Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce trebuie să facă șoferii în cazul accidentelor rutiere ușoare. Care este procedura de urmat

Publicat

Aglomerația în trafic, neatenția la volan și alți factori pot cauza accidente rutiere. În cazul celor ușoare, procedura de urmat este diferită față de cea în care sunt persoane rănite.

Majoritatea accidentelor ușoare se pot finaliza cu înțelegere între șoferii implicați.

Procedura în cazul unui accident ușor

Dacă accidentul este unul ușor, doar cu pagube materiale, șoferul implicat are la dispoziție 24 de ore pentru a-l declara la poliție. În caz contrar, sunt prevăzute amenzi și pot rămâne fără permis pentru o perioadă lungă de timp, scrie observatornews.ro.

Permisul poate fi ridicat inițial pentru 30 de zile. Însă, în cazul în care este vorba despre o recidivă sau în cazul în care șoferul pleacă de la locul accidentului și refuză să se prezinte la secția de poliție, perioada crește semnificativ.

În cazul în care se ajunge la poliție, este important de știut că accidentul trebuie declarat la secția de poliție de pe raza căreia s-a produs accidentul.

Dacă pagubele sunt minime, se face înțelegere amiabilă și nu mai este necesară declararea la poliție. Asigurătorul va rezolva dosarul în baza constatării.

Mai mult decât atât, șoferii implicați trebuie să mute mașinile cât mai aproape de bordură.

Procedura în cazul mașinilor accidentate când sunt în parcare

Atunci când o mașină parcată este accidentată, procedura este puțin diferită. Șoferul mașinii parcate trebuie să se prezinte cu aceasta la poliție pentru efectuarea documentelor de constatare.

Pe de altă parte, șoferul care a lovit o mașină parcată nu are voie sa plece de la locul accidentului, fără a discuta în prealabil cu conducătorul celeilalte mașini sau, în cel mai rău caz, să lase un număr de telefon în parbrizul mașinii lovite pentru a putea fi contactat.

În cazul în care există martori ai accidentului sau camere de supraveghere video, șoferul vinovat va fi identificat și poate fi acuzat inclusiv de părăsirea locului accidentului.

Accident cu victime

În cazul în care accidentul se soldează cu victime omenești, șoferul trebuie să respecte regulile, inclusiv cea de a nu mișca mașina din poziția în care a rămas după producerea accidentului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax