Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce spune șeful UPU Alba, Aurel Crișan, despre aglomerația de la Urgențe. ”Nu zic să nu veniți, dar cântăriți bine situația”

Publicat

Este presiune mare pe secția UPU a Spitalului Județean Alba, unde se înregistrează aproximativ 200 de pacienți pe zi, în timp ce o parte dintre medici sunt bolnavi.

Alba24 vorbit cu șeful Unității de Primiri Urgențe, medicul Aurel Crișan. ”Nu zic să nu veniți, dar cântăriți bine situația înainte de a vă prezenta în Urgențe” a spus acesta. 

Acesta a lansat un apel pentru pacienți și i-a rugat să evite secția, dacă afecțiunile nu sunt urgente.

”Primim zilnic undeva în jur la 200 de pacienți și chiar peste 200. O bună parte dintre ei sunt în stare gravă și acest lucru presupune prezența noastră lângă ei zeci de minute.

Prin urmare, numărul de cazuri pe care noi putem să le preluăm în decursul unei zile, suferă fluctuații.

Dacă ne confruntăm cu cazuri grave și foarte grave, medicul va fi să zic așa, prezent la acel caz și poate prelua doar printre picături anume pacienți, în ordinea gravității.

Prin urmare va crește perioada de așteptare până la preluare” a spus Crișan.

Vezi și Presiune mare pe secția UPU a Spitalului Județean Alba: 200 de pacienți pe zi și mulți medici bolnavi. Apelul instituției medicale

El a adăugat că în momentul de față sunt doi medici pe tură, pe urgențe majore și minore și speră că nu se va ajunge ca în scurt timp să fie doar un medic pe tură, ceea ce va agrava lucrurile.

”Ce rugăminte aș avea: cazurile care nu reprezintă cu adevărat urgențe, care sunt temporizate de multe zile, îi rog pe acești pacienți să se adreseze medicilor de familie și colegilor din ambulatoriu (…)

Există și posibilitatea să fie preluați în dauna unor urgențe grave… Nu ne asaltați pentru orice mică jenă, tuse de 2, 3 săptămâni… ci adresați-vă punctual pentru probleme acute de sănătate” a adăugat Aurel Crișan.

Acesta a mai spus că în prezent, mai mulți colegi de-ai săi, de la UPU, s-au îmbolnăvit.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. nicu

    joi, 01.02.2024 at 20:28

    Am fost la urgenta pentru o durere abdominala severa in zona ficatului si am stat la UPU 7 ore ca in final sa fiu mințită cu nerușinare ca sa făcut analize de sânge si nu au fost făcute la ecografie am fost investigat ceva banal si am fost trimisa acasă fără sa îmi facă nici un tratament sau o recomandare de internare . Mulțumesc frumos domnului șef UPU Alba Iulia Aurel Crisan pentru recomandarea data .

  2. Iulia

    vineri, 02.02.2024 at 12:08

    Din moment ce ai asteptat 7 ore in urgenta aia sa fi vazuta si lasata acasa fara reteta inseamna ca din start nu aveai ce cauta acolo, ca nu aveai nici pe dracu. Dupa ce drac te-ai dus acolo si nu ai mers la medicul de familie pe care il plătești oricum? De ce nu are nici un medic de familie reclamație in presa ci doar urgenta? Eu ma duc la el de cate ori am nevoie si daca am o urgenta il sun si imi zice ce sa iau. Nu ma duc ca prostu sa stau in urgenta pt un cacat

  3. Liviu

    sâmbătă, 03.02.2024 at 03:30

    Stimata doamna Iulia ai dreptate Urgenta inseamna ca nu mai suporti nu stai sapte ore, asta inseamna ca putea sa astepte si pana a doua zi sa se prezinte la medicul de familie.
    La Urgente de obicei merg foarte multi care se plictisesc acasa si isi fac un ITP iar cand esti bolnav si te duci acolo ca ai nevoie de ajutor stai dupa ei.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax