Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cele două săptămâni de vacanță vor fi recuperate? Ministrul Educației anunță că CNSU va decide și alte măsuri pentru școli

Publicat

Ministerul Educației nu va decide prelungirea semestrului I, care ar trebui să se încheie pe 22 decembrie, sau a anului școlar în vară, înainte de revenirea din vacanța care începe pe 25 octombrie. Exista mai multe variante luate în calcul printre care și prelungirea semestrului cu cele două săptămâni de vacanță forțată din cauza pandemiei.

„Ne vom consulta cu elevii și profesorii. Există mai multe variante. Nu vom lua o decizie înainte de revenirea din vacanță”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru HotNews.ro, întrebat dacă se va prelungi semestrul I pentru ca orele pierdute să fie recuperate.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri seară că toți elevii și preșcolarii vor intra în vacanță, timp de două săptămâni, luni, pe 25 octombrie.

Vezi și Semestrul I se va prelungi până în luna ianuarie 2022 cu o vacanță forțată. Structura anului școlar MODIFICATĂ

„Este evident că școlile sunt puternic afectate prin elevi şi prin personal, profesori, care se îmbolnăvesc. În mod normal, de luni ar fi vacanţă pentru cei mici. S-a decis astăzi ca această vacanţă să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci şi pentru gimnaziu şi liceu, pentru două săptămâni”, a declarat șeful statului, după o întâlnire la Cotroceni.

Conform structurii anului școlar stabilite, grădinițele și clasele primare aveau o vacanță de o săptămâna, între 25 și 31 octombrie.

Vacanța prelungită și prelungirea anului școlar, măsură luată și în anul școlar trecut

Amintim că soluția unei vacanțe prelungite pentru a fi redusă mobilitatea populației a fost luată și în anul școlar trecut.

Astfel, elevii au avut o vacanță de primăvară prelungită, din 2 aprilie până în 4 mai, iar anul școlar a fost la rândul său prelungit în vară, astfel că s-a luat vacanța de vară pe 25 iunie (este vorba de elevii care nu erau clasa a opta și a XII-a)

Cele 70 milioane de teste achiziționate în perioada vacanței forțate

În perioada de două săptămâni de vacanță care începe pe 25 octombrie se va realiza achiziția celor 70 de milioane de teste cu salivă, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„În cele două săptămâni am fost asigurați că ONAC (Oficiul Național al Achizițiilor Centralizate – n.r.) va finaliza achiziția pentru cele 70 milioane de teste care au fost aprobate prin noile măsuri  CNSU” a anunțat ministrul interimar al Educației, într-o intervenție la B1 TV.

CNSU va decide și alte măsuri în privința școlilor

Acesta consideră că pot fi recuperate două săptămâni, dar nu mai mult.

„În educație este nevoie de predictibilitate, din păcate evoluția epidemiologică nu este deloc predictibilă. Suntem departe de ceea ce speram cu toții, de rata de vaccinare care ne-ar fi putut ajuta să ținem sub control.

Vor fi și alte măsuri anunțate în urma ședinței CNSU și a ședinței de guvern care va valida măsurile, alături de cele care vizează școlile.

În cursul acestei perioade vom avea consultări cu reprezentanții profesorilor și elevilor pentru a vedea care este maniera optimă de modificare a structurii anului școlar, astfel încât perioada cursurilor să nu fie diminuată, elevii să nu înregistreze pierderi din cauza acestei vacanțe.

Două săptămâni pot fi compensate, mai mult de două săptămâni nu vor putea fi recuperate,” a declarat Cîmpeanu la B1 TV.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax