Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cele mai „năstrușnice” denumiri de firme din România. Cum și-au „botezat” afacerea doi patroni din Alba


Publicat

doamne-ajuta-ne-srl1-460x489Când te hotărăsti să îți faci o firmă ai nevoie de foarte multe documente, dar şi de foarte multă imaginaţi, mai ales când vine vorba de numele afacerii.

Patronii a două firme din judeţul Alba au avut ideea„năstruşnică” să îşi „boteze” afacerile  „ŢEAPA” SRL, specializată în lucrări de construcţii a clădirilor rezidențiale şi nerezidenţiale şi „CIA & Neluţu” SRL.

„Găina fericită” SRL, „Găina sănătoasă” SRL din Ştefăneşti, „Miau, Miau” SRL din Smeura, judeţul Argeş, „Doamne ajută-ne Prod Com” SRL din Poloboc, judeţul Neamţ, „Javra” SRL, „Satana” SRL din Văcăreşti, „Satana COM” SRL din Turnu Severin, „Batman” SRL din Călăraşi, „Batman Trade” din Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa sunt doar câteva dintre cele mai ciudate denumiri de firme din România.

La capitolul creativitate, în ceea ce priveşte numele firmei pe care unii omâni le-au ales pentru afacerile lor, stăm destul de bine. De-a lungul anilor acest lucru a fost pus în evidență cum nu se putea mai bine.

Firma, KeysFin, ce oferă servicii de business information și credit risk management dedicate mediului de afaceri, a căutat cele mai originale denumiri de afaceri din țara noastră. Numele descoperite de aceștia sunt inpirate din filme, din numele politicienilor sau chiar și din biblie.

Dacă vreți să faceți afaceri de succes, ar fi bine să invocați încă din start ajutorul divin. Probabil așa s-au gândit cei care au deschis firma Dumnezeu Trăiește Și Vorbește SRL din Sibiu, specializată în creșterea ovinelor, caprinelor, cabalinelor, măgarilor, catarilor și asinilor.

Unii români, mai iubitori de animale sau păsări au decis să se facă cunoscuţi în mediul business-ului cu denumiri de firme precum „Porcul de aur” dinUrseni, judeţul Timiş „Premium porc” din Bulgăreşti, judeţul Vrancea, „Miau, Miau” SRL din Smeura, judeţul Argeş, „Găina fericită” SRL, „Găina sănătoasă” SRL din Ştefăneşti, „Elefantul Bimbo Comimpex” SRL, „Şapte maimuţe” SRL şi „Şoarecele atractiv” SRL, „Şobolanul negru” SRL, „Pisi” SRL.

În Dolj există o altă firmă, Isus Te Iubește SRL, care se ocupă cu exploatarea forestieră, asta pe lângă firmele cu nume de sfinți în genul Sfântul Arhanghle Mihail SRL  sau Sfântul Pătru Impex SRL, din Băilești, specializată în fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice.

„Cei care n-au avut curajul să invoce Sfinții, s-au gândit la miracole și alte evenimente creștine. Așa au apărut Învierea Domnului București pentru prestări servicii SRL, Evanghelia Construct SRL din București, Îngerul păzitor SRL din Călăraș, Învierea lui Lazăr SRL din Giurgiu, Miracol- Fructe și legume SRL din Ilfov, Pământul Făgăduinței SRL din Ploiești, Apa Vie SRL din Tg. Jiu și Spiridușul Creator SRL din Ilfov”, potrivit firmei KeysFin.

Alți oameni de afaceri au ales altă cale, nu cea a sfinților iar dovadă stă firma Diavolblu SRL din Tărtărești, Sata Mare.

Există o firmă numită Ghinion Impex SRL în Ialomița, dar și Agenția de Spart Ghinionul SRL în București, firmă aflată încă în funcțiune și care se ocupă cu „activități de difuzare a programelor de radio”.

Alte exemple sunt Țepar & Popuța SNC din Cluj Napoca, Hacker SRL din Cluj, firmă specializată în activități de secretariat, dactilografiere, multiplicare și traduceri, Păcălici SRL din Iași, firmă specializată intermedieri în comerțul cu produse diverse, Drumul Lozalor SRL din Satu Mare, specializată în pregătirea drumurilor, Faliment Impex SRL, dar și alte firme cu denumiri oarecum asociate, de la casa de producție TV IDIOT FILM SRL din Drăgănești-Olt la CRIZA SRL din Călărași și MILOGUL SRL din Cluj Napoca.

Există, bineînțeles și firma DRUMUL ÎNVINGĂTORILOR SRL, iar în Orșova întâlnim restaurantul VISUL AMERICAN SRL.

Avem, astfel multe nume de firme cu numele LAS FIERBINŢI SRL din Suceava, MATRIX SRL, AVATAR HOSTING SRL din București, SUPERMAN TOTAL SRL din Hunedoara, STAR WARS SRL din Constanța, HOBBIT BROKER DE ASIGURARE, SAURON SRL, CEI TREI MUSCHETARI IMPEX, BRUCE LEE SRL din Pitești si cele 4 firme cu denumirea VAN DAMME SRL.

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba: 876 persoane vaccinate în județ, în ultimele 24 de ore. Nu au fost semnalate reacții adverse

Publicat

În județul Alba au fost vaccinate 876 persoane, în ultimele 24 de ore. Potrivit DSP Alba, nu au fost înregistrate reacții adverse sau pierderi de vaccin.

”Miercuri, 27 ianuarie, în județul Alba au fost realizate 876 de imunizări anti-COVID, astfel: 528 în centrele fixe de faza II (234 la Alba Iulia, 60 la Sebeș, 60 la Aiud, 60 la Cugir, 60 Blaj, 54 la Câmpeni) și 348 în centrele din faza I (în spitale).

Din cele 348, 242 reprezintă rapelul (a doua doză de vaccin).

Nu au fost raportate doze irosite sau efecte adverse imediate”, a transmis DSP Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Tu ştii care sunt avantajele pantofilor sport? Dar cum să îi selectezi pe cei potriviţi? (P)

Publicat

Pantofii sport au devenit de ceva vreme nelipsiți din garderobă. Fie că vorbim de ținute feminine sau garderobă masculină, vorbim de tenişi, adidaşi, sneakersi.

Multe persoane aleg să poarte pantofi sport, însă puţine cunosc adevăratele avantajele ale acestora. În rândurile următoare ne-am propus să descoperim câteva dintre beneficiile încălţămintei stradale, dar şi câteva detalii cum trebuie selectată corect.

Pantofi sport damă  – stil sau confort?

Când spui pantofi sport dama, nu te mai gândeşti doar la adidașii de alergare sau la piesele folosite în sala de sport, ci la încălţămintea care completează ţinutele de stradă. Da, acei adidaşi cu tălpi ergonomice, înalte care dau personalitate outfit-urilor moderne. Pantofii sport nu se mai găsesc doar în topul preferinţelor tinerelor care adoră blugii şi pantalonii cu tur jos, ci şi pe lista de must have-uri a doamnelor sofisticate, care cu spirit genial reuşesc să îi transforme în vedetele ţinutelor cosmopolite formale.

Pantofii sport au numeroase avantaje. Primul ce trebuie menționat, este confortul ridicat. După cum ştii, stare de bine furnizată de aceste încălţări, cu greu poate fi egalată de alte piese.  Dacă vorbim de pantofi moderni, clar vorbim de stil, asocieri de materiale, culoare şi energie pozitivă. Încălţămintea sport creată de brandurile consacrate aduce în prim plan asocieri inedite de materiale şi aspect modern.

Un alt avantaj al încălţămintei sport este legat de calitate. Brandurile consacrate folosesc tehnologii speciale şi vin pe piaţă cu piese care susțin în primul rând sănătatea picioarelor.

Pentru a beneficia de avantajele acestora, este important să se acorde atenţie detaliilor fine. Mărimea, construcţia, ergonomia, recomandările producătorilor cu privire la modul de întrebuinţare sunt aspectele care te ajută să iei deciziile corecte când vine vorba de pantofi sport.

Pantofi sport bărbaţi  – obişnuinţă sau plăcere?

În cazul domnilor, când spunem pantofi sport barbati, ne gândim la obişnuinţă. Mulți oameni aleg să poarte adidaşi şi tenişi în detrimentul altor piese de încălţăminte, mai ales când nu sunt constrânşi de un cod vestimentar. Confortul ridicat furnizat de aceștia este apreciat de toţi bărbaţii, fără excepţie!

Cum tehnologiile sunt foarte avansate şi realizarea pantofilor sport a devenit o știință, piesele disponibile acum pe piață nu mai sunt doar încălţări comode, dar sunt create să susţină sănătatea picioarelor şi nu în ultimul rând sunt piese cu stil. O pereche de pantofi sport bine selectată, poate completă în mod excepţional ţinute smart cu personalitate.

Ba mai mult, pot fi vedetele outfit-urilor semi-formale şi de club. Trebuie să recunoaştem că nu doar tinerii se bucură de avantajele şi confortul adidaşilor dar şi domnii maturi care ştiu ce înseamnă calitate, bun gust şi stil.

Pentru a beneficia de avantajele pantofilor sport trebuie să se acorde atenție materialelor dar şi recomandărilor producătorilor cu privire la modul de utilizare. Pantofii corect aleși nu sunt doar piese fashion, sunt articole care îmbunătăţesc performanțele sportivilor amatori sau profesionişti.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman, atac la ministrul Sănătății pe subiectul vaccinării pe pile: Să ne spună cine sunt cei care au sărit peste rând

Publicat

florin roman

Deputatul PNL Florin Roman afirmă că este de neacceptat faptul că 30% dintre cei care s-au vaccinat anti-COVID-19 nu s-au înscris pe platforma dedicată.

Acesta a afirmat că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, trebuie să răspundă care sunt persoanele vinovate şi privilegiaţii care au sărit peste rând.

„Am aflat cu stupoare, chiar prin vocea ministrului Sănătăţii, că 30% dintre cei care s-au vaccinat sunt persoane care nu s-au înscris pe platformă… ceea ce este de neacceptat!

Este inadmisibil ca persoane în vârstă, bolnave sau cu dizabilităţi să fie amânate din cauza pilelor şi relaţiilor.

Ceea ce se întâmplă este un factor de descurajare! Aştept cu mare interes ca domnul ministru să răspundă care sunt persoanele vinovate şi privilegiaţii care au sărit peste rând!

Discursurile nu rezolvă incapacităţile de funcţionare ale procesului de vaccinare! Aşa nu ne mai facem sănătoşi”, a scris Roman, joi, pe Facebook.

Deputatul de Alba a trimis ministrului Sănătății Vlad Voiculescu un document în care solicită lămuriri legate de funcțioarea platformei de programare pentru vaccinare.

De asemenea, a solicitat un răspuns scris la întrebarea dacă ”există numărul necesar de doze sau nu pentru persoanele care au reușit să acceseze platforma, ținând cont de faptul că acum primes mailuri de anulare a programărilor date de soft”.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că există suspiciunea că un număr mare de persoane care ar fi trebuit vaccinate în etapa a III-a, au fost de fapt vaccinate mai repede, respectiv în a doua etapă.

Citește detalii despre declarațiile lui Vlad Voiculescu: VIDEO Ministrul Sănătății: Avem mai puține doze de vaccin decât am avea nevoie. Controale la centrele unde se sare peste rând

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primarul comunei Meteș, Dan Opruța, a murit de COVID-19 la doar 38 de ani. Era de câteva zile în stare gravă

Publicat

Primarul comunei Meteș din județul Alba, Dan Cosmin Opruța, a decedat în noaptea de miercuri spre joi, după ce s-a infectat cu virusul SARS COV2. 

Potrivit surselor alba24.ro, acesta ar fi ajuns în urmă cu câteva zile la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia într-o stare gravă, fiind confirmat cu COVID-19 și având saturația de oxigen mică.

Mai apoi a fost transferat de urgență la Spitalul din Târgu Mureș, pe secția de ATI, unde a fost intubat.

Din nefericire trupul său nu a rezistat infecției. Decesul s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 01:00.

Dan Cosmin Opruța avea 38 de ani, era căsătorit și avea un copil.

Acesta era unul dintre cei mai tineri și activi primari din județul Alba și se afla la al doilea mandat. A fost ales primar al comunei Meteș în 2016, din partea PNL și a fost reales, la alegerile locale din toamna anului 2020.

„Drum lin spre cer, Dane! Dumnezeu să te odihnească în pace”, a transmis, pe pagina de Facebook a PNL Alba, deputatul Florin Roman.

„Dumnezeu să-l odihnească”, a postat, la rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

Mesaje de condoleanţe au transmis, de asemenea, şi alţi primari din Alba.

Om bun și primar harnic. Dumnezeu să îl odihnească! Sincere condoleanțe și multă putere familiei!

 

sursă foto: Facebook

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate