prevenite pe viitor astfel de lucruri.

„Înainte se folosea telefonul mobil, acelea nu sunt permise. În cazul acestui tip de echipamente trebuie să găsim alte modalităţi de prevenţie”, a menţionat Ligia Deca.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pamfil

    joi, 29.06.2023 at 13:24

    nu trebuie sa zica nimic! se vede rezultatul dupa 33 de ani de furt si batjocura. Daca deschizi Iutub Romania, ii plin de mizerii guițate pe ritmuri orientale mîncaț-aș, persoane certate cu legea, cocalari, si alte rebuturi care au milioane de vizualizari, asta insemnand ca ei sunt modelele tinerelor generatii. Tara esuata.
    E si vorba aia: „Ce daca a furat, ne-a dat si noua ceva!” sau aialalta „Hoțul neprins e om cinstit!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax