Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cele mai periculoase șosele din România: Două drumuri naționale care trec prin Alba, în top, cu aproape 1000 de accidente

Publicat

accident dn7

Două drumuri naționale care trec prin județul Alba- DN1 și DN7 -se află între șoselele pe care au avut loc cele mai multe accidente, potrivit datelor de la Poliția Română.

De la începutul anului în România s-au produs peste 8.600 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a aproape 1.900 de persoane și rănirea gravă a peste 8.000 de persoane.

Potrivit wall-street.ro în 2019, la nivel național, s-au produs 8.643 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 1.868 de persoane și rănirea gravă a 8.125 de persoane. DN1 (drumul național care face legătura între București și Oradea), DN2 (drumul național care leagă București de Ucraina prin Siret), DN6 (București-Timișoara), DN7 (București-Nădlac) și DN15 (Turda-Bacău) sunt drumuri naționale care au înregistrat cele mai multe accidente rutiere, anul trecut.

De la începutul anului 2019 pe DN1 au avut loc 198 de accidente și s-au înregistrat 56 de morți și 223 răniți grav. Pe șoseaua care trece prin județul Alba au avut loc și 321 accidente ușoare în care s-au înregistrat 470 de victime.

Și pe DN7 s-au înregistrat 152 de accidente grave soldate cu 61 de morți, dar și 283 de accidente ușoare în care 440 de persoane au fost rănite.

tabel

Cauzele accidentelor rutiere

Pietonii și viteza reprezintă principalele cauze ale accidentelor rutiere și, împreună, au o cotă de 36% din total, la nivel național, în anul 2019.

  • indisciplina pietonilor (19%) a dus la 1.667 de accidente, soldate cu decesul a 516 de persoane și rănirea gravă a altor 1.166;
  • viteza (17%) a generat 1.485 de accidente soldate cu decesul a 356 de persoane și rănirea gravă a altor 1.586;
  • abaterile bicicliștilor (10%) au reprezentat 851 de accidente soldate cu decesul a 116 de persoane și rănirea gravă a altor 738;
  • neacordarea priorității de trecere a pietonilor (9%) a generat 817 de accidente, soldate cu decesul a 120 de persoane și rănirea gravă a altor 710;
  • neacordarea priorității de trecere a vehiculelor (9%) s-a tradus prin 774 de accidente, soldate cu decesul a 84 de persoane și rănirea gravă a altor 833.

Iată câteva dintre accidentele care au avut loc pe DN1 în județul Alba, în ultima perioadă:

ACCIDENT MORTAL pe DN1 Teiuș-Aiud. Un bărbat de 61 de ani a murit după ce a fost lovit de un camion

Accident între localitățile Teiuș și Aiud, un bărbat de 61 de ani,  în timp ce se deplasa pe partea dreaptă a părții carosabile, în calitate de pieton, pe sensul de mers Teiuș – Aiud, a fost surprins și accidentat de o autoutilitară condusă de un bărbat de 43 de ani .

accident DN1

În urma accidentului, bărbatul a suferit leziuni corporale grave în urma cărora a decedat.

ACCIDENT MORTAL pe DN1 Sebeș – Sibiu, la Apoldu de Sus. Un bărbat a murit după ce a intrat cu mașina pe contrasens

Două persoane au fost rănite, una dintre a decedat, în urma unui accident rutier petrecut luni dimineața pe DN 1 Sebeș-Sibiu, lângă Apoldu de Sus.

accident apold

În accident au fost implicate două autoturisme.

ACCIDENT pe DN1 la ieșire din Aiud spre Turda. Două persoane rănite după ce trei mașini s-au lovit

 Accidentul a avut loc pe DN 1, în afara localității Lopadea Veche, județul Alba, un tânăr de 21 de ani, din localitatea Rădești, în timp ce conducea un autoturism, nu a păstrat o distanță corespunzătoare în mers și a intrat în coliziune cu autoturismul din fața sa, condus de un bărbat, de 58 de ani, din Aiud. În urma accidentului două femei au fost rănite.

Doi bărbați din Alba au MURIT în ACCIDENT pe DN 7, la Mintia. Impact violent între o autoutilitară și un TIR

Doi bărbați din județul Alba și-au pierdut viața într-un accident rutier grav petrecut pe DN 7 Deva – Arad, la Mintia. Aceștia se aflau într-o autoutilitară care s-a izbit de un TIR

accident dn7 Un bărbat de 53 de ani din județul Alba, care conducea o autoutilitară spre Arad nu a păstrat distanța suficientă în mers față de un TIR condus pe aceeași direcție, ce oprise pentru a efectua viraj la stânga, în zona termocentralei Mintia și a intrat cu mașina în spatele autovehiculului de mare tonaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax