Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Centru de zi de asistență și recuperare pentru vârstnici, la Blaj. Un nou pas a fost făcut recent pentru construirea acestuia

Publicat

Centru de zi de asistență și recuperare pentru vârstnici, la Blaj. Primăria Blaj a achiziționat recent servicii de elaborare studiu de fezabilitate pentru proiect „Înființare Centru de zi”.

Noul Centru de zi va fi un serviciu integrat specializat pentru persoanele vârstnice din municipiul Blaj, iar obiectivul acestuia este creșterea accesului persoanelor vârstnice la servicii adaptate nevoilor. 

Achiziția serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate a fost făcută prin cumpărare directă, pe 23 ianuarie, pe platforma SEAP. Valoarea contractului este de 111.500 de lei, fără TVA, ofertantul fiind Plan Model SRL din Blaj.

Reamintim faptul că Primăria Blaj a semnat la jumătatea lunii octombrie 2023 contractul privind construirea Centrului de zi de asistență și recuperare, cu echipă mobilă de îngrijire la domiciliu, pentru persoane vârstnice din Municipiul Blaj.

Valoarea totală a proiectului este de 7.256.820,78 lei (inclusiv TVA) și va fi suportată integral de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, contribuția de la bugetul local fiind zero.

Perioada estimată de implementare a proiectului este octombrie 2023 – iulie 2026.

Centru de zi de asistență și recuperare pentru vârstnici, la Blaj

Centrul va funcționa într-o clădire nou construită, cu parter și etaj, în suprafață desfășurată de 500 de mp, situată pe strada Alexandru Borza, nr. 58.

Capacitatea acestuia va fi de 75 de persoane: 50 de persoane vor beneficia de servicii în cadrul centrului de zi, iar 25 de persoane în cadrul componentei serviciilor îngrijire la domiciliu acordate de echipa mobilă.

Ce servicii vor fi oferite

Serviciile oferite de centrul de zi sunt următoarele:

  • îngrijire, hrănire și igienă corporală;
  • supravegherea/menținerea/ameliorarea stării de sănătate;
  • servicii de integrare/reintegrare socială;
  • servicii de reabilitare/recuperare funcțională;
  • menținerea/ameliorarea autonomiei psihice.

„Prin asigurarea serviciilor sociale și medicale de cea mai înaltă calitate pentru persoanele vârstnice aflate în dificultate, vom face, și din acest punct de vedere, un nou pas spre orașul european pe care ni-l dorim cu toții”, a declarat primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax