Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Presiune mare pe secția UPU a Spitalului Județean Alba: 200 de pacienți pe zi și mulți medici bolnavi. Apelul instituției medicale

Publicat

Presiune mare pe secția UPU a Spitalului Județean Alba: se înregistrează aproximativ 200 de pacienți pe zi, anunță reprezentanții instituției. 

Asta în condițiile în care multe cadre medicale sunt bolnave, în concedii medicale.

Pacienții sunt rugați să apeleze și la medicii de familie pentru afecțiunile care nu sunt urgente.

”Având în vedere evoluția afecțiunilor medicale în rândul personalului medico-sanitar, ne așteptăm ca în următoarea perioadă la UPU Alba Iulia să lucreze un singur medic specialist pe tură” precizează conducerea Spitalului Județean.

Presiune mare pe secția UPU: Apelul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia

”În această perioadă, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului se prezintă circa 200 de pacienți la fiecare 24 de ore, iar volumul de muncă al personalului medical este din ce în ce mai mare, în contextul deficitului de personal, înregistrat de mulți ani și a faptului că, în prezent, mai multe cadre medicale se află în concedii medicale.

Având în vedere evoluția afecțiunilor medicale în rândul personalului medico-sanitar, ne așteptăm ca în următoarea perioadă la UPU Alba Iulia să lucreze un singur medic specialist pe tură.

Având în vedere această situație, facem apel la înțelegerea pacienților să apeleze la medicii de familie, pentru situațiile care nu reprezintă urgențe, dar și la spitalele municipale și orășenești unde își au domiciliul.

Este foarte important să nu aglomerăm UPU Alba Iulia pentru ca personalul medical să se poată concentra pe cazurile care reprezintă urgențe.

Citește și: Construcția noului spital de oncologie și cardiologie de la Alba Iulia: A fost semnat contractul de proiectare și execuție

Pentru problemele care nu reprezintă urgențe medicale, este necesară consultarea medicului de familie încă din faza incipientă a acestora.

La fel de importante sunt investigațiile medicale de rutină, prevenția și consultațiile în ambulatorii la medicii specialiști, în funcție de istoricul medical.

Personalul medical de la UPU Alba Iulia depune eforturi considerabile pentru a trata toți pacienții în cel mai scurt timp posibil.

Aceștia sunt preluați în ariile de tratare și investigare în funcție de codurile de urgență și afecțiunile medicale pe care le au.

Fiecare caz trebuie evaluat și tratat în mod individual, iar personalul medical face tot posibilul pentru a asigura o îngrijire calitativă și promptă.

Subliniem importanța investigării afecțiunilor medicale la medicul de familie și prin intermediul ambulatoriului de specialitate.

Prin adresarea corectă a nevoilor noastre de sănătate și investigarea din timp a problemelor medicale, se poate contribui la descongestionarea Unității de Primiri Urgențe și la eficientizarea serviciilor medicale.

Prin colaborare și înțelegere, putem asigura un acces adecvat la serviciile medicale de urgență și putem sprijini personalul medical în eforturile lor de a oferi îngrijire de calitate tuturor pacienților”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mery

    joi, 01.02.2024 at 18:43

    mdda și unde s-au îmbolnăvit domnii doctori? la cabinetele private…..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax