Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Centrul de testare HIV din Alba Iulia, inclus în programul naţional de sănătate. Vezi cât costă analizele şi ce acte trebuie prezentate

Publicat

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba a fost inclus în Programul Naţional de Supraveghere şi Control al infecţiei HIV. Cei care doresc să îşi facă acest test se pot adresa Centrului de testare HIV care se află în curtea unităţii medicale, iar costul unei astfel de proceduri este de 23 de lei.

Un grup de 51 de spitale au fost selectate să ofere tratamentul şi monitorizarea persoanelor cu HIV/SIDA, iar bugetul alocat pentru acest program naţional de sănătate este de peste 103 milioane lei în 2013, conform unui proiect al Ministerului Sănătăţii.

Pentru testul HIV, este necesară prezentarea cu buletinul la Centrul de testare, unde va fi recoltată proba de sânge, iar în ziua următoare va fi primit rezultatul analizelor, care sunt confidenţiale. Pentru a afla programul de lucru, dar şi mai multe informaţii despre acest test, este disponibil numărul de telefon, 0258.834.050, iar sediul centrului de testare din Alba Iulia este pe Bd. Victoriei, nr. 23, în curtea spitalului judeţean (în partea dreaptă clădirea mică– et.1).

În primul trimestru din acest an pentru Programul Naţional de Supraveghere şi Control al infecţiei HIV, Spitalul Judeţean Alba a făcut contract cu CAS pentru suma de 102.000 lei. De la 1 aprilie, unitatea medicală a făcut contract cu Direcţia de Sănătate Publică Alba, astfel că din bugetul statului au fost alocaţi 103.000 lei pentru tratament şi 3.000 de lei pentru prevenţie, sume care vor ajunge până în luna septembrie. În trimestrul IV Spitalul Judeţean Alba mai are acoperire pentru acest program din accize, care sunt în valoare de 32.000 de lei, iar pe lunile noiembrie şi decembrie nu este finanţare. Totuşi, potrivit reprezentanţilor spitalului, au fost purtate discuţii cu cei de la DSP Alba, care au anunţat că în urma unei rectificări bugetare ar fi o posibilitate ca şi pe aceste luni să existe finanţare pentru Programul Naţional de Supraveghere şi Control al infecţiei HIV.

Programul naţional de supraveghere şi control al tuberculozei beneficiază şi el de 8.855.000 lei. Pentru tratamentul bolnavilor fiind desemnate 85 de spitale, printre acestea şi Spitalul de Boli Cronice din Câmpeni şi Spitalul de Pneumoftizologie Aiud.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax