Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Subiectele la proba de Matematică de la Bacalaureat, pozate cu camera ascunsă la câteva minute de la începerea examenului

Publicat

Mai multe fotografii care ar conține subiectul de la proba de Matematică de la Bacalaureat au apărut în spațiul public la doar câteva minute de la începerea examenului. 

Imediat au fost preluate în mass-media și anunțate ca fiind subiectele primite de elevi.

Pozele par a fi făcute cu camera ascunsă, chiar în timpul examenului, cel mai probabil de către elevi și prezintă înscrieri cu data și ora, specifice camerelor de luat vederi.

„Pe una dintre aceste fotografii se poate vedea ora 09:05, adică la câteva minute de la împărțirea subiectelor către candidați”, notează Edupedu, publicația care a semnalat situația.

VIDEO: Bacalaureat 2023 în Alba. Reacții ale liceenilor după proba de Matematică și Istorie. Ce subiecte au fost mai grele

În unele astfel de fotografii se vede denumirea centrului de examen în care s-a produs frauda: școli din Teleorman, București sau Ilfov.

Anchetă pentru scurgeri de date și la proba de Limba Română

În cadrul unei conferințe de presă desfășurată în dimineața zilei de marți, 27 iunie, Ministrul Educației, Ligia Deca a anunțat că în cazurile în care subiectele s-au scurs din centrele de examen, cazuri înregistrate ieri, la proba de română, comisia de examen a fost schimbată în respectivul centru.

Este vorba, printre altele, de IȘJ Caraș-Severin care a înaintat încă de ieri solicitarea de schimbarea comisiei de la liceul teoretic Decebal din Caransebeș.

”Și în celelalte cazuri măsurile au fost senin similare, înlocuirea Comisiei și cercetare disciplinară pentru cei care se dovedesc că au făcut publice subiectele – ele s-au făcut publice când elevii erau deja în sală și se aflau în condiții de siguranță, deci nu putem spune că au influențat într-un fel corectitudinea examenului, însă într-adevăr vom lua toate măsurile disciplinare astfel încât astfel de abateri la regulament să nu se mai întâmple”, a declarat Ligia Deca, citată de Edupedu.

foto: www.edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax