Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Centru comercial şi 76 de locuri de parcare în centrul oraşului Alba Iulia, zona Tudor Vladimirescu. Proiect de reconfigurare a Pieţei Sifor

Publicat

centru piata sifor parcare spatiu alba iulia Zona Pieţei Sifor din centrul oraşului Alba Iulia este vizată pentru reconfigurare. Dacă planurile iniţiale prevedeau construirea unui bloc cu 8 etaje, respectiv a unei clădiri cu trei etaje, pe terenul deţinut de două societăţi comerciale, acum se propune amenajarea unui centru comercial şi a locurilor de parcare pentru locuitori şi personal.

În ședința Consiliului Local de marți, 30 iunie, se va supune spre aprobare modificarea reglementărilor aferente Centrului Civic – Zona III, zona adiacentă străzii Tudor Vladimirescu prin reconfigurarea ansamblului propus, respectiv amplasarea unei construcții cu funcțiunea de spații comerciale – centru comercial, galerie comercială.

Amplasamentul se află în Centru Civic – Zona III, strada Tudor Vladimirescu (Piața Sifor) vizavi de magazinul Unirea. Zona comercială este propusă pe un teren în suprafață de 4.977 mp, aflat în proprietatea a două persoane juridice, două firme asociate, Nik Bau SRL și SCRL Mandini Investiții.

În prezent pe teren sunt două construcții pe parter cu funcțiunea de spații comerciale, construcții care nu au un aspect potrivit cu zona centrală și care se propun spre demolare.

Construcția propusă va fi amplasată retras față de limita de proprietate la stradă și față de clădirea CEC-ului, pentru a se amenaja parcajele și pentru a se crea un spațiu public urban. Totodată, fațada principală și laterală dreapta din zona intrării publicului va avea perete cortină vitrat. Pentru o ”memorie a locului”, pe sticla tâmplăriei se vor reproduce prin sablare sau alte metode imagini cu poze vechi ale clădirilor demolate din zonă.

Propunerile de modernizare a circulației în zonă au în vedere:

– dezvoltarea de spații publice pietonale în zona de comerț, cu zone de stat, umbrite de vegetația propusă și prevăzute cu bănci

– rezolvarea de parcaje: șapte locuri pentru personal și 60 de locuri pentru public, trei locuri de parcare pentru persoane cu handicap

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Toma

    vineri, 26.06.2015 at 08:03

    Centru comercial? Ce sa vanda si cui? Oare nu ajung magazinul Unirea si ,,molul”, aflate in imediata apropiere? Cine a gandit-o si cu ce scop? Este prostie sau coruptie? Cam multe intrebari.

    • @Toma

      vineri, 26.06.2015 at 13:45

      E o investitie PRIVATA. Care e problema ta? Iti plac darapanaturile care sunt acum acolo?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax