Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cea mai mare desfășurare de forțe aeriene, la Alba Iulia, de 1 Decembrie. Avioane, elicoptere și lansatoare de rachete

Publicat

avioane

Elicoptere IAR 33 Puma, avioane C27 J Spartan, Hercules și celebrele F-16 Fighting Falcon, în total 23 de aeronave, vor survola cerul din Alba Iulia, cu ocazia paradei militare dedicate Zilei Naționale a României.

Forțele Aeriene Române aduc la Alba Iulia cele mai spectaculoase aeronave, care cu sigranță vor ține spectatorii cu ochii ațintiți spre înaltul cerului.  Este vorba de tehnică militară de luptă avansată care se află în dotarea forțelor NATO.

Tot odată pe langă aeronave, vor fi prezente la parada de 1 Decembrie și lansatoarele de rachete sol-aer HAWK alături de radarele de supraveghere și recunoaștere. 

Forțele Aeriene Române au comunicat pentru Alba24 că printre aeronavele care vor survola cerul Albei Iulia, în data de 1 Decembrie, cu ocazia celei mai spectaculoase parade militare dedicate Zilei Naționale a României se numără elicoptere IAR 330 Puma, mai multe aeronave C 27J Spartan, C 130 Hercules și avioane IAR 99 Șoim și F-16 Fighting Falcon.

CITEȘTE ȘI: CEREMONIE MILITARĂ de 1 Decembrie, la Alba Iulia: 1300 de militari, avioane F16, lansatoare de rachete şi elicoptere

Pe lângă aparatele de zbor, la parada militară  vor participa și sisteme de rachete sol-aer HAWK, din dotarea
Brigazii 1 Rachete Sol-Aer ,,General Nicolae Dăscălescu”, alături de  radare din dotarea Brigazii 76 Cercetare, Supraveghere și Recunoaștere.

Statul Major al Forțelor Aeriene a planificat zborurile mijloacelor aeriene din dotare astfel încât să poată fi acoperite un număr cât mai  mare posibil din ceremoniile organizate cu acest prilej în țară, pentru care s-a solicitat evoluții aeriene.

avion 1 decembrie

Referitor la absența de la Alba Iulia a celebrelor avioane supersonice MIG 21 Lancer, Forțele Aeriene au comunicat că acestea au fost incluse în formațiile aeriene care vor evolua în cadrul ceremoniilor organizate în alte garnizoane din țară.

Foto: Facebook Facebook Aeriene Române – Bogdan Aron Pantilimon

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax