Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cei care sună abuziv la 112 ar putea avea acces restricționat la apelurile de urgență. Care este procedura

Publicat

Cei care sună abuziv la 112 sau trimit mesaje în aceeași manieră la 113 ar putea avea numărul de telefon restricționat pentru apeluri de urgență. Proiectul a fost adoptat de Senat și intră în atenția deputaților, pentru votul final.

Propunerea este ca persoanele care sună de cel puțin zece ori într-un interval de 15 minute la numărul de urgență 112 (sau dau cel puțin zece mesaje la 113) să nu mai poată să apeleze apoi serviciul de urgențe, potrivit avocatnet.ro.

În opinia inițiatorilor, în acest mod, cei care folosesc abuziv acest număr nu ar mai fi tentați să o facă dacă ar ști că, altădată, în cazul unei urgențe reale, nu ar mai avea cum să apeleze 112 de pe respectivul telefon.

„Apelul agresiv și mesajul agresiv atrag restricționarea accesului la SNUAU a postului telefonic respectiv, cu efect imediat”, prevede propunerea. Operatorul de telefonie ar încerca să identifice persoana înainte, după care ar urma să transmită postului de telefonie restricționarea serviciului de apeluri de urgență.

Prin aceeași inițiativă legislativă se propune ca telefoanele care nu au preinstalate aplicațiile STS să nu mai poată fi comercializate în țară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax