Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba: Expoziție de fotografie cu instantanee din Alba Iulia și Cugir, din timpul Revoluției

Publicat

foto: Nicu Murgășanu

Spațiul expozițional urban al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba găzduiește, în această perioadă, o expoziție de artă fotografică cu instantanee din timpul evenimentelor din decembrie 1989, din Alba Iulia și Cugir. Expoziția marchează comemorarea a 34 de ani de la Revoluția din 1989, în urma căreia a fost înlăturat regimul comunism, dar care a însemnat sacrificiul a peste 1000 de persoane.

Expoziția cuprinde fotografii realizate în timpul evenimentelor petrecute în decembrie 1989 în două dintre orașele martir ale Revoluției: Alba Iulia și Cugir.  Fotografiile sunt realizate de Nicu Murgășanu (imaginile din Alba Iulia) și Liviu Bulzan (imaginile din Cugir).

„Revoluția din decembrie 1989 rămâne un moment cu importanță deosebită în parcursul României spre democrație. În Alba, evenimentele au fost surprinse în numeroase instantanee, iar unele dintre acestea le-am inclus și noi în această expoziție de artă fotografică. Fotografiile sunt adevărate mărturii care au rolul să ne reamintească curajul, dar și sacrificiul celor care au luptat pentru democrație și pentru înlăturarea regimului comunist ”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Expoziția poate fi văzută în această perioadă în spațiul expozițional urban al Centrului de Cultură „Augustin Bena”, din str. Mihai Viteazul nr. 2, Alba Iulia.

În decembrie 1989, regimul comunist a fost înlăturat din România în urma unei revoluții, care a început la Timișoara și a continuat apoi în întreaga țară. Între 16 și 20 decembrie 1989, evenimentele s-au desfășurat în Timișoara, iar din 21 decembrie au izbucnit manifestații în București și în alte orașe din țară. Alba Iulia și Cugir sunt printre localitățile unde au avut loc ample demonstrații în decembrie 1989, cele două orașe având și titlul „oraș martir ale Revoluției”. În timpul evenimentelor din ’89, în județul Alba 23 de persoane au fost ucise, iar peste 100 au fost rănite.

Fotografiile expuse în cadrul acestei expoziții pot fi văzute și pe pagina pe Pagina de Facebook a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba – AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax