Connect with us
Publicitate

AIUD

Cel mai mic telefon din lume a fost introdus în Penitenciarul Aiud ascuns într-o ciocolată. Zanco, microtelefonul de 7 centimetri

Publicat

Zanco Fly este cel mai mic telefon din lume și ar fi fost creat special pentru a fi introdus în închisori.  Telefonul are opțiuni de disimulare a vocii. Asta face ca vocea unui deținut să nu fie recunoscută în convorbiri. 

Un astfel de telefon a fost trimis către un deținut închis în penitenciarul Aiud, iar modul în care fost ascuns este unul inedit. Cazul a fost făcut public într-o hotărâre la Judecătoria Aiud, în data de 28 noiembrie 2023.

Mai exact telefonul de 2 centimetri lățime și 7 lungime a fost ascuns într-o ciocolată.

Chiar și ascuns, telefonul a fost găsit de polițiștii de penitenciar de la Aiud. Cazul este detaliat de magistrații Judecătoriei Aiud care recent au decis ca telefonul să fie confiscat.

CITEȘTE ȘI: Cum s-a terminat tentativa de evadare a unor deținuți din Penitenciarul Aiud. Planul de scăpare inspirat dintr-un serial celebru

Telefonul a fost obiectul central al unui dosar penal deschis în anul 2020 pentru introducerea de obiecte ilegale în penitenciar.

Două femei, mama și soția unui deținut aflat pe atunci închis la Aiud au vrut să îi ducă un pachet bărbatului. Înainte să ajungă în Alba s-au întâlnit cu un bărbat care le-a dat un pachet în plus, pentru o altă persoană închisă în penitenciar.

YouTube video

În pachetul respectiv, într-o ciocolată se afla ascuns și Zanco, cel mai mic telefon din lume.

Femeile au mers la în data de 4 ianuarie 2020 și au dus pachetele la Penitenciar. În timpul controlului polițiștii au descoperit telefonul ascuns în ciocolată. Drept urmare s-a deschis un dosar penal.

Între timp, dosarul a fost clasat, dar telefonul a rămas în depozitul Penitenciarului Aiud. În data de 28 noiembrie 2023, magistrații au dispus ca dispozitivul să fie confiscat.

Cel mai mic telefon din lume

Zanco Fly a fost produs de o companie din Marea Britanie și costă doar 25 de lire. Din câte se pare este unul dintre cele mai folosite telefoane mobile de către dețiunți, deoarece poate fi introdus dar și ascuns cu ușurință în penitenciare.

Poate să stea în standby timp de 3 zile, fără să fie încărcat și dispune de 13 moduri de schimb a vocii.

Mai exact vocea celui care îl folosește poate suna ca o femeie, dacă este bărbat, sau invers, persoană în vârstă, copil, ca o rață, un robot sau chiar ca Optimus Prime din Transformers.

sursă foto: caputră ecran, YouTube, Ixum Support.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax