Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cel mai mare depozit de carburanţi din zona Ardealului, operaţional la Ocna Mureş. Investiţie de milioane de euro şi zeci de locuri de muncă

Publicat

depozit carburanti ocna mures Lângă Ocna Mureş, la Războieni, pe platforma industrială, a fost construit un depozit de produse petroliere care va deservi tot Ardealul şi a devenit operaţional, la un an jumătate de la începerea investiţiei, cifrate la peste 2,5 milioane de euro. Este cea mai mare investiţie din zonă, din ultima decadă şi va crea circa 50 de locuri de muncă.

Potrivit documentaţiei de proiect depusă anul trecut, de Oscar Downstream SRL Bucureşti, capacitatea totală de vehiculare carburanţi este de circa 100 000 tone/an.

Profilul de activitate este depozitare şi desfacere produse petroliere, motorină şi benzină. Capacitatea totală a depozitului este de circa 5700 metri cubi, un volum util de circa 4800 metri cubi.

Depozitul a fost construit pe platforma industrială, în apropierea gării Războieni, astfel încât, pe lângă acces rutier, are şi cel pe cale ferată, util pentru aprovizionare. Locaţia este păzită, monitorizată video şi cu senzori de mişcare.

De asemenea, depozitul funcţionează autonom de orice interferenţă externă, având generatoare de energie electrică, susţin reprezentanţii Oscar Downstream, firma care a realizat investiţia, citaţi de adevărul.ro

Citeşte şi Investiţii de milioane de euro la Ocna Mureş: Cel mai mare depozit de carburanţi din zona Ardealului şi fabrică de cristalizare sare

Potrivit documentaţiei prezentate la începutul investiţiei, capacităţile de stocare ale terminalului sunt: rezervor de 2000 mc motorină, rezervor de 1000 mc motorină, rezervor de 200 mc pentru biodiesel, două rezervoare de 1000 mc fiecare pentru benzină, rezervor de 500 mc pentru benzină.

Motorina şi biodieselul se aprovizionează cu cisterne CF şi se livrează cu cisterne auto. Aditivul pentru motorină se aduce cu autocisterne sau în butoaie.

sursa foto: ocnamuresonline.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax