Connect with us
Publicitate

AIUD

UPDATE: Cadrele medicale de la Spitalul Municipal Aiud, confirmate cu coronavirus, s-au vindecat. Își vor relua activitatea

spital aiud

Publicat

Cele cinci cadre medicale de la Spitalul Municipal Aiud, confirmate cu noul coronavirus la mijlocul lunii aprilie, au teste negative și își vor relua activitatea, a precizat pentru Alba24.ro, managerul unității, dr. Bogdan A. Popa.

Este vorba despre cele două asistente și trei infirmiere în cazul cărora testele au fost pozitive pentru COVID-19, în urmă cu o săptămână. Cele cinci cadre medicale erau asimptomatice.

Vezi și Anchetă epidemiologică la Spitalul Municipal Aiud: 5 cadre medicale și o pacientă, confirmate cu coronavirus

Managerul Spitalului Municipal Aiud, Bogdan Popa, a precizat sâmbătă, pentru Alba24.ro, că evoluția celor cinci cadre medicale a fost favorabilă, iar în acest moment (sâmbătă – n.r.), au rezultate negative la testările pentru noul coronavirus. Toate cele șase cadre  medicale au fost asimptomatice.

Prin urmare, își vor relua activitatea în cadrul spitalului.

UPDATE: Managerul spitalului a revenit cu precizări. A menționat că a mai fost un caz confirmat, în 11 aprilie – o infirmieră. În cazul acesteia, precum și al altui cadru medical dintre cele cinci, a doua serie de teste au rezultate negative. Confirmarea se va face după ce se va primi rezultatul la al treilea test, iar dacă și acesta va fi negativ, cele două cadre medicale vor fi externate.

UPDATE, ora 14.40: Managerul spitalului a transmis că au fost primite rezultatele pentru testele T3 în cazul celor două infirmiere și că aceste rezultate sunt negative. Până sâmbătă, au fost testate 310 persoane (95% din personalul spitalului), iar rezultatele sunt negative pentru COVID-19.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate