Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ce spune premierul Orban despre amenzile plătite în perioada stării de urgență și returnarea banilor

Publicat

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, la Sebeș, că se încearcă găsirea unei soluții legale în ceea ce privește persoanele care au plătit deja amenzile declarate neconstituționale în perioada stării de urgență.

Întrebat de reporterul Alba24 ce se va întâmpla cu persoanele care au primit amenzile ce au fost declarate neconstituționale și pe care le-au plătit deja, în starea de urgență și dacă aceștia vor primi banii înapoi, premierul a precizat: ”Suntem în analiză pentru a găsi o soluție legală. O vom anunța public. Așteptăm motivarea CCR, apoi vom găsi mecanismul, soluția legală cea mai potrivită”.

Vezi și LIVE VIDEO: Premierul Ludovic Orban, vicepremierul și ministrul Economiei, în vizită la Star Assembly Sebeș. Declarații

Reamintim că în 6 mai Curtea Constituțională a admis sesizarea Avocatului Poporului împotriva OUG 36/2020, actul normativ prin care guvernul a introdus amenzi de până la 20.000 de lei pentru nerespectarea ordonanțelor militare și a condițiilor de ieșire din case în perioada stării de urgență. Potrivit ordonanței de urgență, care a intrat în vigoare pe 3 aprilie, amenzile pentru persoanele fizice care nu respectau ordonanţele militare crescuseră la minim 2.000 lei şi maxim 20.000 lei, faţă de minim 100 şi maxim 5.000 de lei, cât erau până atunci.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax