Connect with us
Publicitate

CUGIR

Cel mai mare secret al Fabricii de Arme de la Cugir: Declarațiile de avere și interese ale șefilor

Publicat

fabrica de arme cugir 2

Directorii Fabricii de Arme din Cugir refuză să își facă publice declarațiile de avere la zi, potrivit legii. Pe siteul instituției sunt disponibile doar declarațiile a 3 membri ai Consiliului de Administrație, nu și cele ale șefilor firmei.

Cele mai recente declarații de avere afișate pe site sunt vechi.

Citește și VIDEO REPORTAJ: Ziua în care Cugirul a explodat. Fluturașii de salarii, scânteia protestelor de la cele două fabrici de armament

Alba24 a solicitat companiei de stat, în data de 22 septembrie, să transmită linkul de pe site, unde pot fi vizualizate aceste declarații publicate conform legii.

Reprezentanții Fabricii de Arme Cugir nici măcar nu au răspuns, deși au avut la dispoziție o săptămână pentru a lămuri o situație simplă.

Este posibil ca șefii Fabricii de Arme să nu vrea ca subordonații lor să afle din declarațiile de avere următoarele informații:

  • veniturile obținute de firma de stat
  • conturile din bănci, bunurile imobiliare și celelalte averi pe care le-au acumulat
  • veniturile pe care le-au obținut de la firme private
  • acțiunile și interesele (consilii de administrație etc) pe care le au în alte firme și eventual dacă acestea au vreo legătură de afaceri cu fabrica de arme

De menționat că, potrivit legii liberului acces la informațiile publice, firma de stat trebuie să facă publice din proprie inițiativă o serie de informații, printre care și declarațiile de avere și de interese.

De ani întregi, fabrica de arme este complet politizată, în sensul în care directorii sunt susținuți politic de două partide: PNL sau PSD.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax